Silicon Valley

 

Hij is getrouwd met Petra, maar die heet nu Laurentien. Hij is volgens mij een zeer begaafde jongeman. In het FD werd hij geciteerd: ons belastingsysteem deugt niet. Vandaag brengt hij een bezoek aan Microsoft in Seattle en Amazon ergens in Silicon Valley. Daar zeggen ze misschien wel hoogheid tegen hem. Ze zijn daar gek op Royalty. En dat is Constantijn. Very Royal. Wij doen dat allang niet meer, jammer dat wel. Ik hou wel van een beetje stijl, af en toe!

Even wilde ik hem Domstantijn noemen, maar dat is een beetje flauw. In het FD staat dat hij gezegd heeft dat Nederland Silicon Valley kan overvleugelen. Daaaag!

Kijk dat moet je nou niet zeggen. Ik begrijp wel, dat het lekker klinkt, maar zijnschoonzus zou zeggen “ een beetje dom”.

Nederland overvleugelt niks, zolang wij het moeten hebben van de Gert Jan Segers-sen in onze regering en de Wiebes-sen als staatssecretaris financiën, overvleugelen wij helemaal niks.

 

Constantijn heeft helemaal gelijk als hij stelt dat start-ups worden gefrustreerd door de belastingdienst want Ik citeer:

-Betalen in aandelen kan niet, want daar betaal je meteen belasting over en hoge salarissen zijn lastig als je net begint. Aandelen geven is het alternatief!

-Opbrengsten van verkopen na een korte periode betekent belasting betalen over de winst i.p.v. opnieuw investeren.

– de mogelijke afschaffing van de 30% regeling die het makkelijker maakt om top talent naar Nederland te halen is dom.

Kortom een hoop gezeik, met dank aan ons idiote belastingsysteem

Dit systeem moet op de schop, de hebberigheid van onze overheid en de jaloezie die leeft in onze samenleving, maakt onze economie op den duur kapot.

Er zijn nou eenmaal succesvolle en minder succesvolle en dus rijke en armere mensen.

De wens van onze multi-cultie samenleving is gelijkheid, we noemen dat eerlijk delen.

Solidariteit, flauwekul, kijk dat we samen geld inzamelen voor een goed doel prima, maar dat goede doel moet niet de overheid zijn en daar lijkt het erg op.

Daar gaan de voetballers en de trainers, het beste voorbeeld van het feit dat wij niet in staat zijn toptalent in Nederland te houden. Klaassen, de voetballer is een mooi voorbeeld, hij wordt rijker en wij armer want hij gaat in Engeland belasting betalen, niet meer hier. Ajax wordt er beter van, een beetje, want toptalent kost ook weer geld.

Armoe vreselijke armoe. Onze toppers zitten in het buitenland. Max V is een goed voorbeeld, woont op een flatje in Monaco.

In datzelfde Monaco zat ik een keer op een bankje van het beroemde café de Paris. Naast mij kwam een mij bekende Nederlandse miljonair zitten met en bruine zak in zijn hand. Na een vrolijke begroeting, Monaco is immers een paradijs in de zon, vroeg ik hem wat er in hemelsnaam in die zak zat. Het antwoord was, je gelooft het niet: een bloemkool, ja echt een bloemkool. Hij miste de smaak van bloemkool. Deze arme rijke man was Nederland uitgejaagd door de fiscus en nu had hij trek in bloemkool, Hollandser kan het niet. Heimwee naar bloemkool!

Gelukkig woont de goede man en topondernemer nu weer in Nederland, rijdt een Mercedes die bij zijn stand hoort, maar als wij het wel eens over de bloemkool hebben krijgt hij weer tranen in zijn ogen. Bloemkool en de fiscus, dat lijkt op elkaar. Meer dan 6 onderbroeken in je Nederlandse appartement en je woonde er permanent. Ja ze kwamen echt tellen. En dan moest je betalen.

Wilde je wat overhouden van je eigen inspanning, dan moest je het land uit, minimaal 6 maanden.

Kijk en daar gaat Constantijn de fout in! We mogen dan net zo groot zijn als Silicon Valley, maar we hebben de mentaliteit niet. Wij zijn regeltjes makers, wij proberen onze burgers veel, zo niet alles af te nemen wat ook maar een beetje lijkt op luxe. Wij hebben maar één straat in Nederland waar luxe merken vertegenwoordigt zijn, de PC in Amsterdam en ik heb altijd het gevoel dat je gefotografeerd wordt als je daar naar binnen rijdt. Gevoel, welnee ik weet het zeker.

Wiebes, van wethouder in Amsterdam tot staatssecretaris van financiën. Een bouwer, maar dan wel van puinhopen. Lijkt mij een vreselijk beroep, de hele dag maar uitleggen, dat het wel weer fout gegaan is, maar dat jij daar echt niets aan kon doen. Vroeger traden bewindslieden af als ze iets doms gedaan hadden, tegenwoordig zeggen ze sorry en gaan gewoon door.

Vaak zijn ze ook niet deskundig op het dossier, maar is hun benoeming “ politiek gemotiveerd” zoals dat heet.

Beste Constantijn, jij kunt de hele wereld wel afreizen, maar het gaat het niet worden.

De ambassade heeft de reis geregeld en gezegd dat er een Royal meekomt en nog wat geïnteresseerde bezoekers, maar dat is het dan ook wel. Leuk voor de mensen die met jou meereizen, maar serieus wordt het nooit en na jou bezoek gaan ze gewoon weer hard aan het werk.

Werken in een land waar geld verdienen als iets moois gezien wordt, lijkt me heerlijk. Een land waar geen afgunst is, waar rijk niet weggesaneerd wordt en waar uiteindelijk werk voor iedereen is. Als is het maar als waterdrager in een restaurant. In ieder geval wil iedereen daar werken, graag zelfs en dat hebben ze al vóór op ons.

En dan hebben we het nog niet eens over investeerders, mensen die genoeg geld hebben om het te kunnen verliezen als het fout gaat en het gaat vaak fout. Een investeerder zoeken in Nederland, betekent je bedrijf verkopen, het weggeven voor niets of zo weinig mogelijk. Nee in Amerika mag je een groot deel van je aandelen houden en is de investeerder minder hebberig dan hier. Gewoon geld ophalen met een goed idee is in Nederland ongelofelijk moeizaam.

In Silicon Valley doen ze niet anders.

Onze TV laat dat nooit zien, zij benadrukken de armoe en het verdriet daar. Komt ze goed uit. Maar voor heel, heel veel mensen in deze wereld is Amerika een grote wens en “the American Dream” bestaat nog steeds.

Ja in sommige gebieden is de armoede groot en ja Obamacare moet blijven. Een andere President zou handig zijn, nu wel. Maar Trump gaat leren, let maar op en straks wordt Obamacare, Trumpcare alleen beter.

Op belastinggebied heeft Trump al wat beweging gemaakt en de koersen op Wall Street vlogen omhoog. Kijk dat bedoel ik. Wiebes zou dat voorbeeld moeten volgen. Als mensen geld overhouden gaan ze dat weer besteden en dat is goed voor onze economie.

Dus….. Constantijn, wat hebben wij nou wel, dat de Amerikanen niet hebben, drie keer raden!

Wij hebben Maxima, uit Argentinië dat wel, maar inmiddels is het onze Maxima geworden , dat heeft ze toch maar mooi voor elkaar gekregen en daar zijn wij trots op.

Dat zagen wij weer toen ze op de markt in Palermo liep, met die prachtige hoed en daarna vandaag bij de Paus in Rome!

Die krijgen ze in Silicon Valley nooit!

 

Wij spreken