Verdrietig

Het is verdrietig om te zien hoe de formatie zich voortsleept.
Indisch eten bij Garuda in den Haag met je hulpjes erbij om het een beetje goed te maken. En natuurlijk als getuige, die heb je bij Alexander wel nodig. Brabbelaar!!
De 14 zetels van Groen Links waren al niks, die 5 van Gert Jan zijn helemaal niks. 76 zetels heb je dan in de Tweede Kamer en een minderheid in de Eerste. Zo kun je een land toch niet besturen Mark.

Ik weet wel dat je heel graag wilt, maar dat kan toch niet. Het vliegtuig, ik heb het voorspelt is er al. Een joekel. Den Haag-Brussel zal wel 15 minuten zijn. Het mooie is dat wij Medelanders denken dat hier beleid achter zit. Achter dat vliegtuig dan wel te verstaan, welnee gewoon een beetje patsen. Rood wit blauw op de staart of “ Koninkrijk der Nederlanders” op de zijkant. Air force One kan niet. Niet omdat de Amerikanen die al hebben, maar wij hebben eigenlijk geen Air force meer. Die hebben we geloof ik aan de Duitsers over gedaan. “We vergeven wel, maar we vergeten niet” Hoe lang is het al weer geleden 75 jaar of zoiets. Rotterdam oppassen, je weet maar nooit!

Wir machen das, ik schrok met rot toen ik dat las!
Was machen wir dann? Nou een paar honderdduizend gelukzoekers toelaten, bedacht door een mevrouw uit Oost-Duitsland, die het maar lastig vindt als Mark haar op haar wang wil zoenen. Probeert ie wel elke keer als ze elkaar zien en dat is bijna 5 x in de week! Hollands, drie zoenen, doen ze nergens in Europa, wij wel. 76 zetels en drie oenen
( zoenen)
Een mevrouw met een complex, dat is zeker. Ze heeft iets goed te maken en omdat Mark hoopt op een baantje in Europa, krijgt zij steeds haar zin van hem en die zoenen. Mark denkt dat het werkt!

Goed, terug naar den Haag. Eerder zei ik al, dat wij van die jongens en meisjes daar af moeten en vandaag staan de kranten vol met berichten over werkeloosheid boven de 45.
Komt denk wel goed uit, want dat zullen ze allemaal wel zijn denk ik, nee dat zijn ze.
Dus weg er mee, geen baan zonder een sollicitatie brief. Ik heb het over ministers posten, niet over de Kamer, die hebben wij gekozen.

Dan gaan we een sollicitatie commissie instellen en dan gaan we hetzelfde doen als er met u en mij gebeurt als we solliciteren, dan gaan we lekker niet antwoorden, of nog beter we laten een computer een nietszeggend briefje sturen, zoiets. Lekker puh.
En dat vliegtuig dat brengen we terug, gewoon een Piper cup met 6 stoelen. Kunnen de koffers van Maxima achterin en WA kan het zelf vliegen, is makkelijker dan zo’n Boeing van 80 meter.

Niet te veel bagage meenemen anders kom je in de problemen als je Italië wilt invliegen, daar zijn de bergen (te) hoog maar verder prima.
De rest is allemaal lulkoek, echt. Als het niet anders kan dan lenen we een vliegtuig van Ryanair. Kost weinig en dat vindt die baas ook leuk, goeie reclame. Een spotje met Maxima en we krijgen dat ding voor niks. Zo moet je dat doen.
Terug weer, naar Gert Jan in den Haag. Ik weet niet of hij mag vliegen van zijn volgelingen. Hij komt dan dichter bij de Heer dan zij. Toch een dingetje.
Maar goed, wat gaat Gert Jan krijgen voor zijn deelname met zijn fractie van 5. Zelfs een ploeg in de Tour de France is groter.
Eigenlijk is dat een halve minister en een kwart staatssecretaris. Daar zal hij geen genoegen mee nemen, hij wil meer, zeker weten. Binnenlandse zaken en een nieuw ministerie van Geloofszaken.
Ja en dan hebben we nog de Brexit, gaat ook naar Segers, waarom ook niet. Veel moeite om het beter te doen dan Rutte, zal het hem niet kosten.

Hij kan gewoon met de auto naar Brussel en s ‘avonds weer terug over de A12 en dan de A27/28 en hij is weer thuis in Hoogland. Anderhalf uur maximaal. Enkele reis dat wel. Maar hij krijgt een nieuwe BMW 5 en die rijdt verdomd lekker, sorry “heel lekker”
En wat dan met die andere drie partijen, nou ja die moeten de rest dan verdelen of er iets nieuws bij bedenken. Nieuwe ministeries of meer staatssecretarissen. Zoiets, zal Rutte worst wezen zolang hij maar premier kan zijn. Dat gaat gebeuren en daar gaat het al meer dan 100 dagen om. De baas worden!
Verdrietig dat ben ik nog steeds, ik wil het graag van me afschrijven, dat lukt niet.

Zojuist op het nieuws Rutte in Brussel met die Britse Korthaar May, die het daar nu nog even voor het zeggen heeft. Een slechte imitatie van Thatcher. Hoe slecht kunt je zijn.
Niet erg dat ze weggaan die Engelsen, zij zullen niet de enige zijn, wedden dat er een paar landen meekijken hoe ze het doen en vooral wat het kost.
Over een jaar weten we meer. Let op mijn woorden.
Ja en wat gaat er met hem gebeuren, onze democraat, onze Alexander. Een hoge functie een belangrijke post. Halbe gaat naar buitenlandse zaken dat weten we al, maar wat gaan we doen met Alexander.

Veiligheid en justitie of een van de twee, zal wel zoiets worden denk ik of toch binnenlandse zaken? Financiën wordt het niet want daar heeft hij helemaal geen verstand van. Dan hebben we Pia nog. Pia moet Ploumen opvolgen. Pia is een leuk mens. Ik ken haar echtgenoot Gerlach, dat was wel een goeie baas van Schiphol, beter dan Jos Nijhuis. Gerlach is of was hoogleraar in Maastricht, daar moet ie goed in zijn, dat kan niet anders. Die Nijhuis dus. Die zit er alleen voor zichzelf en niet voor de passagiers dat hebben we de laatste weken wel gemerkt. Rijen na rijen, passagiers dikke vinger. Het gaat om de landingsrechten, zoveel mogelijk landingsrechten.

Dat er mensen uit die vliegtuigen die landen komen, dat interesseert hem geen reet. Ja arrogante baas. 9 jaar was hij vier keer per jaar mijn gast op een borrel in Amsterdam, al die jaren wist hij precies wie ik was en zo blij dat hij mocht komen, toen ik na die 9 stopte herkende hij mij niet meer niet meer. Acuut geheugenverlies. Frustratie van mij, zeker, schaam ik mij niet voor. Gewoon een lul.
Maar Pia is wel leuk en doet het ook niet zo slecht, dus Pia voor Ploumen dat hoop ik, ja ik ga voor Pia. ( en een beetje Gerlach)

Nog even voor al die mensen die ouder zijn dan 45 en vanaf vandaag denken dat ze nooit meer een baan krijgen. Stond in alle kranten!
Journalistieke onzin, weer een rapport van het CBS, die produceren één rapport per dag.

Meestal gebaseerd op cijfers van twee jaar geleden. Laat u niet afschrikken, die baan is er gewoon. Je stinkende best blijven doen, dan komt die baan vanzelf!!
Oh ja voordat ik het vergeet, de olieprijs per vat is sterk gedaald, maar aan de pomp heb ik niets gemerkt, U wel? Verhogingen merkt ik nog dezelfde dag. Diefstal ! Ook om verdrietig van te worden.

We spreken