Wij zijn gek!

Ploumen en Klaver hebben het plan opgevat om voor 2 miljard aan kadootjes voor het Nederlandse volk klaar te leggen en willen dat graag financieren vanuit het budget van……defensie.
Wat ontzettend jammer nou dat Poetin roet in het eten gooit en zij het nu niet kunnen maken om dat geld van de defensiebegroting kunnen af te pikken.
Het bovenstaande is niet iets wat ik verzonnen heb , maar zij, die twee door ons gekozen volksvertegenwoordigers waren dat tot afgelopen maandag echt van plan. Vraag: hoe gek zijn wij. Wij Nederlanders, Medelanders, mogen best verschillende inzichten hebben ook over waar ons belastinggeld aan uitgegeven mag worden, maar ergens houdt het toch op?
Defensie was al kaal geplukt en Trump had gelijk, wij moeten toch minstens onze afgesproken bijdrage voor onze defensie betalen en niet zoals wij dat jaren gedaan hebben een klein percentage van die afgesproken bijdrage. Dat is toch de boel bedonderen en laten we eerlijk zijn, dat doen ze daar in Den Haag, ons bedonderen. Uit allerlei onder de WOB opgevraagde documenten blijkt telkens weer, dat onze eigen, door ons gekozen overheid, plannen had die zij niet met haar kiezers wilde delen. Er was een een wet ( WOB) voor nodig om daar achter te komen.
De laatste tien jaar onder leiding van Rutte (ik heb er zin in)is dat keer op keer gebeurd, de boel bedonderen en achter de schermen afspraakjes maken die ons een bewind hebben opgeleverd dat nu er oorlog dreigt in Europa, niet in staat is adequaat te reageren. Een bank president,Klaas Knot, die een andere kijk heeft op de voorgestelde sancties dan zijn baas de premier, een minister van financiën die er maar niet toe aan komen haar hobby’s, of die van haar geliefde D66, in de vuilnisbak te gooien en het vrijgekomen geld te investeren in haar eigen kiezers en de rest van ons volk. 35 miljard, zou de pijn van de sancties kunnen verlichten. De belasting op gas en brandstoffen zouden toch kunnen worden aangepast zolang de dreiging van oorlog een grote invloed op kosten van levensonderhoud heeft.
Nee, Nee, Nee, wij kijken de andere kant op, weg van de realiteit een realiteit die eigenlijk altijd ontkent is. Onze realiteit is feitelijk de realiteit van Poetin, namelijk wij geloven wat ons het beste uitkomt. Voor ons is dat CO2, Stikstof en een voorlopers rol bij de strijd tegen de opwarming van de aarde en dat is waar wij over willen communiceren en niets anders! Niet de waarheid, maar een aangepaste waarheid!
CO2, laat me niet lachen, de oosten wind van vandaag blaast alle rotzooi van de oorlog in Oekraïne in 2 uur naar ons land. Laten we een muur bouwen van 10 kilometer hoog, daar komt die vieze lucht misschien dan niet overheen. Idioot natuurlijk, volslagen doorgeslagen, maar wel de realiteit voor de kiezers van D66, Groen Links, de PvdA maar ook de VVD. 350 miljard geven wij per jaar uit aan het runnen van onze welvaartsstaat, in 2017 was dat nog 250 miljard. 100 miljard meer in 5 jaar en dat voor een land met 17 miljoen inwoners, ik heb het al vaak gezegd net zoveel inwoners als Istanbul heeft. 100 miljard in 5 jaar, waar gaat dat in Godsnaam naar toe. Hoeveel is dat in 2030?
Als we het zoals altijd over de erfenis voor onze kinderen hebben dan is nu wel het moment om op de uitgavenrem te trappen. Het kan zo niet langer, zeker niet met die ploeg die het nu zo fijn heeft met Rutte. Wakker worden!!
Wij zijn gek!

wij spreken