Depressief

Depressief, dat is het goede woord voor mijn gevoelens op dit moment. Dat komt niet door de aanval van Enno Voorzitter van een Golfclub op de integriteit van mijn echtgenote, vandaag in het Naaldenveld, dat komt ook niet omdat het in deze tijd verdomd moeilijk is nieuwe opdrachten te verkrijgen, wellicht speelt mijn leeftijd een rol, nee dat komt door die door en door verdrietige beelden, die de gehele dag op de diverse internationale zenders te zien zijn.De inval van Rusland in de Oekraïne. CNN, BBC, Euronews , Al Jazeera en een beetje de NOS overspoelen de kijkers met de meest gruwelijke details van de inval van de Russen in haar buurland Oekraïne. Het heldhaftig optreden van de Oekraïense president Zelenski biedt nog enige troost alsmede de wetenschap dat de Oekraïners niet snel zullen opgeven. De reactie van de dertien bewakers van dat eiland in de zwarte zee op de oproep vanuit een fregat van de Russen om zich over te geven, ze hebben het met de dood moeten bekopen, “Fuck you Russian Warship ” maakt het dat er een glimlach door mijn tranen rolt. Tranen omdat er zo weinig mensen lijken te zijn die echt begrijpen wat er aan de hand is. Wierd Duk van de Telegraaf, zijn commentaar s’avonds op TV bij VI is samen met dat van oud Commandant der strijdkrachten Dick Berlijn, het enige wat mij nog op de been houdt. De rest van al die sprekers op al die talkshows kunnen zo in de vuilnisbakken van de diverse omroepen. Jinek, meisje, ik weet het € 600.000,- per jaar geef je niet zo gauw op, maar de kijkcijfers en ik vertellen je ,dat het voorbij is. Dat gehang op tafel en dat onbeschofte gedrag tegenover jouw gasten. Het is misschien Woke, maar ik vind dat je er gewoon mee moet stoppen. Beau is echt beter. Aanvankelijk niet, maar nu wel. Dus wees een kerel en stap op! Samen met M, dat kun je je daar nog een beetje achter verschuilen. Eva : “Stop de show”
Terug naar mijn depressie. Mijn depressie, heeft als oorzaak dat ook ik niet verwacht had, dat mijn kinderen in een werkelijk onveilige wereld terecht zouden komen.Werkelijk in mijn actieve bestaan van de afgelopen 40 jaar heb ik de wereld van voor tot achter afgereisd.Er zijn nauwelijks landen waar ik niet geweest ben en dat meerdere malen. Sidney ken ik beter dan Aerdenhout en in de binnenlanden van Afrika heb ik ooit koffie gedronken met de leiders van Congo, Nigeria en Zuid Afrika. Van Rhodesië tot Argentinië en van een leven in london en NewYork tot een klein hotelletje in Nicaragua. Het mooie is dat het allemaal kon. Probleemloos: Sint Petersburg 4 x ben ik er geweest, Moskou 2x. Het kon, er was geen angst, Kiev, ik heb er s’ochtends vroeg kaviaar gekocht 2x liefst, het kon.
Oorlog dankzij een chagrijnige zieke en in het verleden levende man, waarvan we natuurlijk wel wisten dat hij niet voor wat onrecht bang was, kijk naar Navalny en de aanvallen met gifgas op zijn vijanden, maar toch. Ook Poetin moet s’nachts slapen, ook al is hij als ex KGB’er wel wat gewend. Hij moet toch weten dat de tijd van het Habsburgse rijk voorbij is en dat Sissi allang dood is, Romy Schneider trouwens ook, of en dat kan natuurlijk ook, dat hij die films gezien heeft of de laatste bewerking ervan en gedacht heeft, verdomd dat kan ik ook.
Als dat zo is dan moeten wij vrezen dat wij mevrouw Poetin straks in Italië een parade zullen zien afnemen, net zoals Sissie deed in haar laatst film. Depressief word ik van het feit, dat ik mij niet kan indenken , dat zo’n Lavrov, lijkt mij intelligente man, niet tegen hem Poetin, gezegd heeft, Joh laten we dat nou niet doen. Belarus Prima, maar Kiev niet, dat gaan we niet doen. Dat is niet gebeurd, nee ook Lavrov praat het goed.!
Dat en alleen al dat maakt mij depressief.
Vreselijk depressief!

wij spreken