Waddinxveen

Daar staat hij dan stoer te staan, geen mensen met borden waarop ‘2 kinderen en een moeder’ geschreven staat in het Engels: Evert Jan, de burgemeester van Waddinxveen, niet uit te spreken voor onze Oekra√Įners. Hij heeft onderdak voor deze vluchtelingen en wel in de sporthal en ja ook nog wel voor √©√©n week. Wat er daarna moet gebeuren, dat weet hij nog niet!
Nederlanders met borden, waarop staat ‘kom jij bij mij in huis’, zoals in Berlijn en andere plaatsen in Duitsland heb ik niet gezien. Vele borden van mensen met een groot hart en een buitje ruimte. Zoals mijn vader op de avond van de watersnoodramp in 1953 naar Ahoy reed en daar de familie Vroegindewei meenam naar ons huis in Zandvoort aan de Brederodestraat. Wij hadden de storm niet op televisie gezien, die was er niet, maar aan den lijve gevoeld, want de Brederodestraat ligt achter de boulevard Paulus Loot en dus op maar 80 meter van het strand en de zee. Wij hadden storm gezien en gevoeld, springtij. Het water stond tegen de duinen aan. In zijn blauwe Mercedes zaten ze, achterin, met niets helemaal niets bij zich, alleen wat ze aanhadden en dat was het.
Kleren hebben we voor ze gekocht, alles tot en met tandenborstels en maandverband, alles wat ze nodig hadden en 5 maanden hebben ze bij ons gewoond, meegegeten en s’avonds gewoon in de woonkamer, voor niks, mijn Pappa wilde van geen betalen weten. Geweldige vent, ik denk werkelijk elke dag aan hem, elke dag en dat 37 jaar na zijn overlijden. Familie is het geworden en jarenlang daarna hebben we ze bezocht in hun nieuwe huis, daar ergens in Zeeland. Ahoy had het moeten zijn, niet Waddinxveen. Berlijn niet F√ľssen. Wat zijn wij toch een armoedig landje. Daarom doen wij niet mee op het wereldtoneel. Waddinxveen, niet Amsterdam of Rotterdam, uitspreekbare namen voor onze gasten, aansprekende steden en uitspreekbaar voor de verslaggevers van CNN en BBC Worldnews.
Medelanders, laten wij ons maar voorbereiden, het wordt oorlog en dat is maar goed ook. Al jaren denk ik, dat het gemiereneuk in Den Haag en in Europa alleen maar echt verandert, als er druk op de ketel komt. Verdrietige druk in dit geval, maar onder druk wordt alles vloeibaar. Lullen we niet meer over mega datacenters, maar gewoon over een fatsoenlijk bestuur van ons land. Kundige mensen aan het roer en niet een zootje gewezen onderwijzers en mensen zoals Heerma met de verkeerde kapper, wat een man is dat. Trouwens, ik heb nog met zijn vader Enne√ľs samengewerkt bij Van de Bunt Organisatieadviseurs, een geweldige man was dat.
Het wordt of het is al oorlog. Biden weet het en Boris ook, we gaan vechten met de Russen, het kan niet anders. Nee, er komen geen kernwapens aan te pas, zeker niet. De Russen weten, dat één kernraket van hun, 50 van ons betekent en dan is er geen Putin meer en geen Kremlin, maar wel een dolgelukkige Russische bevolking, die onder leiding van de door ons bevrijde Navalny, nog lang en gelukkig gaat leven.En wij, wij hebben dan ons lesje geleerd en en steken 35 miljard in Defensie en niet in iets wat niet bestaat, als probleem niet bestaat, Stikstof.
Succes Evert Jan en Putin F..ck you,

Wij spreken