De Kaagmuur

In Jeruzalem hebben ze de Klaagmuur en wij hebben sinds kort de Kaagmuur, daarnaast hebben wij een steeds meer vertruttende Minister President.
Zijn toespraak tot het Nederlandse volk over de oorlog in de Oekraïne belooft weinig goeds voor zijn toespraak tot het Oekraïense volk later van daag. Zie je Rutte al in een groen hemdje, met een helm op of zie je hem vanuit London in pak zijn landgenoten overzee moed inspreken. Dat laatste toch. Hij Rutte, noch Kaag gaven de afgelopen dagen enig blijk van het feit dat zij de oproep van Wopke, het is oorlog en wij moeten onze afspraken herzien, hebben begrepen. Welnee we wachten de voorjaarsnota af en we hebben niets te maken met de problemen van het volk, van wiens land zij de (tijdelijke) bestuurder zijn. Nou ja tijdelijk, Rutte zit er al 11 jaar. Geldt niet voor Kaag. Onopgemaakt en met het haar half voor het oog, ongewassen op het bleke hoofd, dat alles met als kers op de taart die vreselijke, iets te grote bril LL, staat voor Lekker links. Niet zo aardig Peter, klopt sorry, maar ik laat het toch maar even staan. Nee Kaag heeft gelijk, zo moet een linkse bestuurster er ook uitzien, zie Ollongren, zie Hermans. Geen opmaak, maar vooral drive, veel drive. Nederland eerst, ja eerst zij en dan wij en dan Oekraïne. Nee we hebben nog geen opvang, geen plan, nee de oorlog is pas een week bezig, nee ze gaan niet naar ter Apel. Erik is op zoek, ’t komt goed, maar nee we hebben nog geen afgerond plan. Gewoon zoals in 1953, weet u nog allemaal, de watersnoodramp: naar Ahoy en dan kunnen Nederlanders hun gasten daar ophalen. Ja Mark dat hebben wij al eerder gedaan, maar toen was jij nog niet geboren. Sigrid niet en Kajsa ook niet.. een complete misfit. De absolute top van vertrutting of beter vert(rutte)ing. “Dat zijn niet mijn woorden” was de reactie van de Kaagmuur op de opmerkingen van haar voorganger over het herzien van de coalitie afspraken i.v.m. de oorlog en de daardoor sterk oplopende inflatie, niet terug naar de tekentafel zei de Kaagmuur.
Jeetje nee, ‘ik moet er niet aan denken, daar gaat mijn klimaat’. Godzijdank was daar het rapport van het IPCC, het klimaatpanel van de VN, kwam dat even goed uit, 35 miljard naar CO2 en stikstof en niks naar lastenverlaging. Het deel 2 van alle dreigingen die ons boven het hoofd hangen, nee een atoomoorlog WOIII staat daar dan weer niet in, maar ook zonder die dreiging moeten wij als de sodemieter vergroenen, want de dreiging van het einde hangt ons binnen een paar jaar boven het hoofd. Na de atoomoorlog is er helemaal geen klimaatoorlog meer, maar nee Putin heeft geen rekening gehouden met de Kaagmuur, de pratende bril. Hel en verdoemenis is ons deel. Is het niet dankzij Putin dan is het wel onze eigen schuld, volgens het IPCC.
Echt waar, het staat er en “het zijn niet mijn woorden”.
Een beetje aan de belastingkranen draaien, de lasten verlagen, welnee… dan gaat de stikstof begroting naar de klote,
“het zijn niet mijn woorden”.

Wij spreken

Nawoord: om 20.00 uur vandaag 3 maart doet Europa de lampen uit om Putin te laten zien dat we zonder zijn gas kunnen, ik doe mee, jullie ook?