De Sigaar

Een half ons pijptabak voor €18.60, bij Bruna in Zandvoort of Primera in Overveen. Was een paar jaar geleden nog € 7.50. De drang van onze overheid om mij te bemoederen, want roken mag niet meer, is overdonderend, dat is niet het juiste woord, maar toch, Roken is gevaarlijk en kanker ligt op de loer, maar mijn 3 pijpjes per dag… “You have to die of something” is een veel gebruikt gezegde in het VK ( Engeland). Ja 3 pijpjes, ik heb er 40 , en elke dag kies ik met zorg uit, welke ik zal nemen en daarna zet ik de oorlog aan. Niet op de NOS maar op CNN of BBC, trouwens Al Jazeera en Euronews doen het ook verdraaid goed. Zitten er bovenop, net zoals ik met een pijp in mijn mond. Alfred uit Rotterdam, een man, nee een heer die ik bewonder, vond vandaag dat ik de sigaar was en eigenlijk vind ik dat zelf ook, €18,60 is verdomd veel geld, vooral als je weet dat de producent ergens in Zweden of Noorwegen er volgens Hajenius ook Virginia tabak, want dat brand zo lekker, in gemixed heeft, weet je zeker dat je in het pak genaaid wordt. De producent en de Nederlandse overheid spelen hier samen een vuil spel. Hoeveel belasting en winst zou er gemaakt worden? Héél veel, heel erg veel. Die belasting heet eigenlijk beprijzen en dat betekent dat de overheid een dwangmiddel wil hebben om jou, jullie en mij dus een bepaalde kant op te duwen, een kant die de meeste van ons niet willen. Beprijzen, doen ze met van alles en er zijn talloze economen, die dat een geweldig idee vinden. De benzineprijs naar € 3,- of € 4 ,- nog beter. Rijdt er helemaal niemand meer, behalve Rutte en Kaag dan, want die staan niet bij de pomp, nou Rutte af en toe met zijn imago Saab. Zo’n oud en lelijk kreng, dat het zo goed doet bij Links. Eigenlijk moeten al die dure BMW’s van alle ministers weg, ze moeten worden ingeruild voor die auto’s, waar ze in Cuba nog steeds mee rondrijden, 50 of meer jaar oud, maar het rijdt daar nog steeds. Voordeel, ze zijn of waren Amerikaanse modellen, derhalve groot en dat is weer een voordeel voor Wopke, want die is lang en ook voor Kaag, want die heeft ruimte nodig. Ruimte net zoals mijn ex-werknemer Vera Bergkamp, Vera heeft vandaag een 18 pagina tellend rapport gepresenteerd, waaruit haar onzekerheid en dus ongeschiktheid voor haar functie blijkt. Goed gedaan Vera, hè hè wegwezen!
Niet alleen mijn vaststaande conclusies, maar ook van de dames, die vandaag te gast waren bij Margriet van der Linden, “M” noemt zij zichzelf. Voor mij is er maar èèn “M” en die is van James Bond. Nou dat is deze “M” bepaald niet. Bovendien James Bond start de show en niet “M”. Die Stem! die intonatie, dat haar. Jezus, NPO haal die mevrouw van de buis, zij is gewoon zo slecht en haar kijkcijfers ook.
Weet je wat zij als geen ander kan, nou dat is met zichzelf praten, zij heeft helemaal geen gasten nodig. Zij lult zelf dat half uur wel vol. Zou mooi zijn als ze van de buis af ging en Vera uit de kamer en de Virginia uit mijn tabak en de prijs aan de pomp een beetje omlaag, zou allemaal mooi zijn. Maar Kaag weet niet hoe dat moet en Wopke kan niet helpen, want die zit in haar buitenland.
En het zou mooi zijn, als Alfred een gezond kleinkind krijgt, hebben we er weer een Rotterdammer bij en er zijn er al zoveel!. 010 wat een stad is dat en dat hoor je een 020er niet zo gauw zeggen, maar serieus, weet er alles van, heb er gewerkt. Twee jaar. Een topstad, met een koopgoot waar ze in Amsterdam jaloers op zijn. Misschien dat Aboutaleb er van droomt om ooit een keer de baas van 020 te zijn, dat zou me wat worden daar in die grachtengordel.
Tja en dan, nou weer een oorlog, vluchtelingen en bombardementen van een doorgeslagen Rus. Een heel land in puin. Rutte zegt dat we allemaal de pijn gaan voelen, ik zei het hierboven, hij tankt niet en doet geen boodschappen! (dat doet Sophie) Kan ik daar in Rusland zo maar 15 jaar voor worden vastgezet, door die teksten dan. Twee miljoen Oekraïners op de vlucht daar lig ik wakker van! Ik niet alleen denk ik.
De Wereld staat op zijn kop en mijn pijp brandt niet meer, niet omdat ik geen vuur heb om hem aan te steken, nee de tabak is op en dan gaat de pijp uit. Dat was in de Niemeyer tijd al zo. Neptune, dat is mijn tabak van Niemeyer, verkocht, weg, net zoals Shell en Unilever.
Vrede op aarde en zeker voor Jan en Alfred. en ook voor Vera en M, als die dit bericht maar wel serieus nemen. Weg Dames,
stop ik met roken. Af en toe een sigaar, heel af en toe!

Wij spreken.