VI nr 1

Wifred, Renee, Eus en Johan,

Eindelijk, eindelijk 4 mannen die in 45 minuten het Nederlandse TV aanbod fileerden en Rutte in de beklaagdenbank neerzetten.

Rotzooi op de buis en Groningers, die vandaag op die vrolijke dag in Den Haag, in de kou en in de rij moesten staan om voor hun schadevergoeding van een schamele € 10.000,- in aanmerking te komen.

Even in de goede volgorde zetten, voor diegenen die dit programma op SBS6 niet gezien hebben. De NPO heeft met de opvolging van Mathijs van Nieuwkerk met het programma M, een blanco niet te pakken. Een volstrekt waardeloos programma, dat toch wel een ton per uitzending kost en al jaren ondanks volstrekt gebrekkige kijkcijfers nog steeds wordt uitgezonden. Rekening belastingbetaler. Daarnaast RTL4, die met Beau in drie verschillende programma’s een ongeloofwaardig beeld creëert, met als middelpunt de talentvolle maar onstuimige presentator, die een dagelijkse talkshow presenteert, een Rik Felderhof achtig programma met onzinnige gasten aan het Lago di Como en dan ook  nog een Quiz op zaterdagavond. Is het nou vis of is het vlees. Een zeer aanwezige presentator met maar liefst 3 totaal verschillende programma’s in één week! Renée Gijp:”in deze verdrietige tijd past Lago di Beau niet echt”. Klopt, een volledig misplaatst programma, uitgezonden midden in de winter en opgenomen zonder mondkapjes ergens in de zomer. Zelfs de nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuiper is te gast, hoe publiciteitsgeil kun je zijn. Natuurlijk wist hij ten tijde van de opname niet dat hij minister zou worden, maar toen Rutte hem vroeg, vlak voor de inauguratie “meneer Kuiper, is er nog iets wat ik moet weten” dan had Kuiper dit progamma en zijn deelname daaraan moeten melden. De inauguratie zou niet door hebben moeten gaan! Tenminste als Rutte nog ballen in zijn broek zou hebben, na de behandeling door Kaag! Domme suggestie, natuurlijk heeft Rutte geen ballen meer,  want terwijl hij vrolijk lachend en voldaan kijkend naast Koning Willy op het bordes stond, stonden er in Groningen mensen in de kou buiten, wachtend op de mogelijkheid nog een bijdrage te krijgen voor hun schade aan hun huizen, opgelopen tijdens de aardbevingen, terwijl de NAM voor 400 miljard uit de Groningse grond gezogen heeft in de laatste 40 jaar. Het was ooit het begin van de welvaartsstaat.

400 Miljard, dat vinden ze zelfs in Saudi Arabië serieus geld. Stel dat de reparaties van alle Groningse schade  3 miljard zou kosten, dan is dat nog minder dan 1 % van alle opbrengsten. Klein bier op zoveel inkomsten. Maar nee hoor , niet voor Rutte en zijn vrienden! Terwijl Wiebes het wel beloofd had, maar ja die is weg, dus dan telt het niet!

“We zijn blij dat we door kunnen” zei Rutte in de ochtend tegen zijn huurlingen van de NOS…..we hebben het koud en het duurt zo lang, dachten ze in Groningen op datzelfde ogenblik. Hoe is dit mogelijk, nog los van het feit dat op de laatste dag van Rutte 3 bekend werd, dat we op verzoek van de Duitsers in 2022 toch nog even 1 miljard kuub extra uit de Groningse grond moeten halen, ja vervelend zei Rutte vrijdag om 5 uur tegen natuurlijk weer de NOS. Hij draaide zich om en liep weg. letterlijk de nacht in.

Niet één programma op onze Nederlandse buis behandelt de kwaliteit van het in een week of maand gebodene op diezelfde tv. Laten we hopen dat VI met steeds wisselende tafelgasten, die taak op zich gaat nemen.

Zielig voor Beau, voor hem blijft door de jaren heen gelden, dat je :” van een varken geen renpaard kunt maken, maar wel een snel varken”. Sneu voor RTL.

Voor Margriet van M geldt, koop een huis in de zon en overdenk je zonden, zonde van het geld en zonde van onze tijd en zonde van de goeie herinneringen, die wij aan Matthijs hebben.

Complimenten aan ene John uit Laren, goed gedaan Kerel, hou even vol, dan valt Beau in zijn eigen Lago en “start Margriet de show” op Aruba.

Oh Ja , Majesteit, laat deze pijnlijke vertoning vandaag de laatste keer geweest zijn. U hoeft niet naar Dubai, maar Griekenland is prima en u hoeft geen nieuw passend jacquet te kopen!

Business class mag, indien beschikbaar,

 

Wij spreken