VI 2

 

Talpa TV Productions                                                                          woensdag 12 januari 2022

Hilversum

Geachte meneer de Mol, Beste John.

Wat een geweldige avond was die eerste avond van het vernieuwde VI met Eus als gast. Hij hielp de drie “oude rotten” die eerste, toch wel gladde brug over.

Resultaat, meer dan 1 miljoen kijkers en Beau en ik geloof ook Op1, lagen op hun kant. Bij de eerste tien qua kijkcijfers en het gevoel zoals Eus dat ook zei ” is het nu al afgelopen” kwam bij mij op, toen die loodzware commercial stop eraan kwam.

Goed dus, knap en leuk, niet grof en speels, precies wat we missen op al die zenders, waar vanaf 21.30 alleen maar “Talking Heads” te zien zijn.

Dat was de eerste avond, dus op naar de tweede, de dag kon me niet snel genoeg gaan.

Boem, wat een tegenvaller werd dat met een waardeloze gast ” de econoom” met een stem als een verkouden papegaai en een mening over de besproken onderwerpen, die haaks stond op de mening van het trio.

“Nee Rutte had niet bezuinigd op de zorg” en meer van dat soort wartaal kwam uit de mond van de broer van Peter R. Erger nog was dat het trio geen weerwoord had op de opmerkingen van deze gast. Een beetje neuken kon Johan nog opbrengen, maar dat was het dan ook wel. Overigens was die reactie ook volstrekt misplaatst en bij een grotere groep kijkers,  dus meer diverse kijkers, moet het trio en in dit geval Derksen voorzichtig zijn met zijn reactie. In dit geval had Johan moeten begrijpen dat de reactie ” een beetje neuken” volstrekt ongepast was:

a. vanwege de wat stijve gast en

b. vanwege het onderwerp.

Mijn lief wilde na deze opmerking ook zappend naar Beau. Jammer, het was teleurstellend. En dan vanavond van Ranst en morgen Paul de Leeuw. Meneer de Mol, dat zijn geen gasten voor deze heren, van Ramst heeft geen gevoel voor humor en Paul de Leeuw is een verlopen clown. Deze gasten horen niet bij VI thuis, zij breken het programma van af dag twee af. Hoe komt dat nou, wel eenvoudig genoeg ligt de schuld bij de redactie en nergens anders,  de nieuwe allround producer, die u hebt aangesteld heeft zijn taak en het kijkerspubliek niet begrepen.

Met Eus als eerste gast leek het alsof u de betere gasten bij de andere talkshows had weggekaapt, niets blijkt minder waar,  de broer van was een niets en niemand, een aardige vent zeker, maar verder niks en de vraag van Gijp of Peter R nog “bij” geweest was, na de aanslag, was eigenlijk gewoon  zo walgelijk, dat ik me niet kon voorstellen dat jullie redactie dat goed vond. Echt onbegrijpelijk en het zegt ook iets over het beperkte intellectuele vermogen van Gijp, want zoiets vraag je nooit aan iemand. Lachen om niets is leuk, maar hier viel niets meer te lachen, alleen maar te huilen.

Omdat ik ook graag wil dat de heren succes hebben, immers dat komt een grote groep kijkers ten goede, geef ik u of zoals u wilt uw redactie een paar tips om te voorkomen, dat dit Talpa avontuur een vroege dood sterft, zoals dat met een aantal programma’s die u eerder op uw verschillende zenders bracht, gebeurd is.

  • De beste gasten en anders niks
  • Geef Gijp en ook Derksen onderwerpen waar ze niet aan mogen komen
  • Zorg dat de heren zich beter inlezen
  • Een nieuwe producer en een ervaren tekst schrijver.
  • Deze punten, zijn alvast een begin en alhoewel ze geen garantie voor succes zijn zal de combinatie kennis (feiten) en humor een stevige basis gaan vormen voor dit succes. En dan nog een laatste punt, Genee heeft tijdens de eerste twee uitzendingen meerdere malen aan Derksen gevraagd : “wat doen we hier, waarom doen we dit”. Uitingen van een zeer onzekere presentator en ook een slecht voorteken, want de mannen kunnen niet zonder hem. Bij Genee speelt het feit dat hij eigenlijk een onzekere man is die anderen met veel lawaai aftroeft of denkt af te troeven. Hij is goed, maar nog niet goed genoeg. Tegenover brutaliteit staat onzekerheid. Enfin ik denk dat u mij wel begrijpt.

Kortom, nooit meer een gast als Klaas of van Ranst ( bij voorbaat slecht) of Paul de Leeuw en daarnaast hoe gek u dat ook in de oren klinkt, praten vanuit de inhoud, elke dag opnieuw en last but not least, Johan is natuurlijk niet de allesweter, dus geen grappen maken die te ver “van hem af” liggen, oftewel, laat hem dicht bij zichzelf blijven. Heel dicht,

Met vriendelijke groet,

 

Wij spreken