Vera

Ze heeft voor mij gewerkt, het staat niet in haar CV, althans voor zover ik dar kon nazien. Het was in de jaren 90 en ze was adviseur op het gebied van personele mobiliteit. Ze was geen uitblinker, geen topper. Omdat er wel 40 dames voor ons bedrijf werkten had ik ook niet zoveel contact met haar. Nu heb ik meer contact, niet in persoon, maar via de buis en daar zie ik wat ik al dacht, na haar benoeming tot kamervoorzitter. Dit is een moetje. Bij gebrek aan beter is ze door Kaag via een uitruil met onze kanjer Rutte gepromoveerd van een kamerlid met een simpele portefeuille en weinig succes, doorgeschoven naar de stoel van Arib. Een voorzitter die wel van wanten wist. Rutte, toen erg onder druk, Rutte IV kon wel eens niet doorgaan, heeft de deal geaccepteerd. Arib weg en Bergkamp naar de voorzittersstoel. Wel de ramp zien we nu, ze kan het niet. Niet gewoon niet, nee helemaal niet. Hufter Baudet kon ze niet afstoppen en vriend Rutte laat ze zijn gang gaan, bang als ze is om daar ook weer kritiek op te krijgen.

Vera liet vak K leeglopen, ze wis niet,dat dat niet mocht. Vaak K is de gast van de kamer en moet blijven zitten “no matter what” Thierry had moeten wegstuurde en niets anders, de mond gesnoerd, maar Ja Vera, arme Vera, Ze had geen idee en ze had de speech van Baudet nog wel mogen inzien. Ze heeft geen idee!

Vera is een drama, net zoals de algemene beschouwingen een drama waren. Een verdeelde oppositie kon of wilde geen vuist maken. Naar Wilders,  wordt al jaren niet meer geluisterd  ( gecanceld) en Rutte pakte zijn kans en met zijn “kruipolie”achtige aanpak, lachte hij de problemen weg of er moest nog even een ambtelijk advies komen. De kamer liet zich inpakken en en weg is Nederland, voor de zoveelste keer een eigenlijk een “total loss” Met cruise schepen aan de kade en duur gas uit het buitenland, terwijl op een bel van €750 miljard zitten, rommelen wij verder, geleid door schoolmeesters, de pindakaas man en Vera. Lieve mensen , dat kan niet goed gaan. Op  naar Den Haag vreedzaam, maar wel vastberaden,

Laten we op 1 oktober gaan, gewoon met de auto en allemaal tegelijk . Vanuit alle hoeken en gaten. De zwijgende, rijdende meerderheid! Hans gaat mee, dat heeft hij beloofd. Ik met de fiat, hij met de Ferrari.

Op naar Vera en weg met Vera! 1 oktober is de dag!

Wij spreken