Teruggeven

 

 

Daar staan ze weer, die duizenden Nederlanders, die het leuk vinden om in de Septemberzon naar de stoet in Den Haag te kijken, naar de Koning en vooral naar Maxima. Maxima wordt gekleed door Edouard Vermeulen, de baas van modehuis Natan in Antwerpen.

Ze zag er weer prachtig uit, ingetogen en met haar stralende glimlach een feest om naar te kijken.

Petra, oh sorry Laurentien vind ik zelf wat minder, maar ach ze hoort erbij en daar heeft zij, maar vooral haar vader keihard voor gewerkt. Hoe, ja dat mag ik u niet vertellen, dat valt onder het geheim van Soestdijk, ik ken er een paar maar houd ze ook maar even geheim. De hoofdredacteuren van toen, zoals de te vroeg overleden Johan Olde Kalter van de Telegraaf kenden dat en de vele andere geheimen van Soestdijk in de tijd dat Prins Bernhard nog volop zijn goddelijke gang kon gaan.

Dat waren nog eens tijden.

Maar goed, terug naar de titel, Teruggeven.

Ja, niet alleen Wilders zei het, maar ook, dat is een geheim van den Haag, we hebben 10 miljard over op de rijksbegrotingen van 2017 en 2018.

Roemer vindt het en de formerende partijen weten het.

Kijk Roemer gaat het niet meer redden, zijn SP of liever de SP van Jan Marijnissen is voor een ieder neergezet als een niet zo democratisch clubje, meer met zichzelf bezig dan met het land, met ons.

Maar dat geldt voor de meeste partijen, “ eerst voor ons eigen” en dan pas voor ons, voor u en mij!

Ingewikkelde taal en onzinnige uitspraken volgen elkaar op en niemand kan er nog wijs uit!

 

Maar u en ik weten beter, er is gewoon geld genoeg om in ieder geval ons leven iets aangenamer te maken. Dan heb ik het niet over die zogenaamde klimaatsverandering. Na de zure regen en het gat in de Ozonlaag, weet u nog, nou die waren er niet, worden we opgezadeld met de opwarming van de aarde en om dat te bestrijden is er veel geld nodig, uw geld, mijn geld. Warmt de aarde ook werkelijk op of is het gewoon El Niño een regelmatig terugkerend fenomeen, waar wij met zijn allen niets aan kunnen doen.

Hier een citaat:

“El Niño zorgt voor opwarming van het zeewater langs de evenaar in de oostelijke Stille Oceaan. Dit heeft effecten voor het weer in grote delen van de wereld.

El Niño was oorspronkelijk een sterke opwarming van de Stille Oceaan voor de kust van Noord-Peru en Ecuador. Tegenwoordig wordt de vaak daarmee samenhangende opwarming langs de evenaar tot het midden van de Stille Oceaan met deze naam aangeduid. In dit gebied komt normaal juist koel water uit de diepere oceaan naar boven.

El Niño duurt gemiddeld een half jaar en het oppervlak van de oceaan kan langs de evenaar tot drie graden warmer zijn dan normaal voor de tijd van het jaar. De piek ligt vaak in december, vandaar de benaming El Niño wat “kleine Jongen” betekent.

El Niño heeft een grote invloed op het klimaat. Extreme droogte en overvloedige regen, zijn daar voorbeelden van! “

 

Zo dat weet u dan ook weer, wij laten ons niet verneuken, om dat woord maar eens te gebruiken. Rutte weet het ook en voordat hij straks met Maxima naar Amerika gaat om de VN toe te spreken, liegt hij nog even tegen de NOS verslaggever over de werkende armen, nee dat klopt die zijn er niet meer. Per dag verandert alles in Den Haag, “Fake News” de hele dag door.

Als u het maar gelooft, dan is alles geoorloofd, zielig en verdrietig.

!0 miljard over in twee jaar, daar kunnen de onderwijzer salarissen van omhoog, het eigen risico weg en dan houden we nog 5 miljard over.

Wel nee, de onderwijzers krijgen er € 500,- per jaar bij en dat is vóór belastingen, of te wel de schatkist wordt van elke salarisverhoging beter, want de helft van wat u krijgt wordt vrolijk weer wegbelast, hop naar de schatkist.

Oh ja en dan de zorg nog, wat een verhaal. Ik dacht dat de “baby boom” van direct na de tweede wereldoorlog wel over zou zijn en de meesten dood. Welnee de zorg lobby heeft er voor ge”zorgd” dat wij dagelijks moeten horen hoe slecht het gesteld is met de zorg voor onze ouderen, het lijkt Sint Maarten wel, steeds meer geld en steeds meer klachten. Dat er vele oplichters ( op Sint Maarten en hier) rondlopen die ons “zorggeld” afpakken, daar hebben we het niet meer over, dat was maar kopje in de krant. Dat de gemeenten die verantwoordelijk gemaakt zijn voor diezelfde zorg met geld smijten en geen idee hebben wat ze aan het doen zijn, maakt allemaal niets uit. Er moet geld bij, liefst heel veel.

Kortom en het zal wel weer mijn gezeur zijn, maar mijn gevoel en de cijfers zeggen mij, dat het tijd wordt voor de grote uitkering.

Het grote teruggeven kan beginnen

Gewoon Teruggeven!

 

Oh ja, “Eberhart, dank je wel voor je mooie brief en aan jou een Vaarwel terug en een zoen voor jouw geliefden!

Wij bidden voor jou!”

 

 

Wij spreken