Stront over Mest

2.5 miljard ging er in de afgelopen 10 jaar op aan het verbranden van koeienmest, 36 miljoen beesten in de peel. Veel poep en poep mag niet dus kwam Kamp, de verantwoordelijk Minister met een subsidie van 2.5 miljard.

De Groningers kunnen barsten, het leger kan de pot op. Nee eerst de poep en oh ja de kippenstront. Groene stroom, dat wekken we daar mee op. Ik ben dat weet u, geen scheikundige maar de hoogleraar (Lucas Reinders) is dat wel en ingevlogen voor de tv uitzending, gaf hij aan dat het pure oplichterij was, de vergisting van de poep met als resultaat groene energie. Flauwekul zei de goede man en hij toonde dat aan met een schema. Twee keer maar liefst. Een geweldige stunt van alle milieugroeperingen, 2.5 miljard belastinggeld.

Niemand wil het weten, de onderhandelaars in Den Haag al helemaal niet, we laten het gewoon staan en het “domme” volk betaalt wel. 263 miljard, daar kan wel 2.5 miljard af voor de poep in de Peel. Geen 2.5 miljard voor defensie, Jeanine daar gister in dezelfde uitzending over ondervraagd werd pissig, toen de journalist persisteerde in zijn vraag. “Het (ons) leger is goed en blijft goed” ik doe niet voor niets elk jaar wat meer in de pot”.

Elk jaar wat meer, schaam je Jaenine of is het Jeanine, jaren lang heb je dat leger glimlachend, uitgekleed. Schepen weg, tanks weg, nep kogels om te schieten, vliegtuigen niet vervangen en oplappen met onderdelen uit de nog oudere modellen. Als die F16’s nu moeten vliegen boven Syrië, dan kunnen ze door het ontbreken van essentiële apparatuur niet op de meest cruciale plaatsen worden ingezet. Onze helikopters vliegen niet meer in Afrika, groot onderhoud nodig. Hennis hou er mee op, we hebben ‘t nu gezien. Live, hoe pissig je kunt worden als we echt doorvragen. Heel pissig, dan gaat het over jou en dat wil je liever niet. Wordt Mark ook boos en Mark is jouw lifeline. Ik werd er even onwel van. Maar ja wat kan ik doen, gewoon niet meer op je stemmen.

Zouden wij allemaal moeten doen en die debiele verslaggevers, hoeveel zijn het er nou helemaal, die elke dag op het Binnenhof staan, ja die durven niet door te vragen, want dan praten jullie de volgende keer niet meer met ze. Ja dat gebeurt echt, dan lopen jullie gewoon door. Een zielig gezicht, verslaggevers bang voor hun baantje. Ron Fresen en Xander van der Wulp, verdrietige mennekes. Bang voor de consequenties van hun gedrag. Mannen kijk eens voor de aardigheid naar CNN en de BBC, kunnen jullie nog wat van leren. Doe het maar in jullie vakantie ! Xander zit nu in de USA dus dat kost geen moeite. Rob, doe jij het maar op de camping of in je hotel op Ameland of where ever.

Jammer dat Ferry weg moest bij de NOS, te oud, gelul. Die man kan nog jaren mee. Ferry solliciteren bij RTL of bij Joop, gewoon doen, anders wordt het te eenzijdig en we gaan je missen, dat staat vast!

En Dominique dan, die met die zware brom stem. Tja die neemt zichzelf wel erg serieus en ik weet niet of ik ‘t nou altijd helemaal eens ben met haar conclusies, zij praat haar publiek een bepaalde kant op, dat gevoel heb ik altijd, zo van : “ik heb gelijk en twijfel daar nou maar niet aan”.

 

Die Pechthold is wel een steeds zieliger rolletje aan het spelen. Het verwende kind! Let op die krijgt nog een keer slaande ruzie met Segers, die met zijn assistente naar U2 in Berlijn gevlogen is tijdens de formatie. Je krijgt het niet verzonnen. Met zijn assistente, ja dat heb ik gehoord, die hebben wat af geformeerd daar, zo heet dat bij de CU, af-formeren. Ik heb daar altijd iets anders achter gedacht. Sorry hoor

Ja en ze hadden de kaartjes al zo lang geleden gekocht. Wat een argument. Moet je in het bedrijfsleven eens proberen, bijvoorbeeld bij een overname: ja ik kan niet want ik heb kaartjes voor U2. Nou dan kun je dezelfde dag je spullen pakken en terecht. Ze zijn werkelijk gek daar, Compleet gestoord. Net zoals de pappa dag van Jesse, weet u nog wel!

 

Even terug naar de poep ik citeer biochemicus en hoogleraar Lucas Reijnders “de miljarden aan subsidie zijn weggegooid geld. “De kern van het mestprobleem bestaat uit stikstof- en fosfaatverbindingen, die worden in een vergasser gedaan. Maar daar komt vervolgens opnieuw stikstof en fosfaat in precies dezelfde hoeveelheid uit.

Ook levert koeienpoep amper energie op, legt Reijnders uit. “De energie die mestvergisten oplevert komt nauwelijks uit de mest. Er moet nog van alles bij worden gevoegd voordat er via vergisting energie kan worden opgewekt. Gras, maïs of ander afval is nodig, maar dat levert alleen maar meer methaan op. Dat er toch voor miljarden aan subsidie wordt uitgegeven, komt volgens de biochemicus door gebrek aan kennis. “Het is nooit goed doorgedrongen tot de hersens van toonaangevende politici hoe zo’n (mest)vergister werkt. Als je er goed over nadenkt is dit ecologische waanzin en boerenbedrog.”

Zijn woorden, niet de mijne. Doof zijn ze daar in de Haag, nee niet doof, het komt ze niet uit, ze willen het gewoon niet horen. Dat kan in de politiek.

Jongens daar in Den Haag, steek die maar in je zak,” jullie weten niet hoe het werkt”. Dat zal je toch maar gezegd worden, “ niet weten hoe het werkt. Boerenbedrog of liever, formatiebedrog, kiezersbedrog.

Net zoals de windmolens, net zoals al die zogenaamde rapporten waarvan er altijd wel twee per dag opduiken. Of “ uit onderzoek is gebleken” ook zo’n geliefde tekst. Welk onderzoek en door wie dan wel en is het wel goed uitgevoerd? Allemaal gelul. Bedoeld om u te verneuken en de kassen van de milieuorganisaties te spekken.

Zo dat zijn wel teksten, sorry maar ik moest even.

Even tussendoor Muguraza van is aan de winnende hand op Wimbledon, de Tour lummelt door en Hamilton staat op 1.

Erg toch, dat zij het niet weten en wij het niet mogen weten. 2.5 miljard in 10 jaar, dat zijn een hoop kogels, of je kunt er een oefen-huis met stenen muren voor bouwen waar kogels niet door heen kunnen en er dus geen dooien vallen.

Genoeg gelul, u weet het nu!

Even nog over Appie, ik ben bang, dat hem hetzelfde overkomen is als die arme Friso, te lang geen zuurstof naar de hersenen kreeg. Ik kon er gisteren niet bij zijn, bij de samenkomst, maar had het wel graag gewild. Ik ben certificaathouder vanaf het begin en het is ook mijn Ajax.

Laten we bidden, maar hoop?. Ik weet het niet, als ze ergens verstand van dit soort zaken hebben, dan is het wel in Innsbruck, daar komen er per jaar wel een paar binnen, van onder lawines vandaan. Vreselijk, maar die mensen zoeken het gevaar op en dat deed Ab niet. Die was gewoon aan het doen, wat hij het liefst deed en het best kon, dat was de tegenstander dollen.

Laten we Ab eren, door ons te concentreren op de volgende wedstrijd en die winnen en daarna weer winnen en winnen. Laten we dat doen en als we dan aan het eind van het seizoen de beker omhoog houden dan hebben we gedaan, wat Ab gewild had. Gewonnen!

Trouwens ik moet het even we kwijt, we moeten met ze allen naar de Panda’s in Rhenen, die zijn een beetje eenzaam door gebrek aan aandacht en die Boekhoorn laat ze anders los op de Veluwe, dat denk ik! Want dit kost hem een godsvermogen en rijke mensen kunnen maar moeilijk van hun geld af, ook al denken wij wel eens anders.

Hoe zou het met Bram zijn

Wij spreken