New Balls Please

Er zijn ook vrouwelijke tennisballen. Naast jan Siemerink hebben we Marcella Mesker.

Al sinds 1987 geeft ze commentaar bij de NOS. Vreselijk ik kan niet anders zeggen. Alles wat wij al gezien hebben herhaalt zij met zo’n semi beschaafde stem, zacht, maar ze blijft doorpraten of ze per woord betaalt wordt. Beleren en doceren, dat doet ze! Doorpraten tijdens de wedstrijd van Nadal, Van Dokovic (Djokovic), van Federer en noem maar op en steeds maar weer met die wat bekakte stem. Steeds maar weer dat gelul er door heen en als er door de BBC eens een beroemdheid getoond wordt , hebben ze samen geen idee wie dat nou weer is. Ja Felix van Luxemburg, die werd herkend. Maar voor de rest een pot Hollandse shit. Marcella zit dankzij haar NOS optredens in het beun circuit, geeft lezingen, workshops, noem maar op.

Waar zijn de voorbereidingen, waarom geen hulp gevraagd aan de BBC collega’s die wel weten waar ze over praten. NOS waaraan geven jullie in godsnaam je geld uit.

Waarom niet een keer een enthousiaste kreet, waarom niet een keer een vergissing. Fouten maken mag, zelfs als je commentaar geeft. Zo niet bij Marcella. Het gaat maar door, bij Nadal 5 uur lang. Vreselijk. En ze fluistert, echt slaat nergens op. Dan maar geen commentaar.

`Ben ik zuur”, welnee, maar deze dame moet gewoon weg. Zoek iets jongs, met emotie in de stem. Ziggo doet dat beter, die hebben Christie Bogers, jong en talentvol en die praat, heeft nieuwtje en heeft zich goed voorbereid.

Bij de Tour de France overdrijven ze, maar liever een kasteel te veel, dan een te weinig.

Marcella, kent de “kastelen” va Wimbledon niet, nee kijk naar Eurosport en dat weet je hoe het moet.

Marcella is 58 en het is mooi geweest, haar tenniscarrière ligt ver achter haar en de laatste nieuwtjes kent zij niet of nauwelijks en de Bobos’s kent ze helemaal niet

Dus met respect, mevrouw Mesker bedankt en tot ziens.

NOS luister naar mij en al uw kijkers, want ik ben een super consument en ik weet, wat “in” is en “niet”, wat de kijkers willen. Nou dit willen ze niet. Gek he maar dat weet ik. Natuurtalent! Conclusie: Marcella is uit, bijbeunen mag maar, niet meer op mijn TV. En tijdens de programma’s waar ik naar wil kijken.

Het is genoeg geweest. Klaar!

Goed dat moest ik even kwijt en dat lucht op.

Voor de rest, het is mooi geweest voor vandaag. Ik stop ermee!

Tenslotte, laten we hopen dat de versnellingsbak van Max het houdt, dat het regent op Silverstone en dat er geen oranje tribune is. Zo zielig voor ze als het fout gaat.

Ik ga kijken en bidden dat er naar mij geluisterd wordt, Bidden voor Max. Mijn sport weduwe moet het nog maar even uitzingen, maar daarna ben ik weer helemaal voor haar!

Nou ja helemaal!

 

Oh ja de groet aan Richard de vriend van Erik Jan, nee niet Kraijeck.

 

Wij spreken