Stelen ,Grijpen en Spugen

Ergens in Libië Afrika, wellicht op meerdere plekken hebben onze asiel advocaten, kantoren geopend. Dat denk ik, kan bijna niet anders. In die kantoren zitten commerciële mensen, die acquisitie doen voor hun collega’s in Nederland. Hier moet je wezen, hier moet je zijn.

 

Een stukje uit hun folder, door mij voor u lezer, vertaald uit het Libisch : ” je moet vluchtelingen wel een kans geven. Help nu ook!

+ Juridische Hulp · Persoonlijke Begeleiding · + Praktische Hulp · Respecteer Mensenrechten

Services: Begeleiding asielzoekers, Helpen bij inburgering, Begeleiding bij werk, Hulp bij gezinshereniging”

Staat op 1 op Google (adv) staat erbij

 Ja zo denken wij Nederlanders. Op 1 bij Google als je het woord vluchtelingen intikt (advertentie staat er achter, er is dus voor betaald. Wie zouden dat zijn?)

Mijn advies, ga naar de kust, ga in een boot zitten, vaar niet te ver weg van de kust, dan word je vanzelf opgehaald door een schip van Frontex en als je daar eenmaal aan boord bent, dan heb je een vrijbrief om door te reizen naar Italië, nee sterker nog je wordt daar keurig naar toegebracht en vandaar reis je door naar Noord Europa. : Zeg maar dat je naar Nederland wil. NEDERLAND, goed uitspreken graag. Ja je kunt ook voor veel minder geld met Ryanair, maar dan kom je op de verkeerde manier binnen, namelijk op de nationale luchthaven en dan bestaat de kans dat ze je terug sturen. En dat willen we niet.

Nee ga nou via Italië, Duitsland, naar Nederland en vraag daar asiel aan of niet, maakt niet veel uit. Koop wel een sim kaart en bel ons kantoor in Weert of Eindhoven of Arnhem of Amsterdam, de nummers staan allemaal op dit kaartje. Ja je hebt het goed gezien, het staat erin 5 talen en als je niet lezen kunt vraag het dan aan een vriend. Die helpt je wel of aan een mensensmokkelaar die je € 5000,- moet betalen om in zijn rubberboot door de branding te varen op weg naar de boten van Frontex of de Italiaanse marine.

 

Ja, ja het kost geld en natuurlijk als je nog wat meer geld hebt kun je ook met de trein naar Nederland. Of achterin een vrachtwagen, je kunt kiezen.

En daarna, nou dan kom je in een AZC, een vluchtelingen opvangkamp, daar krijg je kleren eten en drinken en wat zakgeld en vervolgens kun je je gang gaan. Heb je wat extra’s nodig, gewoon stelen, wil je seks, pak een blonde mevrouw in haar kruis, voel je je bedreigt in de trein spuug dan gewoon, kijk maar wat je doet, wij zijn er om je te helpen, maakt niet wat je doet of dat je in Nederland eigenlijk niets te zoeken hebt omdat je een “economische “ vluchteling bent. Maakt niet. Dat de burgemeester een noodbevel uitvaardigt maakt ook geen reet uit , jij kunt gewoon je gang gaan. Ja het klinkt ook te mooi om waar te zijn, maar echt het paradijs bestaat. Nederland!, Niet vergeten en ook niet vergeten een van de nummers op dit kaartje te bellen , want anders kunnen wij je niet helpen en lopen wij ons geld mis .

Onze advocaten zijn er in gespecialiseerd om jou zo lang mogelijk in Nederland te houden en als dat dan uiteindelijk, maar dat duurt wel even, niet lukt dan ga je gewoon de illegaliteit in of vertrekt naar een ander Europees land en dan begint het hele circus van voor af aan. Nee je wordt niet bestraft voor stelen, knijpen of spugen, het Nederlandse rechtssysteem, uitgevoerd door het Openbaar Ministerie, zeg maar de politie, vindt dat allemaal niet erg genoeg. Ja ik weet wel dat het hier anders is, dat je hier 5 jaar wordt opgesloten of in het ergste geval je hand wordt afgehakt , maar echt nee maak je geen zorgen als je goed uit die rubberboot komt is je kostje voorlopig gekocht.

 

Nú wordt het een beetje moeilijk, want probeer die naam te onthouden, Heijmans, de burgemeester dus de baas van het opvangcentrum in Weert is best een beetje een lastige man. Hij is tegen het feit dat het openbaar ministerie, zeg maar de aanklager, jou met rust laat na jou stelen ,knijpen of spugen. Hij is wel een moedige man en probeert daar iets aan te doen, maar maak je niet al te veel zorgen hij is voorlopig de enige.

En bovendien, moet het allemaal nog voor de rechter komen, dat is de man die bepaalt of hij gelijk krijgt, ja precies en dat gaat nog wel even duren.

 

De Nederlanders zijn gek, zeg jij dat nou ? Ja natuurlijk, daar heb je gelijk in maar de kansen zijn er, dus daar gaan we gewoon gebruik van maken of niet soms.

Mij moet je voor dat advies €1000, betalen, maar en dat is onze aanbieding, van mij krijg je een betaalbewijs, bewaar dat goed, want als je straks in Nederland bij een van onze kantoren bent, dan krijg je bij overlegging, ik bedoel als je dat bewijs afgeeft gewoon die € 1000,- terug, minus mijn commissie, want ik moet ook leven, dus je krijgt € 500,- alvast als zakgeld en dan gaan wij aan de slag.

 

Hoe wij betaald worden, nou uit donaties en subsidies en die € 500 van jou, ja daar begrijp je niets van maar dat hoeft ook niet. Gewoon doen wat ik je zeg en neem vooral je familie mee, alhoewel die kunnen ook later komen, dat heet bij ons gezinshereniging.

Nee die hoeven niet per boot, die kunnen gewoon met het vliegtuig. Lekker veilig en dan kun jij ze op Schiphol, zo heet onze luchthaven ophalen en als je een beetje geluk hebt kom je ook nog op de televisie, want daar worden goed bekeken programma’s van gemaakt. Let op een klein kaal mannetje, die staat daar en dan mag jij je verhaal doen. Over hoe erg het was en hoe zwaar.

 

Nee niet over Heijmans beginnen, dat ligt gevoelig, dat is namelijk eigenlijk een hele moedige man, maar daar hebben de meeste Hollanders, dat zijn de mensen die in Nederland wonen, schijt aan. Ik niet, niemand vertellen hoor, maar ik vind het een topper, die moet eigenlijk baas van Nederland worden, van de Hollanders dus , maar dat zal wel niet, goed voor ons, slecht voor jullie, want dan zijn jullie snel weer weg!

Heijmans, weet je, vergeet die naam maar snel weer, en oh ja een goede reis gewenst.

Wacht even, wacht even, ga toch maar niet naar Weert! Doe maar Amsterdam!!

 

Wij spreken