Over ons

 

Wie heeft er nou niet gehoord van Rob Bontje, de voorzitter van het “samenwerkingsverbond voor verantwoord zonnen”. Zeker u leest het goed het “samenwerkingsverbond voor verantwoord zonnen”. Niet verband maar verbond! Dat bestaat dus echt. Ik geloofde mijn ogen niet. Gaat Zandvoort dicht, nee toch?

Precies dacht ik ook, we mogen niet meer in de zon zitten, die zon die we als we pech hebben, missen omdat we op woensdag moeten werken en dan moeten we weer een jaar wachten. Zo vaak schijnt de zon bij ons niet! Maar nee, Rob gaat over de zonnebanken in Nederland. Godzijdank, ik dacht werkelijk even dat het RIVM ook al een zon deskundige in dienst had genomen. Maar nee zover is het gelukkig nog niet.

In België zijn ze het echt van plan, alle zonnebanken dicht, levensgevaarlijk.

Nederland pikt weer een graantje mee want alle Belgen die in de buurt van Maastricht wonen en dat zijn ze bijna allemaal, hoe groot is België nou helemaal, zijn van harte welkom in de studio’s van Sun City in Maastricht..

Warrig verhaal? Klopt maar het staat echt in de krant van vandaag net zo goed als dat turbulentie op grote hoogte ontstaan door grote vliegtuigen het einde van ons leven kan betekenen, ook echt waar. Dus niet meer in een groot vliegtuig stappen of minsten tegen de piloot zeggen dat hij een beetje afstand houdt. Gek idee trouwens dat als je over die grote oceaan vliegt er nog zo’n 50 vliegtuigen om je heen vliegen 50? misschien zijn het er wel 100, nou dan kun je het wel schudden met afstand houden. Overal turbulentie, levensgevaarlijk! Staat allemaal in een rapport van EASA, even lezen, staat ook in de krant vandaag, dat zijn zaken die je moet weten. Belangrijk. Reuze belangrijk.

Oh ja en dan nog al die vrienden en vriendinnen van mij, die een kunstknie of heup nodig hebben, allemaal naar België graag. Hasselt, Salvator of Jessa. Niet klunzen in Alkmaar of den Haag om er maar eens een paar te noemen, gewoon naar België. Verzorging top, geen wachttijden of niet noemenswaardig en niemand die zegt, dat je nog niet oud genoeg bent. Wachten tot je 60 bent, ze zijn gek hier. Hasselt en gewoon vragen naar Bruno Willems orthopeed in het Salvator of Jessa Ziekenhuis en hij helpt je. Bruno doet 250 knieën per jaar en alleen maar knieën, heupen doet hij niet, die laat ie aan zijn collega over. Scannen doen ze daar lekker op zaterdag en daarna kun je heerlijk uit in Hasselt.

Ik weet nog dat ik in Den Haag bij het toenmalige Rode Kruis Ziekenhuis ging kijken of ik geholpen kon worden aan mijn knie, oh wat had ik een pijn. Toen was het daar nog een zooi, zo’n 10 jaar geleden en er was geen bankje vrij. Stel je even voor, je kunt niet staan van de pijn en dan wel staand wachten. Niet te geloven! Toen ik eindelijk aan de beurt was, zei een zeer onvriendelijke juffrouw, dat ik eerst een foto moest laten maken en daarna weer achteraan mocht sluiten. Ik ben weggegaan,

In de auto naar Hasselt dus, naar Bruno, die mij vertelde dat ik wellicht beter allebei de knieën tegelijk kon laten vervangen, want het was een zooitje daar beneden. Heb ik gedaan, niks gevraagd aan de verzekering, gewoon gedaan en ik mocht twee, ja jullie horen het goed twee dagen later terugkomen. Heb ik niet gedaan, dat was zelfs mij te snel maar op 5 december van dat jaar, 10 dagen nadat ik er voor het eerste geweest was had ik twee nieuwe knieën en weer 8 dagen later liep ik naar buiten en met een beetje hulp het eerste beste café van Hasselt in. Als nieuw!

Geen zeurende artsen en verpleegkundigen, niks daarvan in Hasselt en ik denk in heel België is de klant koning, ook in het ziekenhuis en voorlopig ook nog bij de zonnebank en voor turbulentie hoef je in België ook niet bang te zijn, want grote vliegtuigen hebben ze daar sinds het faillissement van Sabena ook niet meer.

Overigens denk ik dat André Rieu niet meer in Maastricht op het Vrijthof zal optreden, maar in Luik België, want daar krijgt hij geen boete van de arbeidsinspectie, omdat hij wat kinderen met panfluiten heeft laten optreden. € 3000,- per kind per optreden, Boete!

Lang leven onszelf!!

 

Oeps

 

Wij spreken