Sophie

“Onkunde door de werkelijkheid te negeren, despotisme door gemeentes te passeren. En waar zit het bedrog in de VVD? In het ronselen van kiezers met standpunten over asiel en migratie die precies het tegenovergestelde beloven van wat de VVD-staatssecretarissen en de premier doen. De misleiding is niet eens subtiel. Kiezersbedrog is zelden zo brutaal opgeschreven als in het VVD-verkiezingsprogramma  en verkondigd door VVD-kamerleden Ruben Brekelmans en Bente Becker. Brekelmans beweert zonder schaamte dat zijn partij gemeentes niet zal dwingen om nieuwe azc’s te leveren en Becker roept al jaren dat de VVD de instroom van migranten gaat beperken en strenger wil controleren wie er voor de asielprocedure in aanmerkingkomt en wie niet. De VVD is een onverschillige en onbetrouwbare politieke partij.”

Tot zover het citaat van een deel van een digitaal artikel van Telegraaf columnist Roderick Veelo. Dank Veelo!

Sophie, niemand kan het beter beschrijven dan dat hij , Roderick, het hier boven en in de rest van zijn artikel  hebt gedaan. Het lijkt juist dat criminele bendes profiteren van het beleid van loslaten en laat maar komen. Gelegenheid geven is strafbaar of vergis ik mij nou, gelegenheid geven ten behoeve van criminele acties, is dat nou niet precies wat Van der Burg doet? Gewoon gelegenheid bieden door een warm welkom , geld en onderdak te beloven. Onderdak, daar moet ik voor betalen en niet zo zuinig ook en ik moet al 50 jaar werken voor mijn geld. Niks cadeautjes, gewoon werken, elke dag weer.

Sophie, leg mij nou eens uit wat jou er toe gebracht heeft, om dat gedrag van jouw partijgenoot Erik goed te keuren. Is dat vooraf allemaal afgesproken, moest het van Mark, kon het niet anders en wat bedoel je met “ik wil er voor iedereen zijn “?

Wie zijn “iedereen”, hoor ik daar ook bij ? Of moet ik via Duitsland terug naar Ter Apel, waar ik overigens een deel van mijn jeugd doorbracht en daar mijn paspoort op tafel leggen en vragen om een status? Zou dat kunnen of moet ik mijn paspoort weggooien en dan vragen om een status, bij voorbeeld in gebrekkig Italiaans en net doen of ik geen Nederlands spreek of versta.

Als het lukt, dan krijg ik dankzij jouw partij en heel lang ook mijn partij, gewoon geld en een huisje en dat vinden ze in bijvoorbeeld Utrecht leuk, want ze krijgen dan buren met een hondje en 2 Engelse poezen, die bij de buurtsuper in gebrekkig maar verstaanbaar Nederlands hun inkopen doen. Oh ja, ik vergeet Pa de Papagaai nog, maar die heeft zijn eigen sluiproute, want die kan niet mee naar Ter Apel, dat trekt ie niet. De poezen en mijn hondje wel, gewoon in 3 mandjes, dat kan.

Nee, ik doe niet flauw, maar het zou zo maar kunnen.

Sophie wat moet ik doen?

Wij spreken