“Verneukt”

“Geneukt?” Jiskefet, dat was het gisteren in Den Haag, niet meer dan Jiskefet.

Wopke stapte uit, gebruind en met een baard en riep tegen de verzamelde dames en heren van de pers, ‘loop maar even allemaal mee’.  De ogen van Helène Hendriks schoten, uren later in het programma Vandaag Inside, op standje open en dat veranderde haar gezicht in dat van een prooidier, dat onverwacht een “lekker hapje ” zag. Eerlijk is eerlijk, Liselot had Wopke er eindelijk eens goed “voorgezet” en de vakantie had Wopke goed gedaan. Als je goed keek, dan zag je ook dat hij zich verheugde op wat komen ging, Kaagje verneuken, Markje bang maken en Sophie, ach daar dacht Wopke niet aan. Deze doorgaans wat saaie corpsbal uit Leiden, die gewend was als Praeses Collegii van het Corps met gezag de trappen van Minerva af te dalen, terwijl zijn leden hem toezongen, deze Corpsbal ging zich onsterfelijk maken door een bom, zelfgemaakt,  een echte politieke bom onder stoel van de vrouw, die hij haatte te plaatsen. De vrouw die zijn baantje had ingepikt, die hem had vernederd en die zonder enige monetaire en financiële kennis van zaken, mensenkennis heeft ze al helemaal niet,  toch  Nederland door de grootste financiële crisis aller tijden denkt te gaan loodsen. “De lonen moeten omhoog, maar ja we kunnen niet alle pijn wegnemen”. Natuurlijk wel Doos, er ligt €25 miljard op de plank en er zit voor minstens €25 miljard gas in de Groningse grond en ik weet 1000% zeker, dat als jij de Groningers daar zo maar 5 miljard van geeft, zij het prima vinden dat we Putin even een belangrijk wapen uit handen nemen, namelijk de mogelijkheid om ons te chanteren met zijn Gas. Bovendien komen wij Medelanders onze Groningers dat,  in een processie met de Kapelaan, de Dominee, de Rabbijn en de Voorganger voorop nederig vragen en we hebben het cash bij ons. €5 Miljard, hoe we dat gaan doen dat zien we nog wel, maar we nemen het mee, beloofd . Nee, Helène was er klaar voor  en als Jiskefet nog bestaan zou hebben dan zou de vraag van de lullo’s ‘Geneukt?’ met een kort knikje beantwoord zijn, misschien ook met een glimlach. Een glimlach, die heel Nederland gisteren op het gezicht moest hebben, want hier voor onze eigen ogen ging het gebeuren. Huppopelkutje van der Wal,”ik ben ook maar een mens” raakt haar politiepost kwijt, Kaag haar droom, Staghouwer zijn baan en Rutte, Rutte blijft samen met Sophie en Bente achter op een leeg terras , zich afvragend hoe het nou zó fout heeft kunnen lopen.

Breukelmans, was toch al niet zo gelukkig, want zijn duif was al jaren dood, toch Toon, Breukelmans?

Ja Mark, jij beheerst werkelijk alles tot in de perfectie, behalve “de kunst van het loslaten”, ja Mark, da’s nou het enige wat je niet kunt en daar precies daar is het fout gegaan. Tijdens een beurt op een Franse of Zwitserse Camping heeft Liselot tegen Wopke gezegd: vriend, dit gaan we anders doen. Bruine kop , baard laten staan, niet van de omvang en vorm als Frans T uit B, maar een klein geil baardje, waar de boeren jongens in Nederland alleen maar van kunnen dromen en jij gaat als de sodemieter al die wijven, die nu op BBB  gaan stemmen terugdrijven in het hok van Henk. Je weet wel , die van het CDA! En Mark, daar was je niet bij! Fout!

Dat hebben we echt aan Liselot te danken en aan niemand anders en het zou me niet verbazen als ze in de buurt is om af en toe in de “kloten”van Wopke te knijpen, om ervoor te zorgen dat hij niet weer terug valt in de rol van “Ik ben toch meer de bestuurder”.  Niks bestuurder vriend, letterlijk de boer op  en zorgen dat je niet de geschiedenis ingaat als `die lul van Minerva die het CDA verkloot heeft in 22′. En wat Sigrid vindt, ach dat brengt ze maar naar de politie.

Niet “geneukt”, die Sigrid, mocht ze willen, maar “verneukt” en Helène, ach die heeft Johan altijd nog achter de hand.

 

Wij spreken