Sean

Sean,

We gaan je missen, Sean. Je prachtige persconferenties. De grootste inhuldiging. Je statement over Hitler die nooit chemische wapens gebruikt had tegen zijn vijanden.

Toen je dat zei, moest ik even, kort maar, denken aan de zuster van mijn moeder die vergast was in de oorlog. Dat was een goeie, die van die chemische wapens. We gaan het missen dat je niet meer op de hak genomen gaat worden en vooral de vrouw die jou nadeed in de tonight show, gaat je missen. Zij raakt een mooi inkomen kwijt. Ze was geweldig en wat jullie Amerikanen als geen ander kunnen, dat is draak steken met jezelf. Dat is iets wat mij Medelanders niet zo goed kunnen. Niet zo goed als jullie tenminste.

Donald heeft jou in onmogelijke positie gebracht door de aanstelling van een nieuwe directeur communicatie Anthony Scaramucci. ( Tony” the talker” Scaramucci , for friends)

En autoverkoper zoals je die zelfs in Amerika maar weinig vindt. Mijn hemel wat is die man blij met zichzelf en wat houdt van the Donald, hij houdt ook van jou Sean en van al jouw medewerkers. Natuurlijk gaat hij rapporteren aan de “chief of staff Reince Priebus” maar natuurlijk als Donald hem vraagt dan komt hij alleen naar “the Oval Office en tijdens zijn eerste vragenuurtje, hij zou alle vragen beantwoorden, vertelde hij dat jij rijk zou gaan worden Sean , stinkend rijk, maar nog even niet want je zou hem een maandje helpen zich in te werken.

Het was een geweldige show, House of Cards kan wel inpakken, alleen zouden jullie Robin Wright moeten inhuren als nieuwe woordvoerder, want dat wordt jij niet, wie het nu wel wordt, ik heb de naam gehoord , Sarah Huckabee Sanders. Niet om aan te zien, laat staan te horen. Vreselijk, duitser kon het niet, “we serve the White House and we love Donald”. Alles voor dat ene doel. En niet te vergeten, in jullie liefde voor “the Donald, zijn jullie bereid ver te gaan, veel te ver naar mijn mening, over de rand. Maar dat vinden wij Europeanen, maar durven dat natuurlijk niet hardop te zeggen.

Het is een geobsedeerde idioot, die elke ochtend vanuit zijn bed met Melania alle nieuws shows afkijkt en onthoudt wie kritiek op hem had en dat begint hij met het zenden van berichten, “het tweeten” en de wereld smult. En Donald creëert weer een conflict. Jeff Sessions, de eerste republikeinse senator, die trouw aan jou zwoer, en nu jouw minister van Justitie is , heb jij deze week voor gek gezet, voor heel Amerika en voor de hele wereld. Hij is de volgende die gaat en let op die autoverkoper die zoveel van jou houdt gaat hem misschien wel opvolgen want hij heeft ook nog rechten gestudeerd en hij heeft bij Goldman Sachs gewerkt, ja wel 21 jaar geleden, maar dat maakte hem Anthony ook tot bankier.

Verdrietig Mr. President, dat jij alleen nog maar luistert naar mensen die precies doen wat je zegt, met daarin steeds weer die ene zin, “we Love and Respect You”

Jij hebt het meest bereikt van al jouw voorgangers, in de eerste zes maanden en al jouw plannen zijn uitgekomen. Top. Ik moet het nieuws dan die 6 maanden gemist hebben of ik ben doof, dat kan. Maar ik zou denken van niet. Niets van jouw plannen is uitgekomen.

Hebben wij problemen met Wilders, oh wat zijn die problemen klein geworden vergeleken met de problemen in jouw mooie land. Het land wat ik zo vaak doorkruist heb. Nu zou ik even niet meer willen. Misschien kom ik er niet meer in, je weet maar nooit na dit briefje. De FBI en Homeland security screenen alles en mij zullen ze zeker vinden. Gelukkig ben ik geen terrorist en ben ik het wel volledig met je eens dat een goed en consequente toegepaste “travelban” op zijn plaats is. Ook hier in ons land.

Natuurlijk wil je niet iedereen binnenlaten en natuurlijk moeten mannen en vrouwen uit bepaalde landen beter gescreend worden en natuurlijk hebben wij die mevrouw Laura H die terugkeerde uit het kalifaat terecht lang vastgezet. Allemaal waar, maar…. wij brengen het een beetje anders.

Wij zijn ook vastbesloten dat niet te accepteren, kut verhalen dienen gecontroleerd te worden, maar wij doen het toch op een iets menselijker manier. Denk ik, is mijn gevoel.

Maar de autoverkoper, bankier en financier Anthony, zal er wel een ander verhaal over vertellen, samen met Sarah Huckabee, de opvolgster van Sean.

Snelle vervangingen en vooral veel tegelijkertijd wijzen meestal op problemen en Mr President ik denk dat jij er een paar hebt.

Robert Mueller de speciale aanklager komt achter jou aan of jij wilt of niet en achter jouw schoonzoon Jared Kushner. Jouw loyale vriend die Rex Tillerson, jouw minister voor buitenlandse zaken, voor gek zet.

Mr. President dit zijn woelige tijden, maar we love You and we respect You and we truly believe you are a great Politician, a great Spokesman and a great Legislator.

Mr.President. please go on tweeting because you are the best communicator of us all. And we love it!

We love you, and we love Sean

Oh Mr. President I forgot, I am from the Netherlands, our Prime Minister is called Rutte (pronounced as Ruute) but you not have met him during your visit to Germany, he is very close with Angela. Dutch television covered the whole (Sean)story as an unimportant incident and made mistakes on important details, that’s why I wrote this little article, just to clarify the situation a little bit!

You see in our country the local “kermis” is more important on the news. than what happens abroad

 

Talk to you soon, and Love and Respect you

 

 

We talk soon