Macht Corrumpeert

De Bladen en Kranten staan er vol van.

Mijn artikel van gisteren krijgt een vervolg!

Eindelijk of tenslotte ?

Kan de burgemeester de stad nog wel aan, of is de stad hem te machtig geworden!

De gemeenteraad van onze Hoofdstad heeft voor kapitaal vernietiging gekozen, gisterenavond. De Minister Schultz staat hulpeloos aan de kant.

De fietsbruggen komen er, de passagiers terminal kan weer worden afgebroken. Een alternatief is er nog niet. Hoe is het mogelijk. Ja het is mogelijk, onder uw en mijn ogen is het gewoon gebeurd.

Bouwen en dus geld, heeft voor het Java eiland en Noord de voorkeur gekregen.

Grondbezit is voor steden een belangrijke inkomstenbron. Te belangrijk en Wethouders maken daar gretig gebruik van. Te gretig.

Eeuwenlang was Nederland een veilige plek voor mensen op de vlucht voor de tirannie.

Prima, maar nu is de maat vol. Wij worden bedreigd en wel van binnen uit!

Onze eigen bestuurders, belazeren ons en zichzelf.

In dit geval door een groepje zelfbenoemde experts die zich bezig houden met de begeleiding van geradicaliseerde jongeren.

€ 1.000.000,- Weg, uitbetaald aan vriendjes en vriendinnen, aan minnaressen en minnaars.

Elatik, zwijgt, de stad zwijgt. Ik huil.

Waarom durven die moslima’s in Amsterdam zulke criminele acties te ondernemen. Antwoord: de pakkans is gering en de voordelen wegen zwaarder dan de nadelen, kennelijk! Kijk maar naar Elatik zelf, smijten met geld en daarna een mooie baan bij de Amsterdamse politie, wie wil dat nou niet.

Ik ben bang, bang omdat ik denk dat de tijd van vrijuit schrijven over dit soort onderwerpen bijna voorbij is. Over Turkije schrijven is volgens mij al bloedlink.

De Duitsers, durven dat tenminste nog wel, althans dat lees ik. Hier is het angstig stil.

Het was mooi geweest als Rutte een reactie had gegeven op de laatste besluiten in Turkije, al was het maar ter ondersteuning van Merkel, maar nee. Ik denk dat Mark ook met vakantie is.

Zwijgen is goud en spreken is zilver!

De milieuzones ingesteld door Amsterdam, Utrecht en Rotterdam leveren de Staat Miljoenen op. Ontheffings-vergunningen leveren de wethouders miljoenen op. De auto als melkkoe schrijft de KNAC. Gelegaliseerde diefstal vind ik het!

Wij staan machteloos, de partijen als GroenLinks, D66, maar ook de VVD weten overal een draai aan te geven. De milieu lobby blijft strijden en die 16 miljoen medelanders die nergens lid van zijn, zijn met vakantie en laten het gebeuren.

Eigen schuld, dikke bult!

Onze grote steden zijn een goudmijn voor de staat, schrijft de Telegraaf en het Rotterdamse raadslid Jan Willem Verheij vindt de boetes absurd hoog, ja en nu komt ie: “Zeker voor een maatregel die niets doet voor schonere lucht”.

Het TNO over Utrecht: “ het effect van de milieuzones is beperkt”

Leve Jan Willen en leve de rechter die een deel van het Rotterdamse beleid terugdraaide. Oude benzineauto’s mogen de stad weer in. Maar……. De gemeente gaat in hoger beroep, dat dan weer wel.

Als u, ja u, dit leest, wordt het dan niet hoog tijd om in actie te komen?. Of denkt u , laat maar zitten het zal mijn tijd wel duren.

Ik hoop van niet, maar ik ben bang van wel,

 

 

Wij spreken