Schoevers

 

Met belangstelling, maar ook aanvankelijk met respect heb ik gisterenavond 3 uur lang gekeken naar de aanval op en de verdediging van Hennis.

Later voelde ik me een beetje genaaid, omdat de Tweede Kamerleden al wisten dat ze zou stoppen. Kijk dat kan ik ook een schijngevecht voeren, waarvan de uitkomst al vaststaat. Dan valt er niets meer te winnen of te verliezen.

Ondanks deze wetenschap vind ik dat ze het netjes gedaan heeft, mijn vrouw was verrukt! Ze vond haar goed opgemaakt, chique gekleed en hier en daar een beetje zielig. Ja dan heb je mijn vrouw helemaal. Vrouwen voor vrouwen en ondanks het feit dat Jeanine het met Schoevers moet doen en niet veel meer, mijn vrouw heeft haar rechtenstudie wel afgemaakt, heeft Jeanine het er knap afgebracht.

Opleiding is ook niet alles, dat roep ik al mijn hele leven, ervaring wel. Maar….dat had Jeanine niet toen ze ja zei tegen Defensie en dat was dom, heel dom, want de krijgsmacht is een vak apart en de generaals zijn natuurlijk toch de experts waar je als minister naar moet luisteren als je niet op je bek wilt gaan. Als die generaals het niet goed met je voor hebben dan ga je ook echt op je bek. Maar in het geval van Jeanine was dat niet zo. Ergens op een foto staat ze gearmd met Tom Middendorp midden in de woestijn zo lijkt het, nee die twee konden wel goed samen. Ze zijn tenslotte ook samen opgestapt en dat is nou weer een beetje zielig voor Tom, want die zou donderdag met groot ceremonieel worden uitgezwaaid op het binnenhof nog wel.

Nee nou zit hij donderdag, morgen dus, op de fiets met een boodschappentas op weg naar Jumbo. Niks geen groot ceremonieel, gewoon boodschappen doen!

Ja en Jeanine ik schreef het al eerder, “het meisje” van Rutte. Ik bedoel niet het vriendinnetje, oh zeker niet, voor mij is Rutte is een eunuch en eunuchen hebben geen verkering, eunuchen hebben alleen zichzelf. Dat zie je ook als hij wegloopt, de nacht in, na zijn commentaar op het optreden van Jeanine, hij heeft alleen zichzelf. Hij “ has nobody to come home to”. In het Engels klinkt dat wat beter!

De krant van “wakker Nederland” schrijft over zijn relatie met Hennis, dat Rutte haar toch vooral meer behandelde als een ondergeschikte dan als een collega en dat kon je gisterenavond ook wel een beetje zien.

Misschien stond haar microfoon verkeerd afgesteld, maar het klonk allemaal er hijgerig en ook wel een beetje angstig. Veel spiekbriefjes en continu op zoek naar de juiste antwoorden. Geen teken van overwicht en rust, hier stond een bang vogeltje dat haar carrière in duigen zag vallen. Ze was er op Prinsjesdag nog zo van overtuigd dat ze terug zou komen, misschien wel als minister van buitenlandse zaken.

Alles beter dan Koenders, maar dat is ook geen gemakkelijke klus en die klus klaar je niet zonder ervaring en die heeft ze niet, los van wat contacten met Europese collega’s van Defensie in Brussel.

Een gezagvoerder van Lufthansa op de A380, geïnterviewd ter ere van zijn pensionering zei en ik ben het daar volledig mee eens, dat er in de cockpit sprake moest zijn van “gelijkwaardigheid” tussen beide vliegers. Die gelijkwaardigheid was noodzakelijk om te een veilige situatie te bewerkstelligen. Kijk en daar verliest Jeanine de wedstrijd, die gelijkwaardigheid, heeft ze niet en krijgt ze ook nooit. Je kunt dan wel goed gebekt, scherp en ook intelligent zijn, ervaring kun je niet kopen en autoriteit al helemaal niet!

Foutje van Rutte, jazeker. Hij had haar in bescherming moeten nemen en dat heeft hij niet gedaan, dom en onhandig, maar Rutte heeft daar een handje van, Weekers, Teven, van der Steur, allemaal riepen ze “Uw kamer heeft gelijk” en weg waren ze.

Dat zegt trouwens meer over Mark dan over die heren. Tja dat zijn onze leiders, geen toppers, maar en dat moet ook eerlijk gezegd worden, waar wel. In Amerika niet, in Duitsland niet en in Spanje al helemaal niet. Wat zou daar toch achter zitten.

Domme dommigheid gepaard gaand met blinde ambitie,

Denkt u niet?

 

Wij spreken