“Met elkaar”

 

 

 

Je hoort het elke dag : dat hebben we afgesproken “met elkaar.”

Dat zijn wij Medelanders, “met elkaar”.

Als er weer iets doorgedrukt moet worden, dan komt dat omdat we dat met elkaar hebben afgesproken.

Meestal weten wij van niets en worden die twee woordjes voor van alles en nog wat gebruikt. In Den Haag, door onze volksvertegenwoordigers!

Marjan Minnesma, nooit van gehoord, staat breeduit in een advertentie in het FD. Zij is de directeur van Urgenda de naam voor de nieuwe energie van Eneco. Zij zegt dat zij “het gevoel van urgentie” mist bij de Nederlandse bevolking als het gaat om duurzame energie. In 2030, dat is over 12 1/2 jaar moet Nederland voor100% duurzaam zijn. Wij moeten dus dringend met zijn allen aan de slag. want dat hebben we afgesproken “met elkaar”.

Ja dat is erg, want wij blijven achter bij de wereld! Over welke wereld hebben wij het? Over onze wereld, Europa, of over de hele wereld inclusief Afrika en Azië . Geen idee?, U? ik niet. Trump heeft, althans voorlopig besloten om niet mee te doen. Niet goed voor zijn Amerika first” en de Afrikaanse landen zie ik ook niet direct hun begrotingen aanpassen en stappen ondernemen om de doelstellingen per 2030 te behalen.

Wel eens in Peking geweest?? Daar kunnen ze dag en de nacht nog nauwelijks van elkaar onderscheiden. Maar de baas van China, Xi Jinping, heeft zijn handtekening gezet in Parijs. Nou ja handtekening, alles voorlopig en onder voorbehoud. Maar de milieulobby dendert voort omdat……. “we dat allemaal met elkaar hebben afgesproken”.

Als hier de belastingen omhoog gaan, dan hebben we dat “met elkaar afgesproken”. Ga zo maar door, of het nou over rijks of gemeentebelastingen gaat, maakt niet uit.

Elke Nederlander hoort de wet te kennen en belastingen worden veelal in wetten vastgelegd, dus geen geklaag, gewoon betalen.

Kent u nog dat verhaaltje over onze gloeilampen?. Weg met die dingen, slecht voor het milieu, was een spelletje tussen Philips en Greenpeace, binnen twee weken was er een wet door de kamer en daar gingen we op naar de spaarlamp en van de spaarlamp naar de led lamp en van de led lamp naar de….. over 5 jaar zitten we weer bij kaarslicht te eten. Lang leve de lobby!

Co2, NOx, Methaan, Plastic, jezus ja plastic. Niet vooraf scheiden die boel dat is veel te duur, zegt hoogleraar Raymond Gradus hier in gesteund door het Centraal Plan Bureau!

Goedkoper en milieuvriendelijker!. Dat is toch niet niks, Gradus en het CPB!

Maar wel nee, de gemeenten in Nederland blijven ons verplichten dat toch te doen, terwijl het veel duurder is dan scheiden achteraf. Je staat als gemeente natuurlijk mooi voor lul als je dure afvalbakken heb laten plaatsten en hele afvalstraten hebt gebouwd en het blijkt voor het grootste deel voor niks te zijn geweest.

Hele straten hangen tegenwoordig 2X per maand vol plastic afvalzakken! Nederland doet mee, dat wel!

Maar ik heb een oplossing voor dit alles, maar natuurlijk moeten we dat eerst “met elkaar” besluiten!

Weg met dat zooitje, ik bedoel de bedenkers van al deze onzin !

Met als belangrijkste reden voor hun ontslag,

Wij Medelanders hebben dat besloten,

 

“Met elkaar.”

 

Wij spreken