Achter de schermen van ……….

Rijk worden over de ruggen van 3500+ medewerkers en met het geld van een keukengigant , dat is wat de paardenhandelaar gedaan heeft.
Dealer na Dealer moest eraan geloven, alleen BMW Nederland trapte er niet in. Geen BMW’s en dat is maar goed ook, want je zult er maar klant zijn.
Hier een verhaaltje over de achterkant. Geen namen, maar we weten genoeg, dus als het moet dan komen ze.
De paardenhandelaar neemt in zijn directie een zeer ervaren manager aan en maakt hem eigenlijk vanaf dag 1 het werken onmogelijk. Kan ook niet anders, als je in al je advertenties schrijft, dat iedereen jou mag bellen als ie niet tevreden is, 06 nummer erbij. Dat werkt. Kun je lekker zeiken en hij kan dan weer de medewerker afzeiken, maar dat laatste werkt niet. Dus iedereen bang. Hij zegt van niet, maar ik heb voor ze gewerkt en ze zijn bang! Als ervaren adviseur heb ik dat gezien. Afspraken, zwart op wit, gelden niet en de huisadvocaat moet overuren maken, als was het maar, omdat de zojuist benoemde directeur alweer vertrokken is en dat gaat natuurlijk niet voor niets Maakt niet uit, beide heren hebben geld genoeg en anders de dealers wel, toch?
Ik kreeg een opdracht om een medewerker te zoeken ergens in de buurt van Rotterdam en mijn opdrachtgever was een jonge man met de uitstraling van een manager, die iets te vertellen had, nou dus niet.
Deze jongeman gaf weer leiding aan een oudere man, die ook de uitstraling had van iemand, die wel zijn woordje kon doen en de vennootschap kon vertegenwoordigen, dus ook niet.
Het was Joop van personeelszaken (naam bekend bij mij), Joop had het voor het zeggen en Joop zei, rekeningen worden niet betaald, ondanks de schriftelijke belofte ‘het nog diezelfde dag te doen’, dat doen we dus niet en gaf alles aan de huisadvocaat, die braaf begon met wat hij altijd doet, namelijk vertragen.
De zaak is onder advocaten dus, nou dan weet u het wel.
Lang verhaal kort, ze belazeren de boel en als ze dat met hun leveranciers doen, waarom dan niet met hun klanten.
Klanten zijn net koeien zonder stikstof, je moet ze gewoon uitmelken.
Mijn advocaat en da’s een hele goeie, pakt ze, niet dat de heren daar iets van zullen merken, alhoewel ik de baas, ook via zijn 06 het verhaal heb uitgelegd, maar ja u begrijpt het al, er is maar één handelaar slechter dan een autohandelaar en dat is een paardenhandelaar . En als oud-voorzitter van Jumping Amsterdam weet ik als geen ander dat ” je van een varken geen renpaard kunt maken, maar wel een snel …..”, dus wie weet komt er toch wat uit.
Vergeet de naam niet hé…

Wij spreken