Ruttecratie

‘Hoge ambtenaren Belastingdienst schonden regels om Uber te bevoordelen.
Uit duizenden interne e-mails, notulen en whatsapp berichten van Uber rijst een beeld op van een bijzonder innige omgang tussen hoge belastingambtenaren en de topfiscalisten van Uber’.
Wat moeten we hier nu weer van denken. Een democratie zijn we allang niet meer, we zijn een Ruttecratie, met hier en daar een laagje Kaag. Dat Kaaggedoe verzuurt de hap, die wij dagelijks voorgeschoteld krijgen. Geen compensatie, geen hulp en wij maar betalen. Mijn vrienden weten het niet meer en ik kan geen oplossing bedenken. 12 Jaar oplichting en bedrog, dat is wat het besturen van dit land heeft opgeleverd. Neelie belazert de boel en Rutte vindt het goed. De Kaagsaus mag overal overheen en Rutte vindt het goed. Rutte gaat naar Zelensky en roept dat Oekraïne moet blijven bestaan, dat deed Macron, dat deed Boris en dat deed Biden en nu doet Rutte het, moet een beetje afleiden van de problemen met de boeren en hun niet bestaande stikstof probleem. Dat is de Kaagsaus weer, € 35 miljard, €6000,- per huishouden voor de “Shining City on the Hill”. Dat zijn wij in Europa the “Shining City on the Hill”.
DE hoge ambtenaren mogen hun gang gaan, want ze zijn anoniem, anders kunnen ze hun werk niet doen.
Weg ermee, ontslaan die hap, kost een paar centen of liever helemaal niks. Zou mooi zijn als dat een keer zou gebeuren. Maar het gebeurt niet, want de Kaagsaus laat het gebeuren, net zoals de rapporten, die nu naar buiten komen over de stikstof, en ja hoor daar komt de Kaagsaus weer. Valt wel mee , is niet zo, was niet af. Wat zou zo’n potje Kaagsaus kosten en waar kun je het kopen. Het smaakt uitstekend bij een stukje Ruttecratie.
Nee, iedereen mag blijven zitten en van de aanklacht van Paul Tang horen we niets meer, want Rutte op de terugweg uit Kiev komt even langs en dan is het probleem opgelost. Baantje erbij en een beetje Kaagsaus, weg is het probleem en Neel kan rustig oud worden, net zoals Hermans en al die andere coryfeeën uit de politiek.
En die hoge ambtenaren, nou via de bestuursdienst krijgen die een andere goedbetaalde baan en ook dat probleem is op gelost in de Ruttecratie. weer opgelost. Nu de boeren nog, wel Rutte gaat deze zomer even bij ze langs en dan blijkt het allemaal een grote vergissing, weer een beetje Kaagsaus en hoppa weg stikstof probleem.
Kom ik ga slapen en dromen van een wereld zonder zorgen en zonder de Ruttecratie, maar met een Democratie en zonder de Kaagsaus, maar gewoon van Cloon en mijn lief en van een rekening waar weer wat op staat, omdat de paardenhandelaar betaald heeft.
Zonder dat geld kan ik niet leven en dat wil toch niemand.
Grapje,

Wij spreken