*Rust aan de Kust

Humeyra werd doodgeschoten op school, foutje, vervelend. Vandaag een vernietigend rapport. Grapperhaus blijft zitten.

Eergisteren werd duidelijk dat Krikke bijna heel Den Haag in de brand heeft gestoken, foutje.

Eergisteren ook ontsnapte van Z uit een TBS kliniek, foutje. De verantwoordelijk Staatsecretaris Sander Dekker vond het vervelend, maar bleef zitten.

Enkelbanden, ik dacht dat ze er al duizend jaar waren, maar kennelijk niet voor Tbs’ers.

Erdogan valt Syrië binnen om de koerden aan te pakken. Blok de verantwoordelijk minister protesteert ( althans voor de TV Camera’s) en daar blijft het dan bij. Europa is boos ! Erdogan geschrokken, ik denk het niet

De Tweede Kamer vertraagt de verbouwing van haar eigen huis en het wordt nog duurder ook.

Een paar dagen Nederlands nieuws opgepikt uit de diverse media’s, een rotzooitje is het, betaald door ons allemaal, miljoenen, nee miljarden kosten al die fouten van die verschrikkelijke amateurs, die de leiding van ons land in handen hebben gekregen en hun verworven macht gebruiken om eindelijk hun frustraties in daden om te zetten. Burgertje pesten, want alles moet circulair worden, dus de veestapel halveren en al het eten duurder maken. Arme Carola, die wist twee jaar geleden helemaal niet wat “circulair” betekende!

Stikstof, zonder kunnen we niet leven, maar met ook niet. De Belgen wel en de Duitsers ook, maar wij niet. De Denen hebben berekend, dat stikstof opstijgt en weer terugvalt op dezelfde plek als waar het is ontstaan, wij niet, bij ons dwarrelt de stikstof naar de “kwetsbare natuurgebieden” die wij een tiental jaren geleden in onze eeuwige regelzucht hebben aangewezen.

Aktiegroepen genoeg om daar even mee naar een rechter te lopen of beter nog naar de Raad van State waar Thom de Graaf, onderkoning van Nederland op de grote Th(r)om slaat.

Niemand begreep waar Thom die benoeming aan te danken had, Thom waarschijnlijk zelf ook niet, maar wij zitten er mooi mee.

Remkes, druk met het niet oplossen van de stikstof problemen, krijgt de shit van Den Haag er even bij, je bent nou eenmaal VVD Prominent, dus daar moet je voor bloeden.

Ben benieuwd hoeveel hij vangt voor die twee baantjes. Ik ben blij dat hij zijn gebit heeft laten reguleren, want vroeger was hij niet te verstaan en erger nog , niet om aan te zien. Nu gaat dat toch wel iets beter, met dank aan zijn tandarts. Hij moest wel. Immers als je veel moet spreken moet je ook te verstaan zijn.

Remkes zal ook wel worden aan gesteld als interim directeur van het Circuit Park Zandvoort want er moet iets gedaan worden met de actievoerders van Rust aan de Kust, die op het punt staan de eerste Grand Prix sinds jaren in Nederland naar de kloten te helpen.

Karel van Broekhoven en zijn medebestuursleden Derk Douwe de Vries en Bruno Adrianus Maria Braakhuis, alle wonende te Haarlem ( dus niet in Zandvoort) en waarvan twee al ruim gepensioneerd. Moet ook wel, anders heb je geen tijd voor deze flauwekul, hebben op 11 juni 2019!!!! dat is ruim nadat de FOM, (Formula One Management) de Grand Prix voor het eerst sinds 1985 aan Zandvoort had toegewezen, deze vereniging opgezet met als uiteindelijk doel het aantal dagen met geluidsoverlast van het Circuit Park Zandvoort te verminderen en daarmee de op 3 mei 2020 geplande eerste Grand Prix van Nederland te frustreren, lees liefst te schrappen.

In de statuten staat o.a dat de geluidsoverlast een reikwijdte heeft van maar liefst 10 kilometer.

Gewoon gelul, ja bij westenwind, windkracht elf!

Klopt niet, bij een sterkte westenwind kun je het prachtige geloei van de racewagens soms in Aerdenhout horen. Aerdenhout ligt op 5 kilometer van Zandvoort. Ja ook in Overveen, ook op 5 kilometer, is het geluid soms hoorbaar, maar alleen bij eerder genoemde westenwind. Bij Oosten of Noordenwind hoor je helemaal niets. Niets maar dan ook helemaal niets. Ik Kan het weten, ik heb in alle drie de plaatsen gewoond!. Heel , heel lang!

Dat Zandvoort deze toegewezen Grand Prix financieel goed kan gebruiken, staat vast, er komen immers honderdduizenden bezoekers op af en dat de regio daar ook dik van mee profiteert doet deze Haarlemmers helemaal niets. Zandvoort kan wel een opknap beurt gebruiken. Nee de vogeltjes en de padden in het kaalste stukje duinen van Nederland worden plots in bescherming genomen.

 

Het doet mij denken, ik heb tientallen jaren in Zandvoort gewoond, aan de tijd dat er vlakbij het circuit, flats werden gebouwd. Bij tunnel-oost en vlak bij de hockeyvelden van de hockeyclub Zandvoort, deze lag binnen het toenmalige circuit. Wij, de hockeyers vonden het prachtig die racebaan langs onze club.

Aan de Keesomstraat stonden die flats en de nieuwe bewoners, het circuit lag er al minstens 20 jaar, begonnen meteen te klagen over de geluidsoverlast.

Natuurlijk luisterde de provincie en natuurlijk kwamen er maatregelen. De Zandvoorters werden niet gehoord, alleen maar lastig, de nieuwe bewoners wel!

Net als nu gebeurt rond Schiphol. In Hoofddorp gaan wonen en direct lid worden van de club die Schiphol naar de Noordzee wil weg protesteren, tussen de windmolens.

Peter Elbers baas van KLM, kan er niet van slapen. Van Wopke en zijn slappe houding t.o.v. Air France trouwens ook niet, maar daarover een andere keer!

 

Ik woonde in Zandvoort ten tijde van die Grand Prix’s in de jaren 60 en 70 en het was een feest, drie dagen per jaar, niet meer , maar wat een feest. Helden als Bruce Mac Laren, Karel Godin de Beaufort, Ben Pon, Rob Slotemaker, Wimpie Loos, Jantje Lammers, Niki Lauda, Jack Brabham, e.v.a. kwamen met plezier naar Zandvoort en trakteerden de liefhebbers op een groot feest.

In het toenmalige hotel Bouwes was het drie dagen Bal, met een fenomenale prijsuitreiking als slot. Zandvoort genoot, Nederland genoot en iedereen spinde er garen bij. Leven en laten leven was toe nog het motto. Los van dat groepje notoire klagers dan, de meeste niet afkomstig uit de badplaats.

 

Genoeg over Karel (1949) en de zijnen, maar niet genoeg over al die Nederlanders die elkaar naar het leven staan en elkaar door middel van activistische pressiegroepen, het leven zuur proberen te maken. Weg met “Rust aan de Kust” en op naar “Lust aan de Kust” , mooie mannen en vrouwen genoeg daar aan het strand!. Of “wij zoeken gezwind naar kracht 4 Noordenwind”.

Ik weet niet wat Karel, Derk en Bruno in het dagelijks leven doen, pensionado”s ’s denk ik, maar laten zij zich druk gaan maken over de chaos waar Nederland in verkeert. Over de Humyera’s en al die andere slachtoffers, veroorzaakt door foutjes van debestuurders van ons land, pas als dat geregeld is heren, de verantwoordelijken zijn afgetreden, dan is er echt “Rust aan de Kust”.

Wij spreken

 

*Uit respect voor Hans Ernst (1947-2019)