Koerden

 

 

Lachend staat hij voor de klas van 150, zijn Tweede Kamer, zijn schoolklas, de geschiedenisleraar uit de Schilderswijk in Den Haag. Personeelszaken bij Calvé in Delft en honderd jaar werken bij de VVD fractie van diezelfde klas. Mark Rutte, de Tweede Kamer. Voor hem zitten de idealisten van Nederland, de goed-doeners en geld-uitgevers. De zorgspecialisten, want dat zijn ze nu plots allemaal en de eenmansfracties, die er zitten, omdat ze het geld niet kunnen missen. Rutte lacht niet omdat het leuk is, nee hij lacht ze uit! Hij heeft weer gewonnen, zijn wil is wet! We gaan weer met geld smijten, maar wel op zijn manier! Rutte de windvaan van Den Haag!

Overigens niet alleen in Den Haag, maar ook in Amsterdam zitten de geld-smijters, Sharon Dijksma vroeger de baas van de KLM namens het kabinet, flikkert elke maand tientalleen miljoenen weg naar het AEB.

Rutte, de geschiedenisleraar, zegt op de Australische televisie, want daar is hij nu, dat Erdogan moet stoppen met zijn inval in Noord Syrië. Erdogan is zich rot geschrokken, zeker nadat ook Blok van Buitenlandse zaken hem gewaarschuwd heeft. Blok, de kantoordirecteur van de ABN-AMRO, zover had hij het in het bedrijfsleven geschopt en via de gemeenteraad in hou je vast Nieuwkoop tot Tweede Kamer lidmaatschap  geroepen en nu onze minister van Buitenlandse Zaken, nee ik maak geen grapje! Een brein om niet te missen in het schoolbestuur in den Haag. Onze minister van Buitenlandse zaken. Tjonge.

Ze doen maar wat in Den Haag, het maakt ook niet meer uit. Europa doet ook niks en laat de Koerden, want daar schrijf ik over, gewoon stikken. Koerden zijn niet zomaar mensen, zij zijn bondgenoten, maar zij hebben volgens Trump niet meegevochten in Normandië en daarom zijn het geen echte bondgenoten en bondgenoten, laat je bovendien vallen als het zo uitkomt. Kijk wij gaan voor Greta, dat boze zielige meisje. Greta is ziek, dat weten wij allemaal en als wij het niet weten, dan kunnen wij het wel zien aan dat vertrokken gezicht. Toch krijgt zij misschien wel de Nobelprijs voor de vrede en wij gaan voor stikstof. In Noord Syrië niet, daar maakt stikstof niet uit. Hoe meer stikstof hoe beter, want hoe meer stikstof er valt hoe meer Koerden er zullen sterven en des te eerder kan Erdogan aan zijn volksverhuizing beginnen.

Vreselijk, vreselijk, het is gewoon triest als wij naar onszelf kijken, smijten met geld van anderen, druk doen in Europa, klimaatactivisten op straat laat zitten, burgerlijke ongehoorzaamheid tolereren en Turkije zijn gang laten gaan.

Iets van Femke gehoord?

Hebben wij dan niets van de geschiedenis geleerd. Peace in our Time, wie riep dat ook al weer. IS buiten de deur houden, terwijl wij zelf vergeten de deur op slot te doen. Opvang in de regio, ja haal je de koekoek, onze regio zal je bedoelen. Berechten op de plek waar ze de misdaad begaan hebben. Ank doe iets, vergeet dat je in een coalitie zit en stuur je troepen naar Noord Syrië en laat ze mee gaan vechten, of hebben we geen onderdelen meer voor onze straaljagers. Ank niets vragen, gewoon doen, bestuurlijke ongehoorzaamheid. Het moet maar een keer!.

Verdrietig, deze slappe hap, onze volksvertegenwoordigers.

Lasten verhogen en daarna lasten verhogen, leuke dingen doen voor de mensen. Nog meer ouderenzorg, totdat we er in omkomen, of omkomen omdat IS voor de deur staat.

Mark, als je terugvliegt, vlieg dan even over Syrië en kijk uit het raampje als je durft, het lachen vergaat je dan vanzelf .

 

Wij spreken