(Op)Krikken

Ik ken haar persoonlijk en ik kan uit eigen waarneming getuigen van het feit. dat Pauline een verdomd aardige en meelevende vrouw is. Ik leerde haar kennen in haar Amsterdamse tijd. Ik ben headhunter, eigenlijk al mijn hele leven en ik denk dat ik zo langzamerhand wel een beetje weet, hoe mensen in elkaar zitten en wat ze kunnen en vooral wat niet.

Mijn beroepscode zegt ,dat ik daar als het om personen gaat die mij hun vertrouwen hebben gegeven, nooit maar dan ook helemaal nooit iets over kan en mag zeggen.

Dat geldt niet voor Pauline, zij was geen kandidaat en wij hebben nimmer vertrouwelijke gesprekken gevoerd, die verband hielden met een mogelijke carrièrestap.

Ik heb daarom een neming over Pauline die ik wel met u kan en mag delen.

Pauline was te klein voor het burgemeesterschap en dat vond ik triest vanaf dag 1. Haar burgemeesterschap in Arnhem was geen onverdeeld succes, dat tot mijn stomme verbazing bekroond werd met het burgemeesterschap van onze politieke hoofdstad en de woonplaats van onze koning. Deze feiten brengen met zich mee, dat naast de normale taken van een burgemeester er ook nog bijzondere activiteiten aan deze functie worden toegevoegd. De woonplaats van de koning, brengt met zich mee dat de burgemeester te pas en te onpas op moet draven om gasten van de koning daar waar nodig te ontvangen, te begeleiden en ook nog te beschermen. Allemaal extra taken voor Pauline. Te veel, veel te veel. Maar Pauline heeft ja gezegd en dat begrijp ik ook, wie wil nou niet omhoog in de carrière als dat wordt aangeboden.

Maar de commissarissen van de koning die haar gevraagd hebben, hebben zich verkeken op haar kwaliteiten en dat is niet alleen verdrietig voor Pauline, maar ook niet handig van de commissarissen.

Maar dat plaatsen van heren en dames die niet echt de kwaliteiten hebben, die voor de betreffende functie noodzakelijk zijn, is schering en inslag in politiek Nederland. Erger nog, na zo’n mislukking wordt er altijd wel weer een mooie functie voor de betrokkene gevonden. Vanzelfsprekend een functie, waarbij sprake is van een adequate beloning, wel een beetje meer in de schaduw, dat dan weer wel.

De VVD, de partij van Pauline,  heeft daar een handje van, maar alle partijen in den Haag hebben daar een handje van.

Gelukkig maar, want als dat niet zo was, zouden de bestuurders in Amsterdam wegens bedrog, chantage (Sharon) en verkwisting van belastinggeld,  zomaar opgepakt kunnen worden door het OM of de mannen van Staatsecretaris Snel.

Nee die pakken twee Haagse wethouders op, maar niet de politieke boefjes in Mokum.

Ik ben benieuwd hoe de rijksrecherche met die Haagse wethouders omgaat en het zou mij niet verbazen als die aanpak zoals dat heet “politiek gemotiveerd” was.

Gevestigde partijen houden in dit land en eigenlijk nergens ter wereld van populaire tegenstanders. Populair krijgt heel vaak het predicaat populistisch.

Die inval, zeker als het over twee jaar ( zolang kan het onderzoek en een mogelijke rechtszaak duren) onterecht geweest blijkt te zijn, kan het begin zijn van een politieke omwenteling. Na het afslachten van het forum voor Democratie ( ook zeker voor een deel hun eigen schuld) nu Hart voor den Haag/ Groep de Mos, is het voor iedereen in dit land duidelijk, dat de bestaande politieke orde geen tegenspraak duldt. Zij bepalen en wij dienen te volgen. Coalities ons opgedrongen door het eeuwig polderen en dicht getimmerde regeerakkoorden maken het krijgen van de gewenste bestuurders bijkans onmogelijk. Ik verwijs weer naar ons geliefde Amsterdam.

Niemand heeft op Sharon gestemd. Ze had even geen werk en hop daar was ze weer.

En weet je wat nou zo mooi is, ze kan ook zo maar weer weg zijn en is dan nergens verantwoordelijk voor. U en ik wel, als wij fouten maken gaan we er aan, zij niet, niemand ooit.

Pauliine ook niet! Ze krijgt wat centjes mee en wie weet over een jaar wordt ze voorzitter van een mooie overheidsinstelling.

Toch vind ik het voor haar een persoonlijk drama, dat gun ik niemand.

Het had voorkomen kunnen worden, maar daar zijn ze in den Haag niet van getuige al die ministers die geen zak weten van de portefeuille, die ze voor Rutte moeten beheren.

Paulien, sterkte in de komende dagen, ik wilde je even “opkrikken”.

Je bent de Jeanne d”Arc van Scheveningen

 

Wij spreken