RIVM e.v.a.

RIVM , Cora en Carola (en dus wij) stikken in eigen stof.

 

(Een verwarrend verhaal)

 

Kijk even op de website van het RIVM en hou je vast, waar het RIVM zich (tegen aan) mag bemoeien. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bestaat al meer dan 100 jaar en waakt over uw en mijn gezondheid en over de kwaliteit van onze leefomgeving.

Mijn gevoel zegt echter, dat het RIVM een staat binnen de staat is geworden en dat onze vaak slechte of niet geschoolde volksvertegenwoordigers zich graag bij het inbrengen van hun bijdrage achter het RIVM verschuilen om hun gebrek aan kennis te verbloemen.

Laten we beginnen met Carola Schouten, zeker geen domme vrouw getuige haar opleiding, maar ook zeker geen minister van Landbouw, zij heeft getuige haar CV* op Wikipedia geen enkele relevante ervaring met dit loodzware dossier.

Carola’s eerste en voorlopig laatste (carrière  technisch) hoogtepunt was haar verkiezing tot politiek talent van het jaar in 2011. Niet door u en mij, maar door de parlementaire pers en dan natuurlijk niet te vergeten haar benoeming tot minister van Stikstof en overige zaken.

 

Ik zie haar zitten, letterlijk met de handen in het haar, want als deze revolutie van de boeren nog even doorgaat, dan helpen leger containers niet meer. maar wordt Carola gestenigd op het Binnenhof. Ik bedoel dat natuurlijk figuurlijk en niet letterlijk, want daar zijn wij te beschaafd voor, maar toch, ook woorden kunnen pijn doen.

Carola begrijpt geen reet van stikstof en de werking van dit goedje op de natuur. Nee dan moet je bij mijn vrienden van Rust aan de Kust zijn, die gaan dat de rechter in Haarlem haarfijn uitleggen. Carola kan het niemand uitleggen en zeker haar eigen achterban de boeren niet. Die leggen Nederland massaal plat en wat mij betreft hebben ze gelijk. Het beleid van dit en voorgaande kabinetten kan ik rustig zwalkend noemen, geen kinderen uit Syrië, wel kinderen uit Syrië, geen 130 op snelwegen,  dan wel 130, nu weer geen 130. Niet helpen in Syrië, wel helpen in Mali. Er komt geen Brexit roept Rutte , vandaag is hij weer hoopvol dat het wel gaat lukken.

 

Je kunt ook rustig politicus zijn, want er is wachtgeld genoeg, kun je het niet?, steek je half den Haag in de fik, geen probleem, twee jaar wachtgeld en daarna is er heus nog wel ergens een baantje waar ze iemand nodig hebben die kan verbinden. Niet met verband, nee want daar moet je echt voor leren, maar gewoon “verbinden”  u weet wel. Moet wel kunnen van het RIVM.

Carola is daar ook niet zo goed in, in dat verbinden, niet met haar boeren en ook niet met het RIVM, dat maar liefst 31 rapporten heeft gepubliceerd in de afgelopen 3 maanden, augustus niet meegerekend, want dan is hun luisterend oor (de kamer en het kabinet) met reces. In die periode kan de pest en de tyfus uitbreken en komt geen waarschuwing want: ” Ze zijn met vakantie” !!!

Ik ga het hier niet met u over onze 150 “appende” Kamerleden hebben, ook niet over intelligente vragen over het perron in Heemskerk aan de staatssecretaris, die daar dan weer schriftelijk op gaat reageren. Nee ik heb het over ons eigen Politbureau, het RIVM.

 

En let op, nou komt ie, als het aan de universiteit van Wageningen ligt, dan met de stikstof maatregelen opgevoerd worden, want we doen veel te weinig of te wel het RIVM doet het slecht, het RIVM heeft fout geadviseerd, fout gemeten. Wij zijn gek geworden, helemaal gek!

Nederlanders, luister naar ons in Wageningen of naar Greta die opleest wat haar ouders en andere activisten voor haar hebben opgeschreven. Luister vooral niet naar alles wat boer Henk Bleker over stikstof verteld heeft (Telegraaf zaterdag 12 Oktober), namelijk dat we een paar jaar geleden verneukt zijn door Brussel op het gebied van diezelfde stikstof en dat een voorlopige opgaaf  toen, zonder ons medeweten definitief werd, dat en dat zegt mijn intuïtie. Henk heeft gelijk! en ik niet alleen, maar dat zeggen de Duitsers, de Belgen en de Fransen ook, geen flauwekul-kul, Luister niet naar Brussel. Maar Nederland eerst.

 

Ik schreef over kwaliteiten en ervaring, ik heb er nog 1 tje, Cora van de Mora of te wel Cora van Nieuwenhuizen onze minister van alles wat beweegt! (Van 1991 tot 2007 werkte zij in de bedrijfsvoering van een dierenartsenpraktijk, en vestigde zich tevens als freelance economisch geografe). Goed hè.

Cora** beheert en bestuurt een van de grootste en belangrijkste ministeries van ons land, maar maakt u zich geen zorgen volgens mijn bron heeft Cora haar bul gehaald, aanvullende studies gedaan en drie jaar enige relevante ervaring op gedaan als gedeputeerde in Brabant en later nog een tijdje Brussel. Maar dat is naast de dieren praktijk ( is echt waar) ook alles.

Ook Cora heeft haar mond vaak vol tanden en haar handen zijn gebonden op haar rug.

Wij doen wat wij kunnen, maar wij kunnen niet zoveel en doen daarom weinig of eigenlijk niets.

Ze zou een voorbeeld moeten nemen aan Sharon Dijksma, die kan ook niks, maar die doet van alles. Alles wat zij wil, dat doet ze. Maakt niet uit of het kan, gewoon luisteren! Amsterdam op slot, gewoon een voorbeeldje!

Als u nou niets van al het bovenstaande begrijpt en dit een onsamenhangend verhaal vindt, dan heb ik mijn doel bereikt.

Net zo onsamenhangend als het beleid daar in Den Haag, net zo onsamenhangend als het beleid in de lokale en provinciale politiek, waar vaak slecht willende activistische mannen en vrouwen, proberen anderen hun wil op te leggen.

Ons de zwijgende meerderheid.

Ik vergeet van de emotie verdorie het RIVM, nou ja vergeten, RIVM stik er maar in!

Dat doen Carola en Cora ook!

 

Wij spreken en als u hieronder nog even wil kijken begrijpt u alles

 

 

*

Schouten (Bron Wikipedia) groeide op in Giessen in Noord-Brabant. Ze studeerde na het vwo bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en was vervolgens beleidsmedewerker werk en inkomen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ze trad vervolgens als medewerker in dienst van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie, waar ze de Kamerleden van haar partij ondersteunde op het gebied van sociale zaken en werkgelegenheid en later financiën. Ze was lid van de commissie verkiezingsprogramma ChristenUnie en was vanaf 2010 coördinator van de beleidsmedewerkers van die fractie. In 2010 was ze verkiesbaar voor de Tweede Kamerverkiezingen 2010 en stond op de zesde plaats op de ChristenUnie-kandidatenlijst. De ChristenUnie verloor een zetel en kwam op vijf, waardoor Schouten niet in de Kamer kwam.

**

Cora (bron Wikipedia)

Cora van Nieuwenhuizen
Functie Minister van Infrastructuur en Waterstaat
Sinds 26 oktober 2017
Partij VVD
Titulatuur drs.
Alma mater Universiteit Utrecht
Politieke functies
1994-2006 Lid gemeenteraad Oisterwijk
2003-2007 Lid Provinciale Staten Noord-Brabant
2007-2010 Lid Gedeputeerde Staten Noord-Brabant
2010-2014 Lid Tweede Kamer
2014-2017 Lid Europees Parlement
Parlement.com (biografische informatie)

Cornelia (Cora) van Nieuwenhuizen-Wijbenga (Ridderkerk, 12 juni 1963) is een Nederlands politica namens de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). Sinds 26 oktober 2017 is zij minister van Infrastructuur en Waterstaatin het kabinet-Rutte III.