Carola en de boeren

 

 

Vrijdagavond half zeven, eindelijk was het zover. Carola mocht de plaats van Mark Rutte innemen tijdens het wekelijke gesprek met de Minister President. Carola is vicepremier en Mark zat in Brussel, Hugo in Japan en Kasja was ziek. Hoeveel pech kun je hebben, ze was aan de beurt en die beurt (nou ja )kreeg ze. Arjan Noorlander, de journalist van dienst had zich eens extra goed voorbereid,  het was immers de week van de boeren geweest en daar is Carola hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor. Arme Carola. Ze had zich nog wel zo mooi aangekleed, echt en de visagiste van de NOS had extra, ik denk, haar best gedaan. Echt een plaatje, onze Carola, om zo in te pakken en mee te nemen, een beetje onzeker dat maakte het plaatje zo lief en vertederend, echt geen grapje, gewoon lief, zoals een vrouw lief kan zijn. Die boef van een Noorlander, je zag het hem denken, ging daar eens even mooi misbruik van maken. Hij strak in het blauw zij in het zacht roze.

 

Je zag ze bij wijze van spreken samen zo een restaurant in lopen voor een romantisch diner met een vermoedelijke, hopelijk happy end. Maar niets daarvan. Arjan piekerde daar niet over, Carola moest een boel vragen over de boze boeren en het stikstof beantwoorden………. en dat kon ze niet. : Waar ze was op het Malieveld, zo begon de hufter, en  nou ja ik ga niet het hele interview hier herhalen , maar Carola zei binnen een minuut na het begin van het verhoor, twee keer, “dat hebben we met elkaar afgesproken” zij en de boeren dan wel te verstaan, niet zij en Arjan, hoewel ze daar misschien wel van droomde. Het zal niet de eerste journalist zijn die een politica in zijn armen sluit, maar nee dat zat er gisteren niet in. Ik kon het eigenlijk niet aanzien. Juist op zo’n kut moment was Carola aan de beurt. Ik zei het al.

 

Er bleef niet veel van haar over, kon ook niet, want dat gedoe rond die stikstof is het zoveelste bewijs van de leugen, waarin onze Haagse broeders en zusters leven. Ooit zijn er de verkeerde en onbedoelde afspraken gemaakt, door u en mij, zo zien zij dat en dat moeten wij nu oplossen. Wij zijn alle Nederlanders met elkaar en ja als het wat moet kosten, dan is dat de logische consequentie en toen dat werd afgesproken was Carola waarschijnlijk nog een jong meisje met van die mooie grote droom ogen, ergens in Brabant. Het land van Guus. Of eigenlijk helemaal niet. Carola is een ongehuwde moeder en staat zaterdag stoer gestyld in de Volkskrant en Carola ambieerde deze baan, ze wilde eerder nog geen fractieleider worden, maar deze verantwoordelijkheid, ja dat wilde ze wel. Het Peter Principle, weer een mooi voorbeeld, van net een stapje te hoog!!!

Was voor ons allemaal de boeren incluis betere geweest als ze goed geadviseerd was geweest, het feit dat zij een boerendochter is wellicht een aanbeveling. Maar het blijkt gewoon niet genoeg.

 

Ook ik ben voor een verantwoord klimaat beleid en ook ik begrijp dat de wereld een beetje moet oppassen en dat vooral de blauwe soep in onze oceanen een gevaar voor het leven op aarde betekend.

Maar ik begrijp van wetenschappers die het echt weten, dat wij met zijn allen hier op die paar vierkante meter die Nederland groot is dat niet kunnen oplossen en ook niet moeten willen, althans niet zodanig dat een kleine groep haar zin krijgt en de grote groep daar voor moet bloeden, alleen maar om weer het beste jongetje van de klas te zijn.

Carola, ik heb een oplossing, voeg de natura 2000 gebieden samen tot een prachtig landschap en daarna gooi je prijzen van landbouwproducten en van vlees omhoog, het land moet tot rust komen en de veestapel mag best een beetje kleiner worden. Daarna vraag je aan Mark of de belastingen flink omlaag mogen, dan zijn de problemen in die sector direct voorbij, want dan kunnen wij met zijn allen duurdere producten gaan kopen en dan heeft iedereen een boterham  met beleg erop en geen plof kip meer bij het avondmaal. i.p.v. zoals vroeger een boterham met tevredenheid.

Dan maar een Aso-AZC minder.

 

 

Wij spreken