De Kaagbaan

Cor van Zadelhof, Karel Vuursteen, desnoods Dolf van den Brink, Lard Friese. Allemaal absolute toppers die KLM zouden kunnen redden, als er tenminste fatsoenlijke steun van de kant van het kabinet zou komen. Maar die komt er niet, Sigrid kan het de kont roesten. KLM is niet duurzaam, de salarissen zijn te hoog en de tijd van Hollands koopmansgeest is wat haar betreft voorbij. Stikstof, CO2 en duurzaamheid. Dat zijn de items waar het om gaat en de tweede kamer, ach de tweede kamer. Het heeft niet voor niets die naam, de tweede kamer. De eerste kamer is geen het kabinet met aan het hoofd Joris Slapjanus en als voorzitster Mien Slapjanus, Vera Bergkamp. Ze heeft ooit een paar jaar voor mij gewerkt, dom dom , dom. Zij en ik . Ik omdat ik haar had aangenomen en zij omdat ze dat was. Een dood vogeltje.Ze was er ook niets trots op, het staat miet in haar CV. Heel verstandig, Het was niets en het is niets. Kaag heeft geen idee wat ze weggooit, geen idee.De Uiver, de Geschiedenis, Hollands Glorie. Het erge is ook dat ze niet verantwoordelijk wordt gehouden, want straks als wij D66 weer op zijn plaats gezet hebben wordt zij gezant van de Verenigde Naties ergens in Mali en is ze alles weer vergeten. Dat soort mensen leeft alleen voor zichzelf. Nee nee dan Cor of Karel, mannen van Hollands Glorie, maar ook Dolf of Lard. Gekwalificeerde vechtersbazen met een missie.
Cor had niets toen hij begon, helemaal niets, moet je nu eens kijken. Cor duld geen tegenspraak, Karel idem dito. Kapiteins op de brug, zichtbaar voor de bemanning. Juist in stormachtig weer. Niets voor Sigrid, die gaat binnen zitten en heeft geen idee waar het over gaat. “Nou als die Fransen dat willen, dan doen we dat toch” De staatsagent die door haar voorganger Wopke is aan gesteld is al net zo’n farizeeĆ«r. Rapportjes schrijven waarin bemanningen van belastingontduiking worden aangemerkt.Het is te erg voor woorden. Wij Nederlanders geven elkaar aan, dat doen we al sinds 1940 en dat zullen we denk ik altijd blijven doe.De trieste reis die Matthie Tugenthaft vandaag met zijn familie naar een vernietigingskamp brengt is daar een vreselijk voorbeeld van. Is dat te vergelijken, nee of liever een beetje. Zeker, vele malen erger. Maar het zegt iets over onze volksmentaliteit. Maten naaien heet dat. Een Prins die zakelijk verstandig handelt en ons de Grand Prix (opbrengst ca 23 miljoen) en Max teruggeeft wordt weggezet als een ordinaire huisjesmelker. Rust in de duinen, stilte aan zee, ouwe mannetjes dien tijd over hebben doen ons 5 processen tegelijk aan. Te triest voor woorden en we zijn er nog niet want in een stikstof berekening schijnt een komma fout te hebben gestaan, daar gaan we weer .
Nee Kaag is geen verrader, Kaag is gewoon onwetend, gedwongen om naar haar ambtenaren te luisteren, waarvan velen links. KLM, weg ermee.
Cor en Karel zijn te oud en die andere twee, ze zullen wel gek zijn, werken voor de Fransen, dat is bijna net zoals erg als werken voor Kaag, een Kaagbaan!

wij spreken