Een Tikkie

Naast mij staat een heel klein glaasje met een beetje whiskey erin, buiten loeit het. De voorspelde storm komt eraan. Mijn hart ratelt en mijn hoofd is verward.
Van mijn kinderen mag ik niet meer schrijven over wat ik voel en denk, dat kan ik maar beter voor mijzelf houden. Mijn vrienden zijn geen vrienden meer en mijn dromen liggen in duigen en dat terwijl het nu droomtijd is. 4 uur in de nacht. Ligwakker.nl heb ik niet zomaar bedacht.
Waarom gaat het goed met de economie, terwijl half Nederland net maanden op zijn gat gelegen heeft. Waarom hebben we die bijdrage uit Brussel van 4,2 miljard nog niet aangevraagd. Het is echt waar ik heb het net uit de krant. Eenzaam maar niet alleen is de titel van het boek dat Koningin Wilhelmina ooit geschreven. Ik heb het gelezen, ooit en ik ik moet er nu vaak aan denken. Eenzaam en wel alleen zou de titel van mijn boek zijn. Eenzaam met helemaal niets in mijn handen. Pijn , ja wel pijn, mijn rug en mijn linkerbeen. Ischias zeggen de professoren in maar liefst 3 ziekenhuizen. Kut, dat ouder worden, maar… het gaat elke dag iets beter. Maar toch pijn. Zenuwpijn en dat is echt vreselijk, geloof mij.
Voordat ik wakker werd droomde ik een heerlijke droom, ik droomde dat ik met een Tesla door Europa cruisde, mijn lief en Clooney aan mijn zijde, van oplaadpunt naar oplaad punt. Langs het Comomeer en door de Alpen. Stilte overal Stilte en een wegligging van een formule 1 auto, het zwaartepunt dicht tegen het wegdek. Een verademing, als geboren BMW rijder wist ik niet wat mij overkwam.Een Tesla, daar ga je toch niet van dromen….. Nou ik wel en hoe. Ik droomde dat ik s’avonds mijn stukjes schreef terwijl de auto aan de laadpaal stond, stukjes die ik dan weer aan jullie zou opsturen. Tesla avonturen uit een stil Europa. Dromen die je kunt onthouden komen uit heb ik wel eens gehoord, dus wie weet. Het zou prachtig zijn en mijn lezers zouden er van genieten. Peter in een Tesla, terwijl het logo van BMW op zijn voorhoofd gedrukt staat. Lachen. Maar, waarom niet! Ben al geen jaren meer op reis geweest.Peter in Paris! dat hoeft toch niets steeds Emily te zijn? Spannend, zou zo’n Tesla de Gothard halen, weet je wel die berg tussen Zwitserland en ItaliĆ«. Vast wel!Maar in 1 keer, zonder tussenstop. Wat een droom. Geweldig!
Het was een feestelijk weekend, mijn dochterkind is 40 geworden en er was een feestje voor haar vriendinnen en natuurlijk haar moeder, mijn lief. Haar man, mijn vriend had er een prachtig feest van gemaakt, alleen …..women only, dus Cloon, afkorting van Clooney, mijn beste vriend, die uit de Tesla en ik waren thuis en het is fijn om thuis te ze zijn met je beste vriend. Mijn beste vriend is een Laza Apso of zoiets, een kruising uit Tibet en wij waren voor elkaar bestemd. Wij gingen voor een vrouwtje, maar een gekleurd hondje sprong als eerste op mijn schoot en tja, wie het eerst komt die het eerst maalt. Cloon komt uit Ridderkerk en omdat hij erg met zichzelf ingenomen is noemen wij hem naar die Nespresso man die ook wel weet dat hij er goed uitziet, de man van Amal, George Clooney.
Ridderkerk is natuurlijk helmaal verkeerd, een Ajax fan koopt geen hond in 010. Maar Cloon en ik kunnen niet meer zonder elkaar, wij denken hetzelfde over alles. Daar kan mijn huwelijk niet tegenop.
Mijn whiskey glaasje begint angstig leeg te worden, mijn huwelijk trouwens ook, grapje! Dat kan na 50 jaar samen wel een keer, toch!
Gisteren schreef ik een stukje over het werk dat ik doe en ik meen het, we hebben wat opdrachten nodig, anders spatten alle dromen uitklaar en dat kan ik er niet bij hebben. Gaat ook niet gebeuren , want ik ben goed en kwaliteit overwint altijd. Bovendien, hoe ouder hoe beter en wat wat voor wijn telt telt zeker voor mij.
Mijn laatste opdrachtgever, heeft mij drie jaar gehouden, da’s toch niet niks. Nee geen risico’s met mij.

Als het helemaal niet meer gaat en als de droom in de Alpen en langs het Comomeer, weet je wel met die Tesla niet uitkomt, dan stuur ik al mijn lezers gewoon een tikkie, voor niks gaat de zon op, ook de mijne.
Het glaasje is leeg, ik ga dromen van die Tikkie!

wij spreken