PVV

Het is verdrietig voor 1,5 miljoen kiezers, dat de man waarop zij gestemd hebben, zich steeds weer zo gedraagt dat hij geen enkele kans krijgt om zijn en hun gedachtegoed uit te dragen.

Domme uitspraken, waar niemand op zit te wachten. Standpunten die te ver afwijken van het Nederlandse “midden”.

In Nederland heeft de PvdA het voor het zeggen, jarenlange macht heeft de partij de gelegenheid gegeven door te dringen in de vezels van de samenleving. Nu weer een burgemeester in Arnhem. Een moeilijk bestuurbare stad waar borrelkoning Boele Staal tijdelijk de scepter zwaait.

De PVV gaat er demonstreren, dom! Mensen lachen je uit. Dat had Geert toch anders moeten aanpakken, hij wordt niet serieus genomen en het is en vogue om hem uit te sluiten. Dat doen overigens andere partijen ook met de VVD en met de CU, uitsluiten is derhalve een mode gril om kiezers te paaien. Wat ik niet begrijp is dat al die ontevreden kiezers maar blijven stemmen op Geert. Dat is water in de motor gooien i.p.v. olie hij gaat er niet van lopen. Een beetje dom!

Toch zijn er 1,5 miljoen Nederlanders het eens met zijn weinige) programma punten.

De grenzen dicht, nou ja in ieder geval, meer en betere controle, dubbele nationaliteiten afschaffen, nog niet zo gek als je ziet hoe Erdogan met de neder Turken denkt te kunnen omgaan “ het zijn onze burgers”. Criminele Nederlanders met een dubbel paspoort terugsturen naar het land van herkomst ( ook van de ouders) ook al zijn ze hier geboren.

Ook een mooie of eigenlijk niet zo’n mooie straf.

Vandaag had ik ene Karim aan de telefoon, uiterst correcte vent, geboren in dit mooie land, maar uiteindelijk dankzij zijn vader afkomstig uit Tunesië. Er is daar geen toekomst. Dus ga ik niet terug en ik heb het hier naar mijn zin.

De jongeman sprak accentloos Nederlands en begreep onze kernwaarden. Zo klonk het en volgens mij is dat ook echt zo. Prima, zulke Nederlanders daar hebben wij wat aan.

Waar wij niets aan hebben is een Marokkaanse burgemeester van Arnhem. Een man zonder een gedegen opleiding, uitsluitend groot gebracht in de harde wereld van de Amsterdamse PvdA. Een loser!

Altijd een actievoerder geweest, prima ambassadeurs voor islamitische homo’s, heeft hij veel voor gedaan, maar burgemeester van Arnhem??.

Markouch is onderwerp geweest van diverse discussies en verschillende vormen van machtsstrijd. De Tweede Kamer, althans de fractie wilde hem, niet maar dankzij 12000 voorkeurstemmen kwam hij er toch in. Dat is hem dit jaar niet gelukt. Op de dertiende plaats betekent wachtgeld als je maar 9 zetels hebt. Vervelend, maar om een oud politie brigadier nou baas van de hoofdcommissaris van Arnhem te maken. Ik weet het niet.

Dom van Wilders dat hij dat niet heeft zien aankomen en dom dat hij geen luisteraars meer heeft.

Sommige dingen die hij zegt zijn best zinnig, andere een schande. Er zit weinig in het midden. Zou hij dat wel gedaan hebben dan weet ik zeker dat hij een kans gemaakt zou hebben.

Wilders en hij schijnt het maar niet te willen leren, heeft geen partij , maar een beweging, geen democratisch besluitvorming proces.

Toch weer een vriendje van Asscher, echt waar, die gozer, want dat is Asscher een straatvechter, die vals trucs niet schuwt, dan vraag je je toch af, wat zit er achter.

Ze vonden Markouch een tijdje geleden een lastpak, vraag het aan zijn opvolger Achmed Baâdoed, geen grote vrienden.

Arnhem had Paulien Krikke als burgemeester, ook geen groot succes, moest ook weg uit Amsterdam en zit nu verdorie in den Haag. De VVD is dus eigenlijk net zo slecht. Tuurlijk vriend Loek Hermans, met nieuwe vriendin is weer welkom op alle partijtjes terwijl die toch ook wel wat steekjes heeft laten vallen. Steekje zeg maar bomen, met een hoop schade voor anderen. Maar ons kent ons en zoveel knechten hebben we nou ook weer niet. Ja Boele Staal, maar die is weer van D66. En wat te denken van Henk Krol een grotere schavuit is er niet. Vraag maar Annelize van der Stoel, ex burgemeester van Amsterdam Centrum. Een goed mens.

Conclusie, het is één grote rotte appel, waar goedwillende burgers nu niet en nooit doorheen breken.

We moeten dus Wilders opvoeden en daar hebben we vier jaar voor. Ik ga dat niet doen, denk ik, maar er zijn vast wel medelanders die een poging willen wagen.

Eerst een echt en gedegen programma en dan een partijvorm kiezen, democratisch.

Hebben we alvast een begin en daarna verder, zonder dat hij oorspronkelijkheid verliest. Wilders is een goed debater. Lastig in de kamer en daarom hebben ze daar gekozen voor een de standaard aanpak van uitsluiten, kan niemand omheen. Doe je dat wel dan lig je eruit.

Ik denk dat bij de selectie van Kamerleden de vraag “ wat denk je van Wilders”. Die vraag moet met een “bah” beantwoord worden anders lig je eruit. Of liever dan kom je er niet in! In de kamer dan

20 zetels 1.5. miljoen kiezers in de steek moeten laten en dan doen of er niets aan de hand is, dat vind ik eigenlijk zo dom, dat je bijna zou denken dat hij schijt heeft aan de mening van al zijn aanhangers.

Zou dat zo zijn, het lijkt er op

 

Wij spreken