G20

 

Ik heb de tv afgezet, de kranten op een stapel gegooid en ben naar bed gegaan.

De wereld was weer even een rotzooi geworden.

Hamburg werd in elkaar geslagen, alles en iedereen. 20.000 Politieagenten, moesten Hamburg beschermen, tegen een zooitje gajes dat van overal aan gekomen was om de stad in een stinkende puinhoop te veranderen.

Het zwarte blok, zo noemt dat gajes zichzelf. Als de wereld vecht, dan kunnen wij dat ook en beter. Kijk zelf maar.

Nee ik wou het niet zien, niet nog meer shit. Syrië, de Krim, Afghanistan, noem maar op de wereld kent geen vrede meer. De wereld wil geen vrede meer.

Behalve wij dan, maar wie zijn wij. U en ik, een minderheid zo lijkt want wat we ook doen het geweld gaat door. De politici in dit geval onder leiding van Merkel nemen de ene stomme beslissing na de andere, spelen hun spelletje en smijten met geld.

Mijn vriendin Melanie gaat weer een rijksweg, bij Leiden, verbreden, had al 20 jaar geleden moeten gebeuren, maar na het 30e onderzoek is het eindelijk zo ver. Het geld, € 50 miljoen, was al gereserveerd, dus we kunnen aan de slag. Wie het allemaal tegengehouden heeft ik weet het niet, maar het gebeurt elke keer weer. Opa’s en Oma’s die van protesteren hun tweede leven gemaakt hebben, de Ngo’s (Niet gouvernementele organisaties) die drijvend op ruime subsidies ontwikkelingen tegenhouden. En natuurlijk de directie van ons mooie Schiphol, die nu nog even gauw €90 miljoen in de luchthaven proppen om de wachtrijen te voorkomen. Een beetje laat misschien?.

Lees de krant maar niet meer, kijk maar niet meer naar het nieuws, doe maar helemaal niets meer, de wereld gaat langzaam kapot en als je thuis op de bank zit kun je er helemaal niets tegen doen.

Waar zouden al die muizen nou vandaan komen, die van het zwarte blok en die protesteerders, die idiote directies.

Nog even Eneco, eigendom van talloze gemeenten die straks als die tent verkocht wordt en dat gaat gebeuren, miljarden in hun zak mogen stoppen. Hebben we een paar jaar geleden met Nuon ook gehad. € 900 miljoen alleen voor Amsterdam. Hou je vast €900 miljoen.

Eneco wil zelf niet, maar die ranzige gemeenten wel, die kunnen die poen goed gebruiken. Slecht willende amateurs, leden van de raden van die gemeenten weten wel raad met dat geld.

Net zoals in Amsterdam, of in Hamburg. Daar moet wel weer wat opgebouwd worden.

Rutte had er niet veel van gemerkt, hij mocht er een keer bij zijn, ons lachebekje.

Sorry in Amsterdam hebben ze dat geld niet nodig, maar daar zijn ze gewoon uit op geld, veel geld. Kunnen de wethouders het over hun eigen balkje gooien. Houden ze elkaar tegen, welnee, ik een beetje, jij ook een beetje, of een boel ligt er aan hoe groot je partij is.

Hoe groter de partij hoe meer geld.

Kan het onze leiders wat schelen, nee helemaal niks, gooi maar gewoon weg, doe er iets leuks mee.

Normaal zou het zijn dat als het geld centraal verzameld wordt en daarna afhankelijk van het gepresenteerde plan beschikbaar wordt gesteld. Een paar controllers op financiën zouden dat kunnen doen. Met een mannetje of tien kom je een heel eind. Niks meer in de kassen van gemeentes of provincies, gewoon afstorten en dan afwachten of je wat krijgt. Idiote projecten worden afgekeurd. Cash management heet dat!

Gebeurt in het bedrijfsleven elke dag en als ze het niet zo doen komen de aandeelhouders terecht in het geweer. Terecht, wij zijn die aandeelhouders, het is ons geld.

Doen ze niet, willen ze niet, ze willen lekker met dat geld doen waar zij zin in hebben.

Wij de burgers letten toch niet op.

Ook niet op Hamburg en de vreselijke taferelen daar. Merkel had zich vergist, kleine vergissing maar, ze wilde Trump pesten of zoiets.

Laten we die oma naar huis toe sturen, laten we zorgen dat er een jonge Duitser komt net zoals Macron een jonge Fransman is. Nee dat kunnen wij niet, dat weet ik wel, maar we kunnen het onze Duitse vrienden toch vragen?

Ik ben er aan toe, weg met Pechtold, met Asscher en ook met Marcella Mesker, die van Wimbledon en weg ook met Robert Dorenbos, allemaal losers, hebben we niets aan.

Winnaars willen we hebben, mensen die echt een standpunt durven innemen en dat ook kunnen, omdat ze het zelf ooit meegemaakt hebben.

Misschien zet ik dan de TV weer aan en pak ik de krant weer.

Eerder niet.

Weet je waarom ik huil ?

Ik huil om Tijn, daar ben ik echt verdrietig over,

Dag Tijn welterusten.

 

Wij spreken