Poch(en)

 

 

Poch is vrijgesproken, na 8 afschuwelijke jaren in een Argentijnse gevangenis, vast gezet in een politiek proces, waarbij Ngo’s die de nabestaanden van de slachtoffers bijstonden en de nabestaanden zelf alles uit de kast trokken om schuldigen maar ook bewezen onschuldigen probeerden achter de tralies te houden, liefst voor de duur van hun leven.

Poch is vrijgesproken, maar voor de mannen die Poch deze gevangenisstraf bezorgden, hoop ik, gaat de ellende nu beginnen.

Wat dronkenmanspraat en wat verkeerd geïnterpreteerde gebaren leidden tot een heuse uitlevering aan Argentinië en omdat het hier een Nederland staatsburger betrof was daar een trucje voor nodig.

Poch werd op zijn allerlaatste vlucht als gezagvoerder van Transavia geboekt voor een vlucht naar Spanje. Wij leveren Nederlandse staatsburgers niet uit, maar ja als iemand zo dom is om naar Spanje te gaan, ja dan is dat een andere zaak. Wij kunnen de Spanjaarden niet tegenhouden, dus werd Poch in gezelschap van zijn zoon tijdens zijn laatste vlucht naar Spanje gestuurd en natuurlijk waren de Spaanse autoriteiten getipt, want ik geloof niet dat Transavia of KLM de namen van hun piloten vrijgeven voor de vlucht.

Zo ging het ongeveer en ik citeer de NOS:

 

“Meneer Poch?”, vraagt een Spaanse politieman op het vliegveld van Valencia. “Dat ben ik”, antwoordt Julio Poch, een Nederlands-Argentijnse Transavia-piloot die zojuist is geland en net uit zijn toestel is gestapt.

Op 22 september 2009 vliegt hij zijn laatste vlucht. Kort voordat hij zijn loopbaan beëindigt, wordt hij gearresteerd. “Kunt u zich legitimeren?”, vraagt de agent. “Jawel, mijn paspoort ligt in de cockpit”, zegt Poch. Hij draait zich om, gaat de cockpit in, pakt zijn paspoort en laat het even later buiten aan de politieman zien.

Beschuldigd na etentje

De piloot wordt vastgepakt en weggevoerd. Een cameraploeg heeft alles gefilmd. Zal wel een grap zijn vanwege mijn afscheid, denkt Poch nog. Later blijkt dat hij op verzoek van Argentinië is gearresteerd. Hij wordt verdacht van deelname aan de ‘dodenvluchten’ in de jaren van het regime van dictator Videla. Op die vluchten werden gedrogeerde tegenstanders en gevangenen uit vliegtuigen gegooid boven zee, hun dood tegemoet.”

Wat volgde beschreef ik hierboven reeds. 8 Jaar van het leven van deze Medelander is verwoest omdat twee of drie van zijn collega’s hem verklikten bij de directie en daarna zo ik denk, via of in ieder geval met behulp van justitie en buitenlandse zaken op een vlucht naar Valencia gezet. Zijn laatste vlucht samen met zijn zoon, vader en zoon samen in de cockpit voor een vluggertje naar Valencia. Wat een feest had dat moeten worden! Hoe bedenk je het. Welke schoft of liever schoften hebben dat bedacht, hoe gaan de klikkende schoften om met deze uitspraak. Onschuldig. Nou de heren hebben in de krant van wakker Nederland laten weten geen spijt te hebben, met opgeheven hoofd door Schiphol te lopen en blij te zijn dat er nu een punt achter gezet kan worden. Ik denk dat de heren zich vergissen, ik mag het hopen!

Nou

8 Jaar van zijn leven, hoeveel, of liever hoe hoog gaat die claim worden, want die claim komt en dat hoop ik van harte, Maar wat doet onze overheid met ons als wij laten we zeggen door Erdogan beschuldigd worden voor landverraad! Krijgen we dan een gratis vakantie naar Turkije aangeboden en een enkele reis, want terugkomen doen we nooit meer.

Mogen onze kinderen dan ook mee om ons voorgoed uit te zwaaien. Dat mocht de zoon Poch dat maakt alles zo vreselijk verdrietig.

Wat gaat de directie van Transavia doen voor deze man die ze letterlijk de hel in gevlogen hebben zonder ook maar een spoor van serieus bewijs en wat gaan we doen met die directie van toen???

Weet u nog, nee dat weet u misschien niet meer, de Joden in de oorlog. Als je als toen een Nederlandse politie agent hielp met de opsporingen dus arrestatie, werd je hoog aangeslagen door de Duitse bezetter, Hoeveel Medelanders hebben toen hun buren aangegeven, met als gevolg deportatie en de dood. Heel, heel veel!!

Wat heeft dat nou met Poch te maken, nou alles. Na 50 jaar hebben wij helemaal niets geleerd en geven we onze medeburgers nog steeds een schop als ons dat uitkomt of als we er beter van kunnen worden.

We Poch(t)en er zelfs over.

Lekker Volkje zijn wij, schaam ons

Welkom terug in Nederland, meneer Poch.

 

Wij spreken