Olga, de rel Madam

 

 

Het is al eens eerder gebeurd. Keurige commissarissen gaven de voorkeur aan Rijkman Groenink, boven Jan Maarten de Jong.

Jan maarten had de post van voorzitter van de RVB van ABN-AMRO verdiend en Rijkman kreeg hem. We kennen allemaal de gevolgen. Weg bank, lang leve de staatssteun en het verlies van vele banen. Schijnbaar keurige heren besloten toen dat de bank een verfrissing wel kon gebruiken, dus werd het relschopper Rijkman. Een groei van 15% per jaar werd beloofd. Aan me hoela. Ik zie nog de helikopter met al die Belgen landen, de Graaf voorop, de burgemeester van Knokke en de baas van België. Ik zie nog het symbool van Nederland het logo van ABN-AMRO van de gevel getakeld worden. Het was mijn bank, ik had er gewerkt en had er mijn hart aan verloren. Mijn Bank.

Keurige heren hadden het besluit genomen, keurige heren zoals Woutertje Bos, de banen jager van de PvdA. Weet u nog, van de PvdA naar KPMG en direct daarna naar het VU MC en straks als de verkiezingen geweest zijn burgemeester van Amsterdam. Let op mijn woorden.

Keurige heren, met nu als chef staf met Steven ten Have, weet u wel dat succesnummer van Ajax In de Raad van commissarissen van de ABN Amro. Je schaamt je rot.

Nee je lacht je rot. Keurige heren, die hadden wij ook vlak voor de inval van de Duitsers, “ het valt wel mee, het zal zover niet komen”. Nee ik suggereer niets, maar wel dat ons land al zo’n 100 jaar stikt van de keurige heren, die roepen dat het allemaal wel meevalt.

Halbe, ach laat ook maar, te veel om op te noemen!

Mijn complimenten voor de journalisten van het FD zij hebben het grote geheim ontrafeld. Het geheim waarvan ik dacht dat het zou bestaan, maar niet zeker wist. Het geheim van Olga en daarna de Volkskrant met het geheim van Halbe. Top journalisten, allemaal!

Chris Vogelzang zou het worden, na een uitstapje naar ik geloof Fortis was hij de gedoodverfde voorzitter na het vertrek van Zalm. Net zoals Jan Maarten de Jong, dat was na het vertrek van Jan Kalff. Maar nee, Chris mocht vertrekken, weg al die inzet weg, al die ervaringen hij had niet een gelogen. De collega’s van Headhunter Spencer Stuart hadden een andere kandidaat in gedachten. Aan de andere kant van de wereld vonden zij Olga Zoutendijk. Olga was zo’n beetje overal mislukt, daarom moest ze het in Down Under maar gaan proberen.

Voor een paar ton aan honorarium, voor Spencer Stuart, de headhunter, wel te verstaan en aangespoord door Jeroen, werd Olga naar Nederland gelokt en daar begon ze direct de boel op stelten te zetten. Zalm er uit en een assessment voor de top 100. Enig idee wat dat de bank gekost heeft. Een beetje assessment kost € 30.000,- een beetje korting dus laten we zeggen € 2.500.000,-

Deze schandelijke vertoning kunt u lezen in een voortreffelijk artikel in het `FD van dit weekend, ik schreef het al maar breng het graag nog een keer onder uw aandacht. Lezen graag.

Dan nog even over Asscher, de mooiprater was weer eens nergens te bekennen toen de rode dievegge, de laan uit werd gestuurd bij de Eerste Kamer. Van haar huurkorting van €400 per maand zat deze senator op de Malediven terwijl haar partner Jan Hoekema de boel in zijn gemeente ook nog belazerd had. Kortom de PvdA op zijn smalst. Leiderschap 0. Asscher is de man die ik enige maanden geleden beschreef als hufter, net zoals ten Have een hufter is. Schaamteloze zelfoverschatting.

Niet alleen van de heren commissarissen, maar ook van de headhunter, terugstorten dat geld. Dat zou netjes zijn of gratis een nieuwe president commissaris zoeken.

En Jeroen onze ex-minister van financiën, ambassadeur op de Malediven maken, dan zijn we voor goed van die farizeeër af. Want hij was het die dit alles heeft gedoogd.

Welke partij, wat denkt u. Die van die rode roos natuurlijk.

 

 

Wij spreken