Jeroens Erfenis

 

Sinds vandaag heeft u van de Dijsselcatus gehoord, een variatie van een bloem en een cactus. Bloem zolang hij het voor het zeggen heeft en Cactus als hij er niet meer over gaat. En hij gaat er niet meer over. Hij moet namens het kabinet de lopende zaken afhandelen, hier en in Europa, maar geen stiekeme fratsen uithalen. En weer het beste jongetje van de klas uithangen. Dat heeft hij toch gedaan door een motie voor te bereiden, die mensen die na de Brexit London moeten verlaten, verplicht genoegen te nemen met een bonus van niet meer dan 20%. niet meer dus. En geen ruimere regeling zoals besproken. Jeroens erfenis wordt bedreigd. Rutte is razend. Iedereen is razend.

De PvdA wil de plannen om zeep helpen om bedrijven als UBS en andere gerenommeerde handelsbanken naar Nederland te halen. Kabinetje pesten en Nederland pesten.

Leuk van Jeroen en Asscher, onze vrienden!

Die Britse zakenlieden lachen zich de ballen uit de broek. Tulpen uit Amsterdam meer niet, dan gaan we lekker naar Parijs, gezelliger en romantischer of naar Frankfurt, heb je lekkere brattwurscht . Nee we gaan niet naar Amsterdam. We zijn geen dief van de eigen portemonnee.

Nu niet, straks niet en nooit niet. Jeroen Dijsselbloem bedankt!!!

Dat noemen ze maten naaien, de nieuwe boys zitten aan tafel en de ober in dit geval Dijsselbloem gooit ze hete soep in het kruis. Nog even lekker na pesten.

Heb het altijd al een betwetertje gevonden, die landbouwingenieur uit Wageningen. 29 zetels verloren en dan toch nog even een schop uitdelen. Deed die eikel ook al toen hij het over de zuidelijke vrouwen en drank had, zuipen en niet sparen, gewoon een domme lul en dan toch maar hopen dat hij misschien wel voorzitter van de Eurogroep mag blijven. Een Nerd met een nerdenbril, een domme wijsneus. Vriend van Samson maar als puntje bij paaltje komt, vriend van Asscher.

Hoeveel van zulke vrienden heeft een mens nodig, niet zo heel veel denk ik. U weet nog van die € 600 miljoen, die wij moesten betalen, omdat er in Brussel een rekenfoutje over onze welvaart gemaakt was, lieve mensen we hebben ze de volgende dag betaald. Ja Jeroen is gek, had hem zomaar zijn baantje kunnen kosten. Nee dus , betalen en snel graag.

De formatieboys schrokken zich rot, weg mogelijke meevaller, dankjewel Jeroen.

En wij maar werken en belasting betalen en weer werken en weer etc. etc. En daar niet, want als ze daar uitgewerkt zijn krijgen ze wachtgeld en niet zo’n klein beetje ook.

Hoorde trouwens vandaag dat Herman er mee gaat stoppen en dat Zalm het gaat overnemen. Weet niet of dat waar is maar ik denk het wel. Die is trouwens ooit ook genaaid door Dijsselbloem, toen Zalm Chris Vogelzang wilde benomen als zijn opvolger en het van Jeroen niet mocht. Daarnaast heeft

Zalm vast ook nog wel wat dingetjes met de heren van het motorblok. Het motorblok van Max zal je bedoelen, stopte er al na elf ronden mee, zou hier ook mooi zijn. De oliedruk bij D66 is te laag of bij de CU te hoog. Jullie mogen kiezen, maar stuk gaat ie.

Dan nemen we een red bulletje en gaan we weer door. Of naar het vierkant waar Jack Plooij klaarstaat om de kandidaten te interviewen.

Van Olav naar Jack en terug, dat zou mooi zijn. Meer mensen komen er niet bij.

Olav wordt wel een dagje ouder, hij vergeet dat er ook nog kijkers bestaan die later inschakelen, d.w.z. dat hij niet echt vertelt wat er gebeurd is en alleen maar vertelt wat wij zelf ook kunnen zien en soms vergeet ie ook wel eens wat. Toen Vettel de wielen van Hamilton er af reed uit frustratie zag Ol dat even niet, pas in de herhaling. Een “Martje Smeets”.

Wel mooi geweest Olav, na zoveel jaren en je 2e boek. Stoppen, hoogste tijd! Ja en dan die ouwe zakken op de bank, die het nooit gehaald hebben, maar er wel alles over weten. Van der Garde en Doornbos. Veel te lang op de buis. Er gebeurt van alles voor zo’n race, parades, vliegtuigen, rijders worden voorgesteld, kortom het land maakt zich mooi. Nee wij moeten kijken hoe Doornbos met een simulator een rondje van 80 km per uur rijdt. En naar de schoonzoon van Marcel Boekhoorn ( Guido) of naar Jantje (opa) Lammers of nog erger de broers Tim en Tom (van de verzekeringen).

Waar is Gijs van Lennep toch? Won die niet ooit een paar keer de 24 uur van le Mans in ieder geval 1 X met Helmut Marko , nu de baas van Max. Onze Gijs “nowhere to be seen.”

Wat is dat toch met ons Hollanders, de verliezers komen op TV en de winnaars zitten thuis.

Arme Daphne, Arme Sven, Naomi en Ellen.

Maar Marcella van het tennis, die lult maar door. Marcella of liever NOS kijk eens een keer naar Eurosport, de nabeschouwing, naar Game, Schett en Mats, dat is pas televisie !

Maar wij weten het nu, je kunt ze maar beter in het oog houden, hè Jeroen??

 

We spreken