OpMark

 

 

 

Hallo met Jeroen van……, Ja hier met Carolien, het zusje van Sophie. Ik werk in Den Haag……. ja dat weet ik , ik weet wie je bent…. Je bent de politiek assistent……, klopt van Mark. Wij dachten Jeroen, dat het een goed idee zou zijn als Mark een keer exclusief bij jullie zou komen…. Exclusief, dat wil zeggen alleen, voor de volle tijd van het programma…. Zo Carolien, dat is nogal wat, meestal hebben we toch wel wat meer gasten dan 1 in Op1. Ja dat kan wel zo zijn, maar Mark wil alleen bij jou en hij wil ook niet te veel ondervraagd worden door jouw collega Fidan Ekiz. Aardig meisje, doet het goed maar toch, jij komt sterker over.

Nou……. Jeroen denk er maar over na en dan hoor ik het wel, maar vergeet niet dat de publieke omroep veel aan Mark te danken heeft. Oh ja Jeroen, nog even dit, we zullen jou een lijstje met mogelijke vragen sturen, zodat je een beetje weet in welke richting de vragen kunnen gaan.

Mark wil een beetje een gevoel krijgen, want dan kan hij een beetje oefenen, zodat hij wat losser overkomt. Perceptie is natuurlijk alles en met die CDA-lijsttrekkersverkiezing en een mogelijk premierschap van Wopke, ja dan is zo’n programma wel belangrijk voor ons.

Het liefst aanstaande zondag oké? Laat maar weten, dan zijn wij rond zes uur bij jullie om een beetje “in te lullen” en misschien een hapje te eten.

Jeroen, je hebt nu mijn 06 dus, laat maar weten en nogmaals, wij doen de redactie wel…. Scheelt jullie ook veel tijd.

Zo moet het ongeveer gegaan zijn, het telefoongesprek tussen Carolien Hermans, een van de politiek assistenten van Rutte en het zusje van de vorige politieke assistente en huidig 2ekamerlid Sophie en Jeroen Pauw. Beide meisjes zijn een dochter van VVD-prominent, wat een kut woord, Loek Hermans. Een van de partij bonzen van de VVD. Laten we het trouwens over Loek maar niet hebben want dan zit ik hier morgenochtend nog. Dus nu Carolien en vroeger Sophie, mochten en mogen stagelopen bij Mark. Lekker vertrouwd. Geen gedoe en alles wat besproken wordt gaat mee het graf in, daar kan Mark van op aan. Carolien regelde Jeroen in Op 1 van afgelopen zondag en wel zo dat Mark rustig bevraagd zou kunnen worden over de onderwerpen, die hij het liefst aan de orde wilde stellen.

Gelul, zo is het niet gegaan, nou misschien niet maar ik denk het wel en alhoewel ik geen goede bronnen heb in de buurt van Rutte kan ik me niet anders voorstellen, waarom de anders zo scherpe Jeroen en ook zijn collega Fidan, Mark zo boterzacht aanpakten. Serieuze vragen over discriminatie en transitie of het optreden van Femke, kwamen gewoon niet. En er valt veel te vragen over het beleid in deze Europese stadstaat. Een begroting van 300 miljard plus, 50% belasting over alles en een boete van 15 miljard voor Unilever. Jeetje mina ik zou het wel weten.Aan lastige, maar ook dringende vragen geen gebrek.Maar jammer, jammer wat een gemiste kans. Niet alleen voor u allen, maar ook voor al die mensen die Rutte voor de derde keer op het pluche willen zien. Voor Rutte zelf en ook voor Carolien.

Ze doen zo stoer, maar dat zijn ze niet echt. Geen Jan de Witten of Karel Doormannen.“Ik val aan volg mij” riep Karel en weg was onze vloot, naar de bodem van de zee, samen met een paar duizend man, maar dat even terzijde. Hij is al jarenlang onze held, toch?

Op1 Mark, betekent ook echt Op1, alleen zoals het nu ging…. En het is geen schrijffout, het was echt zo! OpMark!

Laat al die beelden, van onze “helden” nog maar even staan.

 

 

Wij spreken.