Gezellig

Er was nooit vrede op aarde tijdens het kerstfeest, maar dat was gelukkig altijd ver weg! Maar dit jaar was het hier een zooitje. Het was en is oorlog. Niet mensen tegen mensen, maar mensen tegen een virus. Met doden, heel veel doden.
Het alles vernietigende Corana virus, zorgde voor een oorlog die wij nog nooit hadden gevoerd. De oorlog tegen een onbekende ziekte en tegen eenzaamheid. Er waren deze keer geen zichtbare vijanden of kanonnen, maar iedereen kon worden opgepakt, oud en jong. Je hoefde maar even naast elkaar te gaan taan of een praatje houden en je kon “de Sjaak” zijn.
Deze oorlog hebben wij nog nooit gevoerd en dat is te merken. Geen hond die zich er aanvankelijk wat van aantrok en de lidl’s de AH’s lachten zich de ballen uit hun broek want ze hadden nog nooit zo veel verdiend. Wij kochten ons blauw, want het moest toch gezellig zijn.
De kerst is nu voorbij en de bomen liggen nu, letterlijk afgetuigd te wachten bij het grofvuil, ze werden al vroeg in december verkocht, dus het is de hoogste tijd.
De speciale kerstwinkels deden gouden zaken, immers het geld dat bestemd was voor de wintersport of zonnevakantie moest toch ergens heen.
Geen vakantie, geen bezoek, geen opa’s en oma’s, die kwamen langs zeuren en mee eten. Niks en toch moest het gezellig zijn.
En dan oudejaarsavond: Youp was Youp niet meer, want de zaal was leeg, dus er viel niemand te verneuken en zonder een beetje verneuken kun je Youp net zo goed uitzetten.
Ik zei het al, de boom is weg, de lampjes zijn uit en dat terwijl het nog steeds donker is. Eigenlijk is het nog steeds kerstmis. Corona draait inmiddels op volle toeren en in Engeland, staan de ziekenauto’s in de rij voor het ziekenhuis op zoek naar een plekje voor hun passagiers.
Hier is het nog niet zover, alhoewel als het aan Rutte ne de Jonge ligt kan het zomaar zover zijn. De GGD ’s zijn er nog niet klaar voor. De GGD ’s, wie heeft er ooit van ze gehoord. Ikke niet, ja voor een prikje en een babycontrole, maar dat is lang geleden en nu moeten ze plotseling ons land redden. Met de teststraten, u weet nog wel ging het al fout, hoe moet dat in hemelsnaam gaan met de vaccinatie, om over IT maar niet te spreken.
25 van die clubs zijn er en ze doen het allemaal anders. Maar genoeg daarover, de kranten schrijven zich er stuk over en s ’avonds in de talkshows krijgen virologen hun moment. We hebben er geloof ik 100 en die komen allemaal aan de beurt.
Als we dat allemaal gehad hebben dan hebben we nog onze eigen belastingdienst die een stukje opvoert onder het hoofdstuk “beleid is beleid”. We hebben daar twee managers opgezet die het ook niet begrijpen en dus wordt het nooit opgelost. Die mevrouw van het GVB en die meneer uit Brussel. Wat doet die Mark het toch goed. Er is altijd wel iemand te vinden die zijn rotzooi wil opruimen, toch knap. Ja en als hij het zelf moet doen, dan lacht hij het weg of het moet zo zorgvuldig, dat hij er niets over kan zeggen. Dat vindt zijn vriend Wopke ook, niets over zeggen, behalve als hij het nog even met Lieselot moet bespreken.
Lieselot, het nieuwe geweten van Nederland. Gaan we nog veel van horen.
Vroeger traden kabinetten nog af voor veel minder, maar tegenwoordig is sorry genoeg. Deed Asscher, de hoofdverantwoordelijke ook. Sorry, volgende zaak alsjeblieft!
!7 miljoen prikken moeten er worden gezet met 1 miljoen per dag zijn we in twee weken klaar en dan nog 1 keer, dus pak weg in Maart kunnen de terrassen weer open en tot die tijd houden we alle winkels en horecabedrijven in leven gewoon door het belastinggeld dat ze de afgelopen jaren betaald hebben terug te geven. Wopke heeft diepe zakken. € 90 miljard +, dus kom maar op, voorlopig valt het nog wel mee met de uitgaven, de staatsschuld is nog altijd laag, dus weg met onze zuinigheid en helpen die mensen. Direct morgen. Laat Klaas van de DNB maar praten, gewoon gelul. We vragen de Amerikanen of de Duitsers om extra vaccins, er zijn er inmiddels genoeg, in Limburg hebben ze zelfs over.
Ik behoor vast wel tot een doelgroep, tot wel twee zelfs. Ik wacht gewoon op een belletje van mijn huisarts en ga even langs, op weg daarheen koop ik weer een kerstboom en hang de balletjes en de lichtjes er weer in. Daarna ga ik zitten wachten op prikje 2 en dan pas begint mijn kerstmis, samen met allen die mij lief zijn, gezellig.
Weg met die GGD ‘s, weg met die overvolle ziekenhuizen en weg met die Kuipers van het Erasmus UMC, weg met alles gewoon weer ouderwets oorlog voeren, het maakt mij niet uit waar. Gezellig!
Ps. Ik heb voor Mark als afscheidscadeau een draaimolentje gekocht. Met als gravure “draaikont 2010-2021”

Wij spreken