Omtzigtig

Omtzigtig

Geen bravoure, gewoon veel gedetailleerde feitenkennis en een fijn open gezicht. 100.000 voorkeurstemmen en ik schreef het al in mijn vorige column, toen zijn kandidatuur nog een geheim was, dat hij vicepremier in het kabinet van Wopke zou worden.
Pieter Omtzigt, “what you see is what you get”. Hoop oprecht dat hij, die ambtenaar uit Rotterdam. De kuif van het Binnenhof oftewel de schoen verslaat. Mona, maakt geen kans, zolang ze maar blijft herhalen, dat ze alles wat ze besloten heeft eerst met haar man en vijf eunuch zonen aan de ontbijttafel zondags besproken heeft. Mams doe maar! Wij, jouw zonen vinden het goed, de Mona 5. Mona toetjes van Volendam met dank aan Jan en Nick en Simon die toevallig aanwezig waren toen Mona haar clipje werd opgenomen en ze wilden toevallig en natuurlijk gratis, wel even meedoen.
Mona is advocate geweest, dat maak haar per definitie ongeschikt, kijk maar naar Ferd, die booskijker probeert zichzelf gezag te geven door bij elk bericht dat hij voor tv uitspreekt, boos te kijken. Een collega uit Amsterdam vertelde ooit dat hij een vreemdganger is die zijn minnares aanwees om tegenstanders bij te staan en dat is zeker zo erg, rustig procedeerde voor rechters met wie hij net op een kort cursus gezeten had. Ja hij had zichzelf moeten wraken. Maar daar is hij nou net te ijdel voor. Had ik het maar geweten, toen.
Maar ja, mijn advocaat toen was een lul, een kennisneuker en geen mens. Hij wist het niet. Joris de curator wel. Jammer, foutje van Ferd. Nee van mij. Goed van Ferd want die ging er met de winst van door. Omtzigt, ja ik kan zo doorglijden als ik eenmaal bezig ben, goed dat ik eigenlijk een te nette vent ben, want ik weet er nog wel een paar! Omtzigt dus, hij haalde de NSB-praktijken van rijksambtenaren naar boven en daarmee ontketende hij een storm, waar de Nederlandse politiek maar moeilijk mee om kan gaan. Met NSB-praktijken bedoelik de verraad en vervolgzucht alsmede de “ik volg de regels mentaliteit van de Nederlandse ambtenaar”. Gisteren op tv in het programma Opstandelingen. Eng om te zien hoe die Enschedese ambtenaren hun voorman wethouder Arjan Kampman volgden in zijn

kruistocht tegen bijstandtrekkers. Zou Omtzigt nooit doen. Goed ventje, zou ik zo maar op kunnen stemmen en ja sluit Baudet maar uit, want die lul blaa(s)t alleen maar en kan geen debat voeren. Hij stikt erin. Wat Rutte te veel heeft, heeft Baudet te weinig, uitstraling, de grote bek hebben ze allebei Mijn ideale kabinet tot nu: Wopke, Pieter en Klaas. 2 CDA, 1 VVD

Let op er volgen er meer. In Maart ben ik klaar.
Dan nog even over die piloten salarissen. Die jongens die nu gekort moeten worden, hebben hun opleiding à €150.000,- zelf betaald, hun arbeidsongeschiktheid verzekering betalen ze ook zelf en het duurt minsten tien jaar voordat ze Eerste op een kleine zijn en dan nog eens tien jaar voordat ze links mogen zitten in een grote.
De kenners begrijpen mij wel. Lulkoek dus die klagers en niet zo aardig van Wopke, want aan de Franse kant hoeft niemand iets in te leveren. Typisch Frans, Typisch Nederlands.

Wij spreken
Ps. het boek van Wesley heb ik besteld.