Vannacht

Vannacht, gisternacht droomde ik dat ik Jinek was, Xander van der Wulp of Pauw. Ik droomde, dat ik een eigen programma had, een programma met 17 miljoen kijkers, 17 miljoen. In die droom ontving ik gasten in mijn programma, Sharon Dijksma kwam als eerste en ik vroeg haar of zij ook een droom gehad had, of zij gedroomd had dat zij de God van mijn stad geworden was en of zij gedroomd had, dat alles waar Amsterdam voor stond ineens in de gracht geflikkerd zou worden en dat het geld van de Amsterdammers, € 500.000,- per dag, in de brand gestoken mocht worden in de verbrandingsovens van het afval bedrijf AEB  en dat haar kiezers ( die heeft ze niet) dat wel een goed idee vonden. Ik zag die brandweercommandant in de coulissen staan te huilen in afwachting van zijn gesprek met mij, hij had net gehoord dat hij eruit gegooid was door een op hol geslagen mislukte fractievoorzitter van GroenLinks, die het beter vond om met een stelletje criminelen te gaan verbinden in plaats van ze eruit te flikkeren. Femke !!

Ja Femke zou ook nog komen, maar zij zat nog in de make-up. Femke, de vrouw die er niet over dacht om burgemeester te worden, maar toen ze gevraagd was niet wist hoe snel ze ja moest zeggen. We hadden “pistolen Paultje, nu hebben we “Pistolen Femke”. En oh ja die mevrouw van Doornick, die van vluchtelingenwerk nu plots verantwoordelijk was voor de toekomst van die geldverslindende afvalcentrale, ja ze kwamen allemaal. Rutte zou na de reclame komen, hij moest uit Spakenburg komen, dus het kon wat later worden, daar kreeg hij van een palingboer de kans, om 1 keer in de week een school palingen te onderwijzen in de kunst van het aalglad worden. Hij was immers inmiddels zo glad geworden, dat hij niet meer gepakt kon worden en dat wilden die palingen wel van hem leren, dat scheelde ze een paar jaar van hun leven, dat uiteindelijk zou eindigen in de pan, net zo als wij allemaal.

De palingen hadden op de televisie de algemene beschouwingen gezien en daar had Rutte ten overstaan van het hele land de ene gladde leugen na de andere verteld, ongrijpbaar voor al die andere palingen in de kamer.

Ik droomde dat ik als Jinek of of nog beter als die arme Frits (carrière verwoest door hemzelf en RTL, lekker niet steunen maar gewoon laten vallen), vragen mocht stellen, gewoon echte vragen, recht op het doel af. Aan die altijd boos kijkende crime-fighter Ferd G, vroeger advocaat bij Allen Overy,  en een notoire schreeuwer en manipulator, helemaal geen minister, gewoon een advocaat met een grote bek en dat ben je al gauw goed in dit landje, dat niet veel groter is dan Istanbul. Een landje dat tegenwoordig een narcoticastaat heet. Ze lachen zich dood in Colombia. Douaniers die omgekocht kunnen worden en hun bazen kijken als het te heet wordt de andere kant op of werken niet mee aan het onderzoek.

305 Miljard geven wij uit met zijn allen, het toverwoord van vandaag, met zijn allen. Ja daar zou ik ook vragen over gaan stellen in mijn show . Niet wat vindt u nou, maar hoe kan dat nou.

Ik zou Wopke, die er uit ziet of hij neukt met mes en vork, vragen waarom hij overal in praatprogramma’s op TV verschijnt, zonder ook maar iets te willen zeggen, of liever kunnen zeggen. Hij houdt zijn kruid droog voor als hij ooit MP wordt. God behoedde ons maar hij is van het CDA , dus het zou zo maar kunnen gebeuren. De baas van het ABP zegt dat we geld genoeg hebben om de komende generaties van een goed pensioen te voorzien, we hebben 1500 miljard in kas, maar Knot ( wat een naam voor een president die de economie moet stimuleren) van de DNB zegt dat we gisteren hadden moeten beginnen met knotten, want de rekenrente staat op 1 procent. Er moet “geknot” worden. Wij weten allemaal dat hij liegt dat hij groen ziet, de pensioenkas is in de laatste tien jaar verdubbeld. De fondsen maken over de hele lijn meer dan 3% rendement soms wel 5 of 6%

Het werd een vol programma die avond want er waren zoals u leest veel gasten en ik was goed in vorm.

De baas van de NPO Shula Rijxman probeerde een paar sterke mannen het podium op te sturen om mij er met geweld af te halen, of ik gek geworden was, zij kreeg per jaar honderden miljoenen van de overheid, die nu in die show door mij in zijn hemd werd gezet.

Nee ik ging door, oh wat een heerlijke droom, want gelijk hebben en daar over mogen dromen is net als zo heerlijk als voor de eerste keer klaarkomen.

Nox, stikstof, het volgende onderwerp, Europese en Nederlandse regels draaien ons land de nek om en met een duwtje van actiegroep Rust aan de Kust, komt er geen racefestijn in Zandvoort, blijft Max Verstappen weg en komt er nooit een vliegveld in de Noordzee.

Derk Wiersum ging naar zijn werk, drie schoten maakten een einde aan zijn leven, afgeslacht voor de ogen van de straat en zijn vrouw. Afgeslacht, in zijn hoofd geschoten en in zijn hart gruwelijker is er niet, drie schoten. Hulde aan die 150 mannen en vrouwen, die de moord al bijna hebben opgelost en oh wee de rechters die de Folkert  van der Graaf straf durven op te leggen, Cel en dwang verpleging. In Nederland betekent dat je ooit weer vrij komt, oh wee.

Wat doet Ferd, boos kijken en boos zijn, emotioneel zijn en een narcoticabrigade opzetten, die als eerste taak krijgt, droom ik  om Amsterdam droog te leggen, de gebruiker betaalt net zoals de vervuiler en bij drugs zijn wat mij betreft de gebruikers de vervuilers.

Mosterd na de ……. We krijgen er Derk en vele, vele anderen nooit meer mee terug.

Ik moet plassen, de droom is plots voorbij, maar ik weet het nog, het was geen droom, het was Nederland in twee weken.

Het was,

Vannacht

 

 

 

Wij spreken