Ons Rechtsysteem

 

Op Nederland 1wordt elke week het programma Buitenhof uitgezonden

Gisteren in het programma een jurist en een psychiater die aan die aan het steggelen waren over het begrip TBS, het opleggen daarvan. “Ter Beschikking Stellen”

Dit staat er op de site van het Openbaar Ministerie over TBS:

“Tbs betekent terbeschikkingstelling. Tbs is een behandelmaatregel die de rechter oplegt aan mensen die zware delicten hebben gepleegd en lijden aan een psychiatrische ziekte of stoornis. Deze stoornis beïnvloedt in meerdere of mindere mate hun gedrag. De rechter stelt hen daarom niet geheel verantwoordelijk voor hun daden. Voor het deel van het delict dat de daders wel kan worden aangerekend, kan de rechter hen gevangenisstraf opleggen; het zogenaamde combinatievonnis (bijvoorbeeld acht jaar gevangenisstraf + tbs). Om de stoornis te behandelen en herhaling (recidive) te voorkomen wordt mede tbs opgelegd. Dit alles met als doel de samenleving te beveiligen.

Volgens de gasten, Gert Corstens, voormalig President van de hoge Raad en

Wineke Smid, onderzoeker, bij de forensische Zorgspecialisten en gepromoveerd op recidive bij zedendelinquenten, is het buitengewoon lastig om tot een redelijk vonnis te komen, zoals in het geval van Mike P, de vermoedelijke moordenaar van Anne.

Niets helemaal niets over mogelijk eigen falen, het falen van de rechtbank in Arnhem, niets over alle bij dit proces betrokkenen. Gewoon technisch juridisch geouwehoer. Het was het rechtssysteem in Nederland en de wetten die schuldig waren aan de gemaakte fouten. Immers de rechter moesten de wet volgen en zijn gezonde verstand eigenlijk uitschakelen. Moord verkrachting en de daarbij behorende documentatie waren niet genoeg. Nee zonder een uitgebreid rapport van de “deskundigen” konden zij niets.

Gruwelijke moorden, vreselijke verkrachtingen, het zei ze allemaal niets. Als de deskundigen van het Pieter Baan Centrum hun licht er niet over hadden laten schijnen zaten de heren in de rechtbank] met hun handen in hun juridische haar.

 

Objectief zijn is hier het woord, het recht moet zijn beloop hebben en dat, terwijl deze wijziging al 6 jaar bij de Eerste Kamer voor behandeling klaar ligt, nadat deze door de Tweede Kamer al 6 jaar eerder was goedkeurt om de 100!! Jaar oude TBS wet te vervangen. Nee er was nog steeds geen wijziging in het beleid. Houdt U vast,6 jaar,6 jaar ligt die wet daar, maar onze senatoren hebben tot nu toe geen tijd gehad om daar iets mee te doen!

De minister (Blokin dit geval), heeft een onderzoek beloofd, twee zelfs. Maar wat mij en ik denk ook u betreft is het duidelijk. Dichtgooien die boel en de betrokkenen met strafontslag. Eruit zonder uitkering!

Dit is ons land, uw land, waar eerst de klinieken in kaart gebracht moeten worden voordat we een eindje kunnen gaan fietsen.

Daar niet en daar liever ook niet, nee niet na zonsondergang, ja en dat daar is het een drug hol en verder op kun je een beetje neuken en niet betalen. Nee, nee dat is geen hoerentent, dat is gewoon een kliniek. Maar de zachte eieren die daar werken die vinden dat er aan de seksuele behoeften van de gestraften moeten worden voldaan en als er even geen hoer in de buurt is dan doen ze het gewoon lekker zelf.

Kijk wij Medelanders, hoeven dit allemaal niet te weten. Er komt een onderzoek en daarmee is de kous af, de geest is terug in de fles en we gaan met zijn allen weer lekker voetbalkijken. Op de bank.

Dankzij de mevrouw uit Dordrecht hebben we wel nog even 380.000 handtekeningen onder haar petitie gezet, maar die wordt weggeflikkerd net zoals ons referendum. “ Kunnen die stomme burgers wel willen” maar doen we toch niet” lekker puh, wie is er hier de baas, wij toch. Wij de bestuurders van rijk tot gemeente, wij de angsthazen, die ons verstoppen achter door onszelf geschreven regels. Of u nou een vergunning aanvraagt of een wet indient, het maakt geen reet uit. Eerste de procedures en dan misschien, heel misschien de uitvoering.

Dus over dat onderzoek horen we nooit meer iets.

Wineke en Geert hebben hun zegje gedaan en daarmee is de kous af. Het is de schuld van de wetgever, die staat het ons niet toe deze viespeuken voorgoed in een donkere kerker te gooien. Welnee de terugkeer in de maatschappij staat voorop. Weet u nog Volkert van de Graaf ( hij staat godverdomme zelfs op Wikipedia), die loopt weer vrij rond en klaagt ons systeem aan. Die had iemand toch wel even kunnen aanpakken, maar nee hoor. Doen we niet, zijn we te schijterig voor.

Terug naar die petitie, met 380.000 Medelanders wordt het druk op het Malieveld, maar laten we die lachende eunuch nou eens goed laten schrikken.

Hij heeft zelf nog nooit een vrouwtje aangeraakt, zegt Geert, zou best eens kunnen als je zijn reactie ziet, kom laten we gaan. Wij kunnen een vuist maken dat kunnen Wineke en Geert niet,

Laten we het doen voor Anne, voor onze kinderen, voor ons allemaal!

 

We spreken