Bumberto

 

Umberto is gevallen, Boem of Bum.

Maakt niet uit hij ligt zoals dat alleen maar in Hilversum kan Van de meest gevierde en bejubelde presentator, met prijzen voor alles en nog wat, tot een wat verdrietige man die zijn eigen ontslag aankondigt.

“Ik moet weg, ik ben het er niet mee eens, maar mijn directie heeft mij laten vallen” Bum

Dit is Hilversum, geen Rusland, gewoon Nederland.

Triest om te zien. Ik heb hem eens ontmoet toen ik een aflevering maakte, voor mijn TV programma “Geluk Bestaat”. Het was in Lynden een klein plaatsje onder Amsterdam. Umberto dreef daar samen met een partner een kledinglijn. Ondanks zijn status was hij een bijzonder aardig en bescheiden man. Op weg naar buiten kreeg ik zelfs een Umberto jasje mee. Een maatje te klein maar toch.

Hij was toen nog geen presentator van zijn het programma “Late Night” maar een bekende Nederlander. Het was een vriendelijke en door en door fatsoenlijke man. On-Nederlands zou je je bijna kunnen zeggen.

“ Late Night” heb ik nooit zo bekeken, ooit heb ik een redacteur van dat programma gewaarschuwd voor de inhoud, maar mijn waarschuwing was aan dovenscholen gericht. De show was een doorslaand succes en Umberto was de held van Nederland.

Maar ja we weten wat er met onze helden gebeurt, die worden Boem van hun sokkel of worden afgetrokken.

Weg Bumberto, weg Erland, Weg Wendy en weg met de Russen.

Zo dan hebben we ze allemaal gehad.

Weg ook al met al die idioten die ons diesel zones aanpraten. Milieu zones uitsluitend bedoeld om de gemeentekas te spekken. We kiezen ze zelf die idioten, eigen schuld dikke bult.

Na Umberto krijgen we Twan. Twan(chagrijnig)Huys. Geen echt inspirerende man en zeker geen kijkerstrekker.

Nee leuker zal het niet worden en makkelijker ook niet. Net de belastingdienst.

Twan gaat 1 miljoen verdienen, dat is twee miljoen minder dan Ralph Hamers de baas van de grootste no-no bank van Nederland, de ING.

Umberto weg, dan Ralph ook maar weg, wat moet je nog met zo’n man.

Dan nog even de verkiezingscampagne, de beloftes vliegen ons om de oren, valse beloftes, hobby’s en miljarden verspillende projecten. Neem de bruggen over het IJ en echt vertrek van het passagiers terminal. Een miljoenen kostende klus, nergens goed voor. Maar ja geld genoeg en dan kunnen we huizen bouwen in het IJ en daar weer geld voor vragen. Pure grondpolitiek.

Ons belasting geld en niemand heeft een echt idee hoeveel dat is wordt overal voor gebruikt en beloftes worden gebroken, om nog meer binnen te slepen.

Lieve mensen, denk aan Umberto, denk aan alles wat er om ons heen gebeurt. Laten we opstaan, laten we al die belachelijke wethouders aanpakken. Laten we het beeld van Piet Hein gewoon staan, naast het beeld van Albert Heijn en naast het beeld van Umberto.

We schoppen Twan er weer uit en alleen de omroepen die geld verdienen mogen nog uitzenden. Die dieselauto’s mogen blijven rijden en onze lucht hoeft niet schoner. Zo schoon als ze nu is ze nog nooit geweest.

Nederland moet terug naar af, zo snel mogelijk alstublieft,

Na Umberto kregen we Ralf met zijn opslag van 1 miljoen, ook boem. Weg ermee, belachelijk. Voor Hamers en zijn ING die nooit een bank geworden, maar een samenraapsel van niets. Waardeloos met een Raad van Commissarissen die zijn kijk op de werkelijkheid allang verloren hebben. Arme Jeroen van der Veer, wat een vreselijk verdrietige man. Een Hollander zoals je ze maar zelden tegenkomt.

Toedelokie heeft Rutte ooit eens gezegd, maar Rutte heeft alleen maar een grote bek en kleeft aan het pluche. Nu hoor je hem niet meer. Nee die grootverdieners moesten maar naar het buitenland gaan, dat vond Rutte toen, net zoals toen hij vond dat onze hypotheek “als een huis stond”. Kunt zich dat nog herinneren, zolang is dat niet geleden.

Oorverdovend stil zijn onze politici als het om gedane beloftes gaat.

Ons kleine landje, met maar 16 miljoen inwoners, hoeveel wonen er in New York, zo’n 20 miljoen dacht ik, geeft geld uit alsof we het zelf mogen drukken. Miljarden en steeds maar weer meer. Hobby’s genoeg en dan is er altijd nog de zorg. Daar kan ook nog wel een beetje bij. Onze linkse media en onze publieke omroepen ( twee keer de Volkskrant) roepen elke dag om meer geld. Niet hun geld, nee daar moeten we afblijven, maar ons geld. Uw geld.

Om dat allemaal te kunnen betalen moeten onze belastingen omhoog, steeds weer een beetje en soms zoals in Amsterdam een heleboel, alles wat belast kan worden wordt belast en nog meer. Het houdt niet meer op.

Wij zijn een voorbeeldland, wij doen alles eerder en beter dan alle anderen. Wij                 ( RTL4) betalen Twan Huys straks ook 1 miljoen, kun je je dat voor stellen, Twan Huys 1 miljoen per jaar?? Niet te geloven. En voor hoeveel kijkers krijgt ie dat dan?

Nee geef mij dan maar heel Holland bakt, dat kan nooit veel gekost hebben en Jannie krijgt in gebakjes betaald denk ik.

Nee wij zijn doorgeslagen en gek en de weg kwijt!

€280 miljard betalen wij aan onze begroting om straks ook nog te gaan stemmen op al die idioten die hun eigen partijen hebben opgericht om vooral hun eigen doelen na te streven. Behalve die Groningers dan, die hebben gelijk, terug met dat geld en repareren die boel en snel graag. En dan niet Erdogan vergeten die stiekem Turkse Nederlanders opleidt om ze het gedachtegoed van zijn AK Partij bij te brengen.

Onze bondgenoot Turkije.

Mensen laat al die lijsten liggen, stem op diegenen die u kent en vertrouwt en vergeet de rest. Ruziemakers van de lijst af en bedriegers ook. Nee geen Wilders en geen Denk, geen buitenlands partijen en geen wethouders die er een potje van maken.

Ollongren heeft gelijk, wat voor die Limburger geldt, geldt ook voor haar zelf. Gewoon weg ermee. Samen met het referendum in de WC pot., haar WC Pot dan wel te verstaan.

Nederland moet weer een betaalbaar en vooral leefbaar land worden, zo spoedig mogelijk. Voor onze kinderen en voor …… Bumberto. Geef hem een goeie redactie en een tweede kans. Misschien dat ik dan wat vaker ga kijken.

 

Wij spreken