Misselijk

 

 

Misselijk word ik van de berichtgeving op TV en in de kranten over het op handen zijnde regeerakkoord.

Na een mail kanonnade gericht aan vertegenwoordigers van het CDA en D66 wordt in 1 middag besloten het eigen risico op € 385,- te houden en niet te verhogen naar € 400,-

Dat hadden de heren en met name Buma ons in de verkiezingscampagne al beloofd. Minimaal €100,- eraf. Nee dus, het blijft gelijk, maar en nou komt ie, dat gaan we wel merken in de premies, die moeten nu omhoog. ! Verneukt. Maar ja de verkiezingen zijn voorbij en dus kunnen we weer lekker gaan graaien.

En dat gebeurt. Belasting op Kerosine, verhoging van de luchthavenbelasting, vrachtwagens moeten extra belasting gaan betalen, de tabaksaccijns gaat omhoog en let op er, komen nog meer verhogingen aan. Dit alles omdat onze nieuwe regering en de partijen daar achter toch “leuke” dingen moeten kunnen doen. D66 of het CDA op financiën, houd je hart maar vast.

Dijsselbloem heeft al naar het bedrijfsleven gewezen, als het om extra geld voor de burger gaat. Dat gaat niet uit Den Haag komen. Daar kunnen we vergif op innemen.

Zuur en chagrijnig, ik hoor het u denken. Klopt, maar dan vooral op mijzelf en al die andere idioten die maar blijven stemmen op al die “snuffels” in de politiek, die als belangrijkste hobby hebben om geld van anderen uit te geven voor hun idealen.

Laatst las ik ergens, dat er een oorlog nodig is en dat is in de geschiedenis gebleken om te komen tot een herinrichting van het politieke systeem. Ik moet er niet aan denken! Dat moet anders kunnen. Maar dat kan uitsluitend met uw hulp. Wij moeten de “ snuffels” in den Haag aanpakken. Dit Kabinet moet zo snel mogelijk weg en er moeten verkiezingen komen en dan moet ons plan B klaarliggen. Geen eigengeilers meer en ambtenaren die hun baan afwisselen met een tijdje politicus zijn en dan weer terugkomen want ze hebben een baangarantie.

Gewoon ondernemers aan het roer, fiscalisten en belastingexperts en Europa, Europa kan de pot op. We gaan Engeland achterna en bouwen een nieuwe orde. In die nieuwe orde wordt sparen het motto. Je krijgt waar je voor gespaard hebt, niet meer en niet minder.

Er zijn landen waar je moet tekenen voor je binnenkomt, tekenen voor het gegeven

dat je iemand hebt die voor je zorgt, vier of soms 5 jaar lang en nee er komt in die periode geen uitkering. Australië is een mooi voorbeeld, Engeland ook. Wij hebben wij geaccepteerd, ik zie nooit demonstraties dat het in Australië en Engeland anders moet.

We moeten geen Hongarije of Polen worden, maar zo als het hier nu gaat, zo kan het gewoon niet langer. We hebben er gewoon geen geld voor en als we dat wel hebben dan geven we het terug aan de aandeelhouders en die aandeelhouders dat zijn wij, de bevolking van Nederland. Gebeurt in het bedrijfsleven iedere dag.

Wij worden de activistische aandeelhouders, die het (lands)bestuur kritisch gaan volgen en de bestuurders verantwoordelijk maken voor hun fouten.

(Nou dan zijn we nog wel een tijdje bezig.)

Maar het kan en het moet! De lullige 0.6% die u er komend jaar bij krijgt, hoeft niet gecompenseerd te worden door verhogingen van andere belastingen, zeker niet, maar het is weer een mooie smoes! En wij maar happen.

Ik heb wel een paar regels die wij direct kunnen toepassen :

-Niet langer dan twee periodes achter elkaar in de kamer

-Bestuurders mogen niet direct uit een ambtelijke functie komen en vice versa

-De belastingdienst wordt gecontroleerd door externe accountants die na 4 jaar worden vervangen.

-Politici krijgen een beperkte uitkering na hun aftreden en moeten alvorens terug te keren in de politiek in het bedrijfsleven hun waarde en kwaliteiten hebben bewezen,

(overheidsinstellingen e.d. ) horen hier niet bij.

-Er komt een superparlement. Dit superparlement bestaande uit rechtstreeks gekozen leden (10 uit elke provincie) controleert de volgende ministeries Financiën, Buiten- en -Binnenlandse zaken en Defensie, via de tweede kamer.

-Onze provinciale vertegenwoordigers worden elke twee jaar verkozen, met en maximum zittingsperiode van 4 jaar. Zij komen uit het bedrijfsleven en het MKB

-pensioenen belastingvrij.

-Ouderenzorg-en uitkeringen terug naar het rijk, dus weg bij de gemeentes.

-Een centrale kas voor heel Nederland- beter financial management en overschotten terug naar he rijk.

-invoering “ vlaktaks” maximaal 35 %

De SER schaffen we af en het Centraal Plan Bureau en het Sociaal Plan Bureau voegen we samen en rapporteren aan het volksparlement.

En zo heb wij er allen samen nog wel een paar!! Toch?

Dus, niet alleen maar kritiek maar ook een plan B.

 

We moeten wel voordat we een oorlog nodig hebben om de boel om te gooien,

Bij die gedachte alleen al word ik en ik denk U ook,

Misselijk

 

Wij spreken