Annemarie, Jordi, Ybeltje, Vermeend en RTL

 

 

Zo, nou maar eens even een paar onderwerpen tegelijk.

Er is zoveel te vertellen!!

Laat ik beginnen met Annemarie en Jordi. Ieder apart schrijven zij weer over Eberhart. Gebruikmakend van het sentiment, dat gepaard gaat met het afscheid van deze zieke burgemeester, prijzen zij hem om al datgeen wat hij in de zeven jaar dat hij Amsterdam diende, gedaan heeft voor de stad.

Dat hebben wij allemaal in de afgelopen dagen al meerdere malen via kranten en TV meegekregen. “De beste burgemeester van de wereld” is hij vandaag in de column van Annemarie en Jordi bedankt hem voor zijn steun aan de naamsverandering van de Amsterdam Arena in de Johan Cruyff Arena. Dit laatste had natuurlijk allang moeten gebeuren, maar financiële overwegingen, sponsor contracten e.d., hielden dat tegen.

Dat dat nu toch gebeurd is, is wellicht ook te danken aan een oproep van Eberhart, maar is uiteindelijk toch tot stand gekomen door de steun van de Commissarissen van de Arena zelf en natuurlijk de roep hierom van alle supporters van zowel Ajax als Johan.

Om nou Eberhart daar zo expliciet voor te bedanken is “ meerijden op de golf van emotie” rond deze man. Erger nog is het verhaal van Annemarie die haar huwelijk zelfs aan Eberhart te danken heeft. Ook het verhaaltje over Lieve, de dochter van Van der Laan is een beetje eng. Haar verjaardagscadeaus moesten omgezet worden in geld en dat geld zou dan naar de armste kinderen in Amsterdam gaan. Lieve mocht de enveloppe aan haar vader komen brengen ten overstaan van de leden van de “Stichting Jarige Job”, haar bijdrage aan de armste kinderen van Amsterdam. Ze was gebracht door de chauffeur van haar Vader. Ook dat nog, niet op de fiets, maar met de chauffeur!! En….tijdens schooltijd! Spijbelen dus!! Eberhart toch!!

Zou Lieve, toen een jaar of 8, dat nou echt zelf bedacht hebben en als dat zo is, moest dat dan op deze manier getoond, kon dat niet gewoon thuis, zonder publiciteit?? Nee welnee, het “Elftal tegen Armoede” kan wat publiciteit best gebruiken. Lieve mocht het doen! Lief van Lieve, maar het maakt mij argwanend.

Eberhart, ziek of niet, is gewoon een politicus en een handige, zeker en politici doen er veel zo niet alles aan om publiciteit, voor zichzelf en hun zaak te genereren. Dus…….

Annemarie hou je bij je verhaaltjes over centjes en stop met deze “meerijderij” op de sentimenten rond Eberhart. Dat is gewoon goedkoop.

 

Nu naar Ybeltje.

Ybeltje, nog nooit van gehoord, is zo zag ik op een foto een blondje die een boek geschreven heeft of liever heeft laten schrijven over haar rol in de Tweede Kamer als lid van de fractie van de VVD. Deze ongetwijfeld zeer begaafde jonge vrouw eindigt haar interview in de krant van Wakker Nederland met de woorden “ik ben mislukt als kamerlid, dat weet ik ook wel”.

Dit, nadat zij alles en iedereen binnen de VVD fractie benoemd heeft, Halbe is een dictator, Rutte een cynische lul en Jeanine Hennis een mooi weer Madam en meeprater. Dat wisten we natuurlijk allemaal al, maar het is oerdom om je eigen nest te bevuilen en zeker op de manier zoals zij dat gedaan heeft. Bij de SP was er ook een Madam die dat onlangs nog deed. Stom! Maar die Marijnissen was ook een geweldige boer, inhalig bovendien!!

Er bestaan geen “domme blondjes” maar op alle regels is een uitzondering en Ybeltje is er een! Ybeltje Berckmoes onthoud die naam!

Van Ybeltje gaan we naar Willem, Willem Vermeend.

Willem heeft jaren geleden ons belastingstelsel aangepakt met als opzet de boel te vereenvoudigen. Of hem dat gelukt is weet ik niet, maar het is wel iemand die weet waar hij over praat.

En waarover praat hij?, over hetzelfde als waar ik een aantal keren met u over gesproken heb, namelijk dat lastenverlaging door de overheid geïnitieerd moet worden en dat onze koopkracht er niet op vooruitgaat door de salarissen te verhogen.

Willem betoogt, dat salarisverhogingen alleen maar zullen leiden tot minder in de portemonnee van de werknemer en hogere lasten voor de werkgever, in de meeste gevallen de werkgevers in het MKB en dat dat MKB, omdat die verhogingen nou eenmaal niet kunnen worden teruggedraaid in slechte tijden, dat gewoon niet kan en wil betalen. Daarom zo schrijft Willem, moet het instrument van de belasting worden gebruikt om een echte verhoging van de koopkracht voor iedereen, ook de gepensioneerden en de arbeidsongeschikten, te bewerkstelligen.

Omlaag die belasting!!!

Chapeau Willem, zoals altijd duidelijk uitgelegd, ook voor de bestuursleden van het FNV.

Han Busker de voorzitter van dat FNV kan stoppen met “mierenneuken” en boos kijken ( staat interessant) en Willem even bellen voor wat extra uitleg.

Opgelost.

 

Van Willem naar Erland, de baas van RTL en de man van Wendy. Erli borsthaar!!

Over “nepotist” gesproken. Lieverd, kun je er nog een showtje bijdoen, het gaat over poepen en de werktitel is “heel Holland kakt”. Ja het is weer een schijtprogramma, maar het “vangt” aardig en dat kunnen we toch wel goed gebruiken, want of ik nog lang kan doorgaan met het door de strot duwen van rotzooi bij kijkers weet ik niet. Waarom niet “Nou dat stomme wijf van het AD, Angela de Jong, schrijft dat we kutprogramma’s maken en dat Humberto wel zijn langste tijd gehad heeft. Nee jouw naam heeft zij nog niet genoemd, maar ik ben bang dat dat niet lang meer gaat duren.

jazeker ik zal Sjon de Mol bellen, maar toch pak dit showtje nog even voordat het echt te laat is.”

Lieve mensen, Angela heeft gelijk, 1000%! De drek van RTL, Voetbal Inside uitgezonderd is niet om aan te zien. Ik adviseer Netflix, daar is elke avond wel iets anders leuks en voor het journaal hoeft u het niet te laten, als u het NOS journaal van 6, 7, of 8 uur gezien, hebt, al die journaals brengen exact dezelfde onderwerpen, dan weet u het wat betreft Nederland voor die dag wel.

Hoop niet op een spannend verslag van de formatie, komt nooit, want ook de verslaggevers op het Binnenhof zijn gebonden aan de kadaverdiscipline van de politieke partijen!! Geen lastige vragen stellen want anders kom je er niet meer in!

Volgend jaar, let op mijn woorden kunnen we ons nieuws ook op Netflix zien!

Zijn we voorgoed van Erland en Humberto af en misschien ook wel van Annemarie!

Beau op Netflix, dat lijkt me wel wat.

Maar dat laatste zal wel “een dubbeltje op zijn kant” worden.

 

Wij spreken