Me Zeker TOO

Elke vrijdagavond was het raak, draaiende stoelen en zingende dames en heren op weg naar de roem.

Vreselijk, maar mijn vrouw genoot ervan, wat zij en ik niet wisten was dat er achter de schermen stevig gewipt werd. Jeroen en Ali zo luidt het nu, konden kennelijk hun hobby’s niet even opzijzetten. Jeroen was al eens onder behandeling geweest voor wat ik denk een seksverslaving was.  Zeker weet ik alleen, dat die lieve Linda maar liefst drie keer met een andere man haar leven heeft gedeeld. En dat was allemaal vrijwillig van Linda, niks me Too. Gewoon zoals het hoort, geen me Too, alleen zielig voor Linda, dat het drie keer fout is afgelopen. Terug naar the Voice, de pinautomaat van John de Mol, me Too bij the Voice, volgens mij de gewoonste zaak van de wereld, jongetjes en meisjes, overal in de wereld deden ze hetzelfde, totdat de me Too beweging ontstond. Vrouwen begonnen te gillen en mannen werden opgepakt. Voor wat, voor gedwongen seks, voor verkrachting, voor noem maar op en in Amerika waar ze toch al niet zuinig zijn met celstraffen, werden ze voor tientallen jaren in de bak gegooid. Zwijggeld wordt overal ter wereld betaald en daar komt ie, behalve in ook veel voorkomende brute zaken, is gedwongen seks maar moeilijk  aan te tonen.

Wilde ze wel of wilde ze niet. Neem de zaak van prins Andrew, natuurlijk wilde ze wel, ze werd er zelfs voor betaald en bracht de centjes braaf naar haar mamma of vriendje. Epstein regelde wat, maar dat niet ging onder dwang. Minderjarig waren ze wel, maar wat is minderjarig en in het middenoosten zijn ze dat als ze 12 zijn niet meer. Afkeurenswaardig, dat zeker, maar van alle tijden! Het was zo en het zal altijd zo zijn. Randfiguren zijn en blijven er altijd, daar hadden we Prins Bernhard, Koning Albert, Prins Albert, Carlos van Spanje en Bill Clinton. U weet wel, met de sigaar in de mond. Seks is van alledag, maar dat mannen tientallen jaren na hun daad nog kunnen worden aangepakt vind ik heel bijzonder, apart eigenlijk. Volgens mij zijn het de advocaten, die geld ruiken en zijn de zogenaamde slachtoffers het medium, dat zij gebruiken om hun centjes binnen te harken. Om met M te spreken, laat de show maar weer starten, gooi die Jeroen, randfiguren kom je overal tegen, eruit  en Ali er uit en laat de wereld verder draaien, zoals hij altijd gedraaid heeft. Als Linda nou een jongen van haar leeftijd uitzoekt, liefst iets ouder, dan komt het daar ook weer helemaal goed mee en dat gun ik haar ook. De Telegraaf kan haar chocolade letters weer opbergen en de wereld gaat weer over tot de orde van de dag.  Over me Too gesproken, Elbers van de KLM, hij is eruit gegooid, met dank aan Wopke en zijn financiële staf, die verzuimd hebben doortastend op te treden tegen de kraaiende Fransen. Kan je ook niet verwachten van een McKinsey consultant. Heeft ie nooit gedaan. Dure rapporten schrijven, maar uitvoeren dat heeft Wopke nooit gedaan. Dat hebben we nu een paar keer gezien. Bij het leiderschap rond het CDA, bij de ingrepen rond de begroting en nu weer bij het fractievoorzitterschap. Het CDA had bij de peilingen van gisteren 6 zetels, let op, onder Heerema worden dat er 3. Ik ben een bestuurder, hij zegt het zelf, geen uitvoerder.

Laten we ook en vooral op Kaag letten, weer een  minister zonder enige ervaring met de portefeuille, die zij mag beheren. Wat gaat zij met de KLM doen, gewoon weggeven, zoals Leo van Wijk dat ooit gedaan heeft, of bemoeit zij er zich helemaal niet mee en laat zij het gebeuren. Waarschijnlijk het laatste, want dat is politiek gezien het makkelijkst en zij Kaag, zal alleen D66 welgevallige besluiten nemen. Zij gaat niets doen, waarop zij eventueel afgerekend kan worden. Haar staf, zal uit aanhangers gaan bestaan en haar knip zal zij in overleg opentrekken. Net zo voorzichtig als Wopke.

She Too zal niets anders doen dan wat she in haar D66 hoofd heeft en het land kan hoog en laag springen. Zacht omfloerst en net zo chique als Beatrix zal zij kamer en pers te woord  en ons in de kou laten staan, want ze begrijpt het niet alleen niet, sterker nog ze zal uitsluitend varen op de koers van anderen. Daar gaat ons pensioen en de beroemde koppeling, daar gaan de miljarden voor het klimaat, ook al legt Plasterk nog zo vaak en zo duidelijk uit, dat de theorieën van de klimaatfanaten niet kloppen, de miljarden blijven stromen.

De minderheid wint het van de meerderheid, de zwijgende en wuivende meerderheid….

Me Too,Ons Too, Arme Elbers, Arm Nederland.

Dan nog even het allerlaatste nieuws, niet alleen in de Haag is het een rotzooi, maar in Almere idem, naast de                     benoeming van Ank Bijleveld, de mislukte politica van het CDA, tot burgemeester, hoe bedenk je het, is het raadslid Rijssel- Omusuo uit de ChristenUnie gestapt(lees gedonderd), omdat zij machtsmisbruik en discriminatie ervaren heeft binnen de fractie èn binnen de lokale afdeling. De ChristenUnie staat voor, daar komt ie : menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid, naastenliefde, verdraagzaamheid en zorg voor de schepping en geloofsvrijheid. Godsamme, dat is me nog al wat, das een dagprogramma vol. Ze is voor de komende verkiezingen niet op de lijst gezet, kennelijk omdat ze niet gepresteerd heeft, maar zó ziet zij dat niet, nee machtsmisbruik en discriminatie. Welnee jongens, ze krijgt €2109,- per maand en die wil ze niet kwijt. Geen plek, geen geld.

Handige Dame die Rijssel, ze pikt een zetel, heeft daarna een 1 mans fractie en gaat zo aan de verkiezingen deelnemen. Dat is christelijke zetelroof. Niet meer en niet minder! Geen machtsmisbruik, gewoon jatterij onder het mom van…..

Het is niet alleen Den Haag, welnee kijk maar naar Ank, het gaat gewoon om de ……poen

 

Wij spreken