Kwik, Kwek en Kwak

 

 

U kent ze, de woordvoerders van ons kabinet en de experts en correspondenten van de NOS in Den Haag. Dat de heren bijklussen, dat wordt elke avond weer duidelijk, samen met zijn collega’s ” Xander van der Wulp(s) en Joost Vullings.(Vulmaardoor)

Naast correspondenten voor radio en TV zijn zij ook duiders. Duiders, om het maar even kort te zeggen, leggen u uit, wat u niet begrijpt of kan begrijpen, omdat het ook niet te begrijpen is, zoals politieke partijen die in drie dagen 180 graden van mening te veranderen, óf omdat weer anderen hebben besloten ineens geen  oppositie meer te voeren, terwijl ze daar wel voor in de kamer gekozen zijn. Nou daar heb je deze duiders voor nodig. Zij begrijpen het ook niet en dat kun je ook vaak wel zien aan de manier waarop ze in de camera stotteren. Maar dat mag.

Geen hond die het nog begrijpt, maar zo redeneren deze drie, dat is ook niet erg, want honden kijken nauwelijks naar de tv, behalve die van mij dan. Ziet ie een koe dan scheurt ie op de buis af. Zo zie je maar, er kijkt in ieder geval één hond, mijn Clooney!

Nee nou even serieus, er lopen toch een stel idioten rond daar in Den Haag.

Van 100 KM per uur naar 130 KM per uur en terug naar 100 KM en dat in ongeveer twee jaar. Stikstof en Rutte, alle twee een gevaar voor onze samenleving. Beide volstrekt onberekenbaar. Twee keer hetzelfde woord, gek wel nee, het eerste woord staat voor onbetrouwbaar, het tweede voor: niet vast te stellen.

 

Een gek die het weet en die gek heet Diederik  Samson, want die, zo heb ik begrepen, is het die de stikstof regels bedacht heeft en het ministerie van vriendin Carola heeft ze nog wat aangedikt, daarbij geholpen door Staatsbosbeheer en wat actie groepen. Geen schaduwwerking (impact op aangrenzende gebieden) werd ons beloofd, alleen maar schaduwwerking is ons gegeven. Nederland, heeft zichzelf de strop omgedaan, de stoel weggeschopt en hangt nu aan zijn eigen touwtje en niemand die er nog een reet van begrijpt. Met dank aan Ed van de klimaattafel en zijn vriend Mark.

Nu terug naar de duiders.

Als Ron s ’avonds om 8 uur vertelt dat Rutte en Dijkhoff “om zijn”, dan hoeft Rutte dat zelf niet meer te vertellen en Ron vertelt het lekker smeuïg en met een overtuiging, geweldig! Nederlanders pas op, ik lul niet zomaar wat,welnee, het komt van de Chef zelf, Chefsache.

Kijk de Chef was even op reis en had het stikstof probleem even niet echt meegekregen, maar daar werd ie door onze drie correspondenten wel even op gewezen toen ie weer terug was en toen was het ook meteen raak. Hoe laat ik mijn kiezers zien dat het mij menens is, nou door ze direct te raken waar het het meeste pijn doet. In de portemonnee en hoe doe je dat, wel door per direct de maximumsnelheid te verlagen, waardoor de bouw weer op gang komt, maar het autoverkeer niet en daardoor zakken de inkomsten uit de belasting op benzine en die kunnen dan weer omhoog, want de inkomsten van onze dierbare overheid moeten op niveau blijven. 300 miljard plus.

Dat is inclusief de nieuwe stikstof Boeing 737 van Mark.

 

Onze Duiders, waar zouden we zijn zonder ze, soms zien we ze wel 3 of 4 keer op een avond op alle journaals, op alle netten en dan of bij Nieuwsuur, bij Mathijs, Jinek of anders wel bij Jeroen. Zij weten hoe het zit en waar wie zit of zou moeten zitten. Zij duiden en wij consumeren, zo moeten wij dat zien

Als Fresen (het debat is dan nog aan de gang) in het 8 uur journaal zegt dat Bijleveld het moeilijk krijgt in dat debat, maar mag blijven zitten nou dan is Ank haar avond weer helemaal goed. Immers Ron heeft het gezegd en die doet zeker niet uit zichzelf, dat is hem even ingefluisterd door Mark.  Ze praat in dat debat, de vergissingen van Jeanine Hennis, sorry de leugens van Hennis goed, biedt haar excuses aan. Ja die Jeanine toch, maar eigenlijk waren dat geen leugens, want ze mocht toen gewoon niets zeggen van onze bondgenoten en die zijn groter dan wij, dus zweeg ze braaf, maar dankzij het NRC weten wij nu dat die ene bom een fout was en dat die nooit gemaakt had mogen worden.

Daar komen de Duiders vanavond 5 november nog wel een paar keer op terug.

Op die bom van een paar jaar geleden en natuurlijk op 100 KM per uur of als de D66 jongeren ligt 90 KM per uur. Fijn voor al diegenen die er niets van begrepen hebben, maakt u zich geen zorgen, het wordt vanavond of morgen allemaal nog een keer uitgelegd.

Heeft u het dan nog niet begrepen, dan bent u mijn vriend of vriendin, waarom? Simpel, ik begrijp er helemaal niets meer van.

Dat begrijpt u nu toch wel ??

 

 

Wij Spreken