Kwiebes

 

50 Plannen zijn er gemaakt, 50!
Protocollen, op verzoek van het kabinet. Geen enkele is er afgelopen dinsdag door Rutte genoemd. Hans de Boer van het MKB, gesoigneerd zat hij aan tafel bij Jinek, “ja hij had de MP (Rutte) gesproken en ja hij had zijn zorgen geuit en ja hij voelde zich een beetje voor lul gezet, want het was allemaal voor niks geweest, althans voor dit moment, maar ja, hij moest het er mee doen. Hij sprak die woorden met gevoel voor dramatiek uit. Hans is veel op TV, een beetje teveel als je het mij vraagt, want hij heeft net zoals als die anderen weinig nieuws te vertellen, te weinig. Hij valt in herhaling, net zoals de virologen, geen idee hoeveel er zijn, er is steeds weer een ander op TV en veel zijn er afkomstig van het Erasmus MC. Het lijkt wel of ze daar een lijstje hebben gemaakt, wie er die avond aan de beurt is en in welk programma.
En allemaal weten ze niks. Het gaat nog maanden duren, of jaren “geen idee”
De programmamakers stoppen ons avond na avond vol met niks, helemaal niks. Niet het thuis zitten maakt mij depressief, nee al die No No’s, die ons avond aan avond confronteren met hun gebrek aan kennis op dit voor ons allemaal zo belangrijke gebied.
En ze krijgen ruzie, dat zie je nu al. `Kuipers, die van het Erasmus MC, vond dat Rutte te voorzichtig was en Marijnissen beledigde Rutte in een Kamerdebat. Nee dit gaat niet goed aflopen, dat wordt stront, Stront brengt misschien een beetje leven in de brouwerij, kunnen we lekker stukjes over schrijven. De bonussen bij de KLM zijn daar een mooi voorbeeld van. Hadden ze overheen gelezen, bij de voorbereiding van de AVA. Natuurlijk niet, zowel de RvC als de verantwoordelijk ambtenaar op het ministerie van Wopke zouden het niet gezien hebben. Dáág!
Terug naar de titel, 50 plannen schreef ik en raad eens wie die plannen mag gaan uitvoeren? Wiebes, de man die de belastingdienst in een puinhoop veranderde en daarna de Groningers tot wanhoop dreef, jazeker niet kwaliteit, maar vooral het gebrek daaraan wordt

beloond. Niet alleen bij de VVD, datzelfde gebeurt ook bij GroenLinks, want het veel te veel declarerende tweede Kamerlid Isabelle Diks, wordt zomaar wethouder in Groningen. Je moet het maar durven. Maar Wiebes, dat is toch wel heel verbazend, die heeft nou werkelijk helemaal niets goed gedaan. Dat gold ook voor Bruno Bruins, ook een VVD’er, die heeft van het UWV een puinhoop gemaakt, maar die is weg met een burn-out of zoiets. Wiebes krijgt dat niet, knap want als je zoveel shit hebt veroorzaakt, dan moet er toch een belletje bij je afgaan, zoiets van: “zou dit wel iets voor mij zijn? Introspectie heet dat geloof ik?
Welnee, “natuurlijk doe ik dat”, hondstrouw aan Rutte en dienend aan de burger, zoiets moet het zijn.
In het bedrijfsleven, ……enfin ik heb het al vaker gezegd. Misschien zou buschauffeur iets voor hem zijn. Geen Kwiebus, maar een Flixbus, ik zie ze wel eens rijden. Van die groene bussen geloof ik en ze rijden heel ver weg en als hij daar dan gestationeerd wordt, zijn we van hem af. Zou mooi zijn. Maar ik ben bang, dat we nooit meer van hem afkomen, net zoals we nooit meer afkomen van al die 150 nee 225 eerste en tweede Kamerleden en ook niet van die talloze ministers, die krijgen allemaal een baantje en die gaan allemaal door met het uitgeven van steeds meer geld, aan projecten, waar alleen zij in geloven. Biomassa in Amsterdam, Natura 2000 en Urgenda en en en! €300 Miljard en meer, vraag het maar aan Barbara B van de Rabobank, die totaal gehypte hoogleraar en bankdirecteur uit Amsterdam, die met haar gekwaak op tv, ons allen probeert te overtuigen van haar gelijk. Ze houdt niet op!
Begrijp niet dat het mag van haar baas bij de Rabo.
Die wil minister worden, opvolger van Wopke, of nog beter opvolger van `Kwiebes als hij eindelijk door het partijbestuur van de VVD op de bus gezet wordt, met 50 protocollen in zijn tas.
Voor onderweg.

Wij spreken en Blijf grzond