Koffie

Dit is weer eens een echte “ligwakker.nl” het is nu half 3 in de nacht en voor het eerst in maanden ben ik klaar wakker. Pijn in mijn rechterbeen is de oorzaak, de hoofdoorzaak, maar er is nog een oorzaak en dat is koffie. De pijn bestrijding door regelmatig op een trilplaat te gaan zitten om zo mijn bovenbeen spieren te versterken. Gisteren heb ik dat een beetje overdreven. 50 minuten is kennelijk te lang. Het hielp wel maar nu even niet. Genoeg daarover, dus dan even naar de tweede oorzaak, de koffie.
Italië heeft besloten dat hun koffie moeten worden opgenomen in de lijst van het werelderfgoed. Ik hoop dat ik het goed schrijf. Koffie als wereld erfgoed.
Niet ver van Italië sterven kinderen elke dag onder de willekeurige bombardementen van Russen. Russen die aan een “militaire operatie” zijn begonnen, omdat een gek ,Vladimir Putin, besloten heeft dat het groot Russisch rijk, of Rijk in ere hersteld moet worden.Hij is alvast begonnen met de annexatie van Oekraïne. Koffie, zoiets simpels als koffie, kan denk ik, kan daar in de Oekraïne niet zomaar meer gedronken worden. Een simpel kopje koffie.Een Italiaanse espresso, gezet in 25 seconden, met een druk van 1.5 bar al helemaal niet. Russische tanks schieten, onder het mom van Oekraïense militairen die zich in woonwijken schuilhouden, flatgebouwen. scholen en ziekenhuizen kapot en wij staan er bij en kijken er naar, hopend dat die Russische gek die dit alles ontketend heeft niet per ongeluk een raket in een van de aangrenzende NATO landen laat neerkomen en dan nog! Wij NATO zijn bang dat een en ander dan escaleert en wij allemaal in een 3e wereldoorlog terecht komen, dus zelfs als dat laatste gebeurd dan zullen wij nog bestempelen als een. vergissing, de doden en gewonden tellen en overgaan tot de orde van de dag en de Italiaanse koffie opgeven voor dat werelderfgoed.
Hoe gek kun je zijn. Oekraïne en koffie? Biden noemt Putin een oorlogsmisdadiger en Putin Biden een vergeetachtige oude man. Hoe gek kun je zijn, tenminste als die twee er pratend uit willen komen. Miljoenen kinderen en vrouwen, jong en oud met poes en hond op de vlucht voor de terreur van een gek die wij jarenlang onderschat hebben.
Onze Klaas Knot, president van de Nederlandse bank, wat een man is dat in Godsnaam, denkt aan hyperinflatie. Alleen zijn gelaatsuitdrukking als hij daar over verteld spreekt boekdelen. Kaag roept dat het haar niet zal raken die hoge straks volstrekt onbetaalbare gasprijs ” U en ik zoals wij hier zitten, ze zei dat gisteren echt tijdens weer een praatprogramma op TV, U en ik zullen er niets van merken. Anders gezegd, wij de upperclass van Nederland , wij verdienen zoveel dat , ach, daar komen we ook wel over heen. Het kabinet heeft de vergoeding voor het gewone volk verhoogt van €200 naar €800. Het gewone volk zijn overigens niet zo maar u en ik, nee dat zijn de mensen in de bijstand. Of u en ik dat broodnodige extraatje krijgen hangt van onze status af. De gemeentes gaan dat bepalen. Aan deze totale idiotie moet toch eens een einde komen. De Pindakaas man Rutte is aan het eind van zijn leercurve gekomen. anders gezegd wat er nu in de wereld gebeurd gaat zijn verstand te boven. Hij weet het niet meer en hoopt, maar hoop, dat weten u en ik , is uitgestelde teleurstelling, hij hoopt dat een escalatie uitblijft. Anders gezegd, we laten Putin zijn goddelijke gang gaan, wij nemen gewoon afscheid van Kramer en Wüst, drinken een kopje koffie en gaan over tot de orde van de dag. Een beetje inflatie, maar ach onze economie groeit en de spaartaks, ja dat probleem moet snel opgelost worden naast al die andere crisissen die hij, de Pindakaas man veroorzaakt heeft. Maar een totale oorlog, nee, gaat u maar rustig slapen, die gaat er niet komen.
Natuurlijk wel, natuurlijk komt die oorlog eraan en natuurlijk is de status van de Italiaanse koffie totaal onbelangrijk, althans op dit moment. Putin moet gestopt worden, liefst met alle middelen, die ie ons in West Europa ter beschikking staan. Stoltenberg moet weg en wij moeten op zoek naar een man die in verstaanbaar Engels ons allemaal uitlegt, dat de tijd gekomen is om onze mislukte diplomatie voort te zetten “met de inzet van andere middelen”. Oorlog dus. Raketten, Tanks en “Feet on the Ground”, of te wel troepen, soldaten, die die idiote en door geslagen Russen terugschoppen in hun hok en er voor zorgen dat onze sancties de komende 5 jaar ook werkelijk effect zullen hebben op alles wat Russisch is.
Oorlog in Europa, zal ook een eind maken aan het doorgeslagen denken van die amateurs in ons Den Haag. Kaag heeft hier geen ervaring mee, Hoekstra doet maar wat om maar niet te praten over Ollongren, huilen en volgens onze Omtzicht volstrekt incapabel en als iemand het kan weten dan is hij het wel. € 350,- miljard, geven wij op jaarbasis uit 35 miljard daarvan gaat naar Stikstof een volgens Plasterk volslagen idioot en op papier uitgevonden probleem. 35 miljard niet naar Defensie, maar naar bomen en hei, naar natura 2000 gebieden, niet naar het vermijden of winnen van een oorlog, nee naar Stikstof. Ik schreef het al, Hoe gek kun je zijn.
Miljoenen vluchtelingen, doden in de straten, dekens vol met bloed, stikstof en ruzie bij Volt. Dat zijn wij, nu hier en vandaag oh Ja koffie, koffie als werelderfgoed.
Ik neem er nog een, zolang het nog kan, décafe, anders lig ik de hele nacht wakker.
Van die oorlog, die vreselijke steeds dichterbij komende oorlog.
Ja nog een koffie.

wij spreken