7

Voor Aat,

Iets aardigs zeggen nu het nog kan, ik geloof dat het Dela is die met die reclame op TV komt. Gelijk hebben ze, het is jammer dat veel mensen niet de moeite nemen om dat even te doen, terwijl het maar een kleine moeite is. Tenminste als je het meent en het ook werkelijk wil doen en kan.
Ik weet niet of ik het kan, maar ik ga toch maar proberen.
7 Is het aantal kleinkinderen dat mij Opa mogen noemen. Nee niet Opa, maar gewoon Peter. Ik wil nog geen Opa zijn. Daar voel ik mij te jong voor, belachelijk natuurlijk, maar dat is nou eenmaal zo.
7 Zeggen ook werkelijk Peter en eigenlijk zijn die 7, ik moet direct zeggen gezonde kleinkinderen, een zegen. Niet zozeer omdat ze dagelijks mijn leven bepalen, maar vooral omdat ze mijn lief van 50 jaar iets te doen geven, als mij dat goed uitkomt. U begrijpt mij. Nee niet, nou dan leg ik het uit. De ouders van die 7 kleinkinderen zijn voor de helft van mijn kinderen, de warme kant, de andere helft, de kouwe kant, completeert mijn familie en omdat er altijd wel wat is, kan mijn echtgenote aan haar ambitie en oprechte wens een goede Nana te zijn, met grote regelmaat invulling geven.
Daar en niet hier is een afspraak, die wij jaren geleden gemaakt hebben, daar betekent rust voor mij en mijn hondje en ook de poezen gaan niet hyperventileren, kortom als de mini met het rode dakje de garage verlaat, kan ik rekenen op een middagje rust. Rust om te werken en om soms kleine stukjes te schrijven zoals deze.
Maandag a.s 9 jaar geleden, rond half tien in de avond, vroeg nee eiste mijn lief dat ik mij weer zou aankleden, omdat er een telefoontje uit Amsterdam gekomen was, dat nr 1 op komst was en dat grote haast was geboden, wilden wij althans de ouders van de kouwe kant voor zijn bij het aanschouwen van het wereldwonder. En een wereldwonder is het geworden, ondanks het feit dat hij, want het was een hij, niet naar mij vernoemd werd.
Een domper dat begrijpt elke gek. Eerste kleinkind geproduceerd door mijn zoon, zeker mijn zoon hoort de familie traditie te volgen en dus zijn eerstgeborene te vernoemen naar de grootvader van vaderszijde. Niets staaft deze theorie, maar ik vind gewoon dat ik gelijk heb. Net zo goed als ik gelijk heb als ik met afgrijzen kijk naar de prijzen aan de Belgische pomp vandaag, 65 cent korting ten opzichte van de adviesprijzen hier. Idioten zijn het in Den Haag, volslagen idioten.
De race werd inderdaad door ons gewonnen en ja hoor daar was ie en vanaf het moment dat hij er was, is mijn leven compleet veranderd. Ik ben (nog) aardiger geworden en belangrijker nog ik heb er een beste vriend bij. Oprecht een beste vriend en dat is het mooie, dat kon ik hem vandaag ook vragen, zijn antwoord dat hij beste 5 vrienden had, heeft mij niet van mijn stuk gebracht. Natuurlijk heeft een kind van 9, 5 beste vrienden.
De rest van de club twee jongens en vier meisjes zijn bijna net zo geweldig als nummer 1, maar er kan er maar 1 nr 1 zijn en dat is…… Nee geen namen, een beetje privacy graag. Die foto hierboven is al erg genoeg. Sorry kouwe kant, ik heb geen andere.
Met die kouwe kanten heb ik het ook geweldig getroffen, dus en nou komt Dela: dankjewel allemaal, dankjewel voor al het geduld en voor de liefde die ik/wij inclusief mijn hondje, van jullie mochten ontvangen.
Juist vandaag vind ik dit schrijven extra belangrijk, omdat er honderden kinderen van Opa’s en Oma’s sterven een paar duizend kilometer verderop. Hoe zei die Oekraïense militair dat vanavond op TV, “dankzij die kleine troll, die oorlog wil”. Deze enge man, een slager wat mij betreft, weet niet van ophouden. Hoe meer kinderen, hoe beter. Vannacht zal hij doorgaan met het gooien van slimme bommen en zullen er weer kinderen, de kinderen van Oekraïne sterven. Het zijn er inmiddels zoveel, dat slechts massagraven beschikbaar zijn. Kinderen, mijn kinderen, moeten zij bang zijn voor een oorlog? Ik ben een pessimist en ik ben bang van wel. Een kat in het nauw maakte rare sprong. Putin. verdient de naam Kat niet eens, meer die van een hyena. Dus dank jullie wel voor al dat moois, ik hoop voor de hele wereld dat wij er nog heel lang in vrede moge genieten.
Putin, ik hoop dat je mij nu eindelijk gehoord hebt. Stop ermee en wel onmiddellijk. Rutte doe iets aan die idiote belastingtarieven op energie en fossiele brandstoffen.
Wij Medelanders kunnen ook heel boos worden en gele hesjes aantrekken.
Ook die mooie 7 van mij.

Wij spreken