De Kip en het EI

 

 

Daar zaten ze dan bij Jinek, Schippers, de minister van volksgezondheid en van Dam de staatssecretaris van Economische zaken. Vanaf nu de kip en het ei. U mag zelf kiezen wie wie is! Om met Jinek te spreken u mevrouw gaat over onze gezondheid en u meneer over de kippen.

Ze hadden er beide geen verstand van, dat werd snel duidelijk en dat zeiden ze ook, geen verstand van.

De plaatsvervangend inspecteur generaal was niet duidelijk geweest en dat hadden ze ook gevonden en de volgende dag hadden ze dat hersteld. Die NVWA toch.

Ja ze wisten het al een maand of twee maanden, maar nog niet in november zoals de Belgische Minister aan zijn parlement verteld had. Van Dam had hem gebeld! Nee hij, die Belgische minister, had niet gezegd dat hij dus gelogen had, maar hij had van de opmerking van van Dam “nota” genomen.

Ze hadden geoefend, die kip en dat ei, dat was duidelijk en ze konden er ook niets aan doen en Chickfriend direct sluiten dat kon ook niet dat moest het OM maar doen.

Ze hadden wel meteen de administratie in beslag genomen, dat dan weer wel. Maar verder niets!

Vandaag, dus meer dan 10 maanden na de eerste melding en de start van het strafrechtelijk onderzoek waren er twee jonge mannen aangehouden. Van Chickfriend dus.

Pas na de evaluatie zouden ze weten hoe of wat. Hoe lang dat ging duren, nee dat wisten ze niet, van Dam probeerde de zaak nog te redden, nadat Jinek een periode van drie jaar had genoemd, door te roepen dat het wel sneller kon.

Wedden dat Jinek gelijk heeft, het wordt 3 jaar.

Geld kregen de boeren ook niet, wel een tijdelijke lasten verlagingen en de banken zouden met borgstellingen gegeven door “ de kip en het ei” de getroffen bedrijven steunen. Het zouden onze banken niet zijn, als zij iets zonder borgstelling zouden doen, gewoon risico’s nemen. Nee natuurlijk niet.

Onze grote leider heb ik niet gezien, wel op het kampioensfeest van onze dappere dames, maar niet bij die vreselijk hullende boerin, die haar hele hebben en houwen in de afvalbak zag verdwijnen.

Wedden dat dat afval verwerkt wordt tot veevoer, weggooien ligt niet in onze aard. Daar wordt wel weer iets op gevonden, wedden dat……!

Ik ga mijn hond, en mijn poezen op fipronil controleren. Dat ga ik doen.

De schade van € 150 miljoen, dubbeltjes op onze begroting zou direct vergoed moeten worden en dan pas gaan we evalueren. Eerst die p.l.v inspecteur generaal eruit, dan zijn baas en daarna ministers benoemen die wel verstand hebben van de zaken waarover ze gaan.

Laten we Mona Keijzer uit Volendam nemen, dat lijkt mij een goeie. Die heeft bij hotel Spaander in de keuken gewerkt en die heeft dus verstand van eieren, dat kan niet anders. Mona van de Bona of zoiets.

Dit was me een potje schamen daar op de TV, vreselijk twee van de politici die toegeven, dat ze het niet wisten, dat het wel lang geduurd had maar ook weer niet zo lang en dat en dat en dat. Het hield niet op

Lieve mensen, ik was al verdrietig ik ga er nu van dromen, wat erg

Maar….morgen wel een eitje bij het ontbijt, een zacht eitje, een Vandammertje

 

 

Wij spreken