Een zacht ei

 

 

Gelijk hebben en gelijk krijgen, zo heb ik geleerd zijn twee verschillende dingen.

Klopt, maar wel erg leuk om ze allebei te krijgen.

Een paar dagen geleden schreef ik al over de eieren. Over de rommel van onze staatsecretaris van Dam, die man die straks naar de NPO gaat, uitgekozen door die mislukte wethouder uit Den Haag, Bruno Bruins die nu, als ik me niet vergis de baas is,van het UWV. U weet wel waar uw uitkering vandaan komt.

Edith Schippers de verantwoordelijke minister en ook nog onze oud-formateur is uiteindelijk verantwoordelijk, maar die is kampioen duiken. Niet van de plank in het zwembad, maar achter haar bureau. Ongelooflijk schandalig, dat dit zooitje iets anders kan ik het niet noemen ons land bestuurt en als dat niet lukt baantjes krijgt, doekjes voor het bloeden.

Het maakt ook niet uit van welke partij ze zijn, of dat ze er verstand van hebben, helemaal niets. Baantje vrij, kandidaat opzij, hier komt een mislukt minister en die gaat voor!

Kijk even naar lachebekje Zalm. Schaterend en rokend gaat de goede man door het leven. Lukt het hier niet, dan lukt het daar wel. Als ik bij Dirk Scheringa gewerkt zou hebben op zo’n positie als Zalm had, had ik nooit meer ergens aan de bak gekund. Zalm wel, geen probleem.

Baas van de ABN. Zijn hele staf als een gek laten werken om er nog iets van te maken en toen Zalm eindelijk met pensioen of zoiets ging, werd die hele staf er uitgeflikkerd. Bedankt zoek het maar lekker uit. Voor mij hebben ze straks wel weer iets en ja hoor, de goede man is nu formateur. Ga maar na wat daar voor compromissen uitkomen. Geld, geld en nog eens geld.

De lachende boekhouder, heet zijn boek en gelachen heeft hij. Ja hij heeft het begrotingstekort binnen de ( zijn ) perken gebracht, maar ook de Zalm norm ingevoerd. Daar zijn we blij mee. Zijn vriend en opvolger Jeroen heeft daar nog een schepje bovenop gedaan en nu gaan alle bedrijven uit London, vanwege de Brexit, Europa in. Europa, niet naar Nederland. Ze zijn wel gek. 20% bonus maximaal. Idioten!

De Zalm norm en de maximale bonus, heren bedankt, geweldig. Dat heet populisme, de bevolking, jaloers zoals alleen Nederlanders kunnen zijn, paaien met kreten als belachelijk en onverantwoord. Ze lachen ons uit, al die captains of industrie. Verhuizen prima, maar niet naar Nederland.

Gerrit en Jeroen onze helden en Mark vindt het prima. De eieren ook, je hoort hem niet?

De Belgen hebben ons gewaarschuwd, gaan ze ook nooit meer doen, waarom zouden ze , die Hollanders doen er toch niets mee.

De grote baas Rob van Lint de inspecteur generaal, wat een titel, van de NVWA draaide zijn kont gisteren alle kanten op om toch vooral aan te geven dat zij er niets aan konden doen.

Van Dam en Schippers “ hadden er geen behoefte” aan om commentaar te geven. Daar hebben deze minkukels hun woordvoerders voor. Eigenlijk een top baan.

Ja het klopt allemaal niet wat de Belgen zeggen, die proberen ons de schuld te geven, terwijl wij niets hebben gedaan. Klopt wij hebben niets gedaan, helemaal niets. Wij zijn maar een klein landje, met een hele grote bek. De Calimero van Europa.

De uitkleders van het volk. Natuurlijk lopen er gekken rond, maar dat ze allemaal de politiek in gaan, wie had dat nou verwacht. Nou dat is precies wat er gebeurt. Heb je geen zin om verantwoordelijkheid te dragen en zoek je een baan voor het leven, zonder risico, dan ga je de politiek in. Heerlijk, weinig gedoe en vaak op reces. Daarvan terugkomen hoeft niet tenzij Kim Jong echt raketten gaat afschieten en Trump er een paar terug schiet. Dan komen we misschien terug van reces. Misschien!

Oh ja, als de eieren behandeld zijn hebben we nog de lerarensalarissen en de politie die hier en daar wat fouten maakt en niet vergeten dat IJmuiden straks het Calais van Nederland gaat worden.

Weet U, er komen straks vliegtuigen zonder vliegers, captains heten die in de volksmond.

Ons land vliegt al jaren lang zonder Captains, dat we nog leven is een wonder en formeren is niets anders dan solliciteren. Maar dan naar een goud gerande baan.

 

Hoe zou het met Bram zijn, nee beter nog hoe gaat het met u?

 

 

Wij spreken